HPV
-
0 0Buna! in sept2004 in urma testului Papanicolau, mi s-a zis ca sunt infectata cu HPV, dupa un tratament de 6 luni, am refacut testul (martie2005) si nu mai am HPV dar in fisa medicala aparea o noua chestie: ASCUS. Va rog cine stie, sa ma lamureasca si pe mine ce inseamna asta si daca se poate trata!! Stiu k se poate ajunge la cancer de col uterin in urma netratarii HPV-ului, primul meu contact sexual si a fost acum 3 ani, si de atunci nu am mai avut alt partener.
Va rog cine stie, sa ma lamureasca si pe mine ce inseamna ASCUS si daca se poate trata!! -
Pai , ASCUS asta inseamna ca celulele colului tau au niste nodificari de natura nedeterminata..Cam asta iese cand esti infectata HPV , asa ca nu inteleg de ce zici ca la pap nu ti-a mai iesit virusul ..Trebuie sa-ti faci testul HPV pentru a vedea cu care tulpini esti infectata..Doar 16/18 pot evolua inspre cancer uterin.Desemenea trebuie facuta o colposcopie pentru a examina de aproape aceste modificari celulare .Mergi la un medic si el are sa te indrume mai departe .