HPV

•  
    iuk
    • 1 mesaje
    1 Apr 2005, 11:42
    0 0
    Buna! in sept2004 in urma testului Papanicolau, mi s-a zis ca sunt infectata cu HPV, dupa un tratament de 6 luni, am refacut testul (martie2005) si nu mai am HPV dar in fisa medicala aparea o noua chestie: ASCUS. Va rog cine stie, sa ma lamureasca si pe mine ce inseamna asta si daca se poate trata!! Stiu k se poate ajunge la cancer de col uterin in urma netratarii HPV-ului, primul meu contact sexual si a fost acum 3 ani, si de atunci nu am mai avut alt partener.
    Va rog cine stie, sa ma lamureasca si pe mine ce inseamna ASCUS si daca se poate trata!!
  •  
    • 2198 mesaje
    1 Apr 2005, 12:31
    0 0
    Pai , ASCUS asta inseamna ca celulele colului tau au niste nodificari de natura nedeterminata..Cam asta iese cand esti infectata HPV , asa ca nu inteleg de ce zici ca la pap nu ti-a mai iesit virusul ..Trebuie sa-ti faci testul HPV pentru a vedea cu care tulpini esti infectata..Doar 16/18 pot evolua inspre cancer uterin.Desemenea trebuie facuta o colposcopie pentru a examina de aproape aceste modificari celulare .Mergi la un medic si el are sa te indrume mai departe .
  •  
    • 215 mesaje
    1 Apr 2005, 13:12
    0 0
    ASCUS inseamna "atypical scuamous cells of unknown signifiance", deci modificari a caror semnificatie nu poate fi clasata/interpretata. Asa cum ti-a spus si maddy poate fi din cauza HPV. fa-ti testul pt HPV si sigur o sa te lamuresti.
    Pupici si sanatate
  •  
    • 5 mesaje
    2 Apr 2005, 13:32
    0 0
    La ce clinica ti-ai facut testul Pap?
  •  
    • 8 mesaje
    18 Apr 2005, 17:46
    0 0
    Va rog sa imi spuneti in ce consta testul papanicolau si hpv. Ce se intampla acolo? Ce fel de analize sunt facute? Se poate face la orice cabinet ginecologic? Cat costa? Si referitor la procedura cu laser.. aceleasi intrebari
  •  
    • 2198 mesaje
    19 Apr 2005, 10:30
    0 0
    Testul papanicolau consta in recoltarea de de secretie de pe colul uterin cu ajutorul unei lamele.Nu este dureros de loc .Hpv-ul se poate determina la acest test , iar testul HPV se foloseste pentru determinarea tipului de virus.
  •  
    • 163 mesaje
    19 Apr 2005, 13:40
    0 0
    Dar la barbati cum se depisteaza HPV?
    Daca nu exista leziuni evidente?
  •  
    • 7 mesaje
    5 Nov 2006, 03:59
    0 0
    Informatii utile despre HPV(Human Papilloma Virus)...intrati aici http://www.sfatulmedicului.ro/articole/Obstetrica-ginecologie/Papiloma_virus_uman_-_HPV_295.htm