Ochelari de soare sau de vedere

•  
    • 4 mesaje
    13 Mai 2013, 16:17
    0 0
    Hei, vad ca nu e niciun topic de genul asta si m-am gandit sa deschid eu unul.Recunosc, am fost manata de curiozitate.Vroiam sa stiu voi ce alegeri faceti cand vine vorba de ochelari de soare, mai ales daca purtati ochelari de vedere.Plus ca...anul asta exploziile solare sunt cele mai puternice si sunt curioasa cum va protejati ochii de razele UV...Vreau si eu sfaturi, pareri...optiuni:)
  •  
    • 5035 mesaje
    13 Mai 2013, 16:36
    0 2
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 7947 mesaje
    13 Mai 2013, 17:20
    1 1
    Sa raspund? Sa nu raspund?
    Hai sa imi racesc gura degeaba

In timpul unei eruptii solare nivelul de ultraviolete emise de soare este de cateva mii de ori mai mare decat cel normal. Insa asta este in spatiu.Pana ajunge la noi nivelul ajunge sa fie aproximativ cel de zi cu zi. Pentru ca particulele UV au lungime de unda mica deci energie mare deci interactioneaza putenic cu particulele din atmosfera prin care trece ca sa ajunga la pielea si ochii nostrii sensibili(rupe molecule, ionizeaza atomi, chestii de genul asta). Si ca sa interactioneaze, sunt absorbite. Si daca sunt absorbite nu mai ajung pana la noi.

Daca ai fi insa astronaut ai fi in cu totul alta situatie. Dar banuiesc ca nu e cazul....
    Acest mesaj a fost editat de către schonland: 13 Mai 2013, 17:22
  •  
    • 16187 mesaje
    13 Mai 2013, 17:34
    0 0
    Mesaj şters de administrator
    Acest mesaj a fost editat de către Deleted Member: 13 Mai 2013, 17:36
  •  
    • 10876 mesaje
    13 Mai 2013, 20:15
    0 1
    Pai si spune-i Schon fetei, sa isi ia ochlelari de soare au ba?
  •  
    • 7947 mesaje
    13 Mai 2013, 21:06
    0 0
    Miki sa isi ia si sa se dea si cu lotiune de protectie solara. Dar nu pe motiv de explozii solare.
  •  
    • 4 mesaje
    14 Mai 2013, 12:53
    0 0
    uoof.dar eu nu ma refeream la explozii solare asa...de parca se intampla la 2 milimetri de mine..ziceam asa, ca doctorii zic ca la nivelul ochiului soarele provoaca arsuri solare exact ca  pe piele....asa ca ideea cu lotiunea s-ar putea sa fie interesanta.Si asta ziceam, niste ochelarii de soare-de vedere-UV. ca daca nu sunt anti uv nu ma protejeaza cu nimic, doar ca vad altfel.Milady a zis bine de aia heliomati...mai ales daca au si factor UV.Dar mai mai documentez, mai aflu..si va zic si voua.De ochelarii de soare cu dioptrii de abia am aflat si eu, tot de pe forumuri.
    Pupici:*
  •  
    • 4 mesaje
    16 Mai 2013, 16:01
    0 0
    m-am mai interesat si am gasit niste lentile heliomate cu factor UV se numesc Crizal Transitions VII si sunt foarte laudate...mai ramane numai de calculat bugetul...