Unghie in carne-Ajutor URGENTT!!
-
9 Apr 2013, 23:150 0Am fost la pedichiura si mi-a taiat colturile unghiei de la degetul mare, nu m-a durut atunci dar acum simt ca o zvacnire in degetul drept.. stangul s-a calmat.. mi-am luat Kanamicina (are antibiotice a+) ... ce sa fac sa nu ma mai doara, sambata am majoratul, imi trece pana atunci? sa ma dau cu apa oxigenata sau spirt?? VA ROG MULT
-
10 Apr 2013, 00:00
Buna! Cel mai bine este sa te speli bine locul, lasi sa se usuce si pui un antibiotic praf( ex: o tableta de aumegtin pe care o pisezi). Nu bagi piciorul in apa calda..
-
10 Apr 2013, 09:38Nu cred ca mai ai coltul unghiei in carne, cred ca e o rana de la pedichiura?
Eu mai intotdeauna dupa pedichiura procedez la urmatorul tratament in locurile cu probleme: dezinfectez bine cu spirt sau Betadina ( Betadina e mai buna, exista si la sticlute mici) apoi pun din abundenta Baneocin praf (pulbere) - are niste antibiotice f eficiente, speciale pentru infectiile pielii, mai bune decat kanamicina. Se gaseste la farmacie si nu e scump.
Dupa aceea bandajez locul cu pansament + leucoplast. si il tin asa cateva zile.
Baneocinul se mai poate folosi ulterior la tot felul de rani ale pielii, cosuri, bubite, abcese etc.
Acest mesaj a fost editat de către cafe_au_lait: 10 Apr 2013, 09:39 -
10 Apr 2013, 11:22multumesc mult ! o sa merg astazi la farmacie sa imi cumpar betadina si baneocin , trebuie sa-mi refar degetele pana vineri sa pot purta tocuri :*
-
15 Apr 2013, 13:28Eu am avuta aceasta problema si am ajuns la medic..am incercat tot felul de leacuri dar nu a mers..
Eu am fost la un consult la dnul dr Marius Uscatu care este specializat in aceste probleme..(noi am fost la Medlife, nu stiu daca activeaza si in alta parte) dar m-a rezolvat ff repede..daca problema nu trece iti recomand un consult la un emdic de specialitate.