Injectii cu gentamicina!!!!

•  
    • 17 mesaje
    13 Feb 2013, 14:00
    0 1
    Buna Evelor va rog dati-mi si mie un sfat:am de facut 12 injectii cu gentamicina care am auzit ca dor foarte tare,cel mai probabil mi le face o prietena care a terminat postlicealul si a facut practica timp de un an jumate la un spital judetean!ce spuneti sa ma las pe mana ei dat fiin faptul ca nu are experienta?Pot sa le fac si intravenos,stie cineva?ca sa nu ma intepe in fiecare zi de doua ori?si o ultima intrebare:credeti ca e posibil ca la antibiograma sa-mi iasa e coli si la sumarul de urina nu?
  •  
    • 1784 mesaje
    13 Feb 2013, 15:00
    1 0
    clau88 said:Buna Evelor va rog dati-mi si mie un sfat:am de facut 12 injectii cu gentamicina care am auzit ca dor foarte tare,cel mai probabil mi le face o prietena care a terminat postlicealul si a facut practica timp de un an jumate la un spital judetean!ce spuneti sa ma las pe mana ei dat fiin faptul ca nu are experienta?Pot sa le fac si intravenos,stie cineva?ca sa nu ma intepe in fiecare zi de doua ori?si o ultima intrebare:credeti ca e posibil ca la antibiograma sa-mi iasa e coli si la sumarul de urina nu?

Eu zic ca le poti face si intravenos.

Antibiograma nu este o analiza in care sa-ti iasa vreun carcalac. La antibiograma se ia un carcalac care ti-a fost depistat deja, se trateaza cu mai multe tipuri de antibiotice si in final ti se spune la ce antibiotic carcalacul tau crapa garantat.

http://www.sfatulmedicului.ro/Analize-de-laborator/antibiograma-si-autovaccinul_1284

Deci nu are cum s-ati iasa niciun e coli la antibiograma.

•  
    • 17 mesaje
    13 Feb 2013, 15:26
    0 0
    Asta stiu si eu ca antibiograma este o analiza prin care iti testeaza bacteria ca sa vada la ce antibiotice este sensibila!Dar la tulpina testata scrie e coli atunci daca nu din analiza asta a reiesit ca am e coli atunci de unde mi-a pus doctorita diagnosticul de infectie urinara cu e coli?
  •  
    • 1784 mesaje
    13 Feb 2013, 15:42
    0 0
    clau88 said:Asta stiu si eu ca antibiograma este o analiza prin care iti testeaza bacteria ca sa vada la ce antibiotice este sensibila!Dar la tulpina testata scrie e coli atunci daca nu din analiza asta a reiesit ca am e coli atunci de unde mi-a pus doctorita diagnosticul de infectie urinara cu e coli?

nu stiu, tu stii ce investigatii ai facut.

http://www.sfatulmedicului.ro/Toxiinfectii-alimentare/infectiile-digestive-cu-escherichia-coli-e-coli_648

•  
    • 17 mesaje
    13 Feb 2013, 16:01
    0 0
    DA  stiu pai prima oara cand m-am dus m-a consultat am facut si o ecografie intravaginala si mi-a dat diagnosticul de:anexita cronica,cervicita cronica si ovar micropolichistic!!!Tot in ziua acea mi-a luat cultura sau cum naiba i se spune pt antibiograma!A doua zi am facut o hemoleucograma si un sumar de urina!!Acum cateva zile cand am fost sa-i duc analizele mi-a spus ca mai am si o infectie urinara cu e coli!
  •  
    • 1784 mesaje
    13 Feb 2013, 16:56
    0 0
    clau88 said:DA  stiu pai prima oara cand m-am dus m-a consultat am facut si o ecografie intravaginala si mi-a dat diagnosticul de:anexita cronica,cervicita cronica si ovar micropolichistic!!!Tot in ziua acea mi-a luat cultura sau cum naiba i se spune pt antibiograma!A doua zi am facut o hemoleucograma si un sumar de urina!!Acum cateva zile cand am fost sa-i duc analizele mi-a spus ca mai am si o infectie urinara cu e coli!

Ai facut o gramada de investigatii din care se putea depista carcalacu asta. Daca medicul ti-a spus sa iei tratament ia-l. Daca nu stii la care s-a vazut carcalacu, intreaba medicu. Si la anexita stiu ca se da tratament cu antibiotic...mai ales cronica.