despre ovule

•  
    • 58 mesaje
    27 Mar 2005, 17:40
    0 0
    Buna fetelor. De mult timp citesc mesajele voastre si in sfarsit mi-am luat inima in dinti si am scris primul mesaj. Bineinteles ma macina o intrebare. Medicul ginecolog mi-a prescris niste ovule impreuna cu un antibiotic care insa are un spectru f.larg iar medicul de familie nu mi l-a recomandat. Intrebarea este: are ceva daca iau ovule fara sa iau antibiotic ????????
  •  
    • 67 mesaje
    27 Mar 2005, 19:00
    0 0
    buna.din cate stiu nu isi vor face efectul numai ovulele...este cumva vb de o bacterie?....
  •  
    • 58 mesaje
    28 Mar 2005, 20:48
    0 0
    Multumesc pentru raspuns. Sincer nu stiu exact. Medicul de familie mi-a pus diacnosticul anexita dreapta, iar pe buletinul de analize scrie flora bacilara difuza. Iau doar avule Polygynax, fara antibioticul Unasyn.
  •  
    • 67 mesaje
    29 Mar 2005, 00:17
    1 0
    buna .sfatul meu este sa ei si antibioticile,ptca cu ceva timp in urma am avut si eu o problema asemanatoare...cam atat iti doresc insanatosire gravnica!
  •  
    • 1131 mesaje
    29 Mar 2005, 14:51
    0 0
    Nu inteleg de ce nu vrei sa iei antibioticele?
    Din cauza reactiilor adverse?
    Sunt acum pastile care le iei impreuna cu antibioticele si nu vei avea probleme.
    Banuiesc ca antibioticele sunt pentur anexita, adica inflamatie, iar ovulele pentru flora bacteriana, dar nu stiu sigur pentur ca nu sunt medic.
    Banuiesc ca daca medicul a prescris asa nu a facut-o degeaba.
  •  
    • 58 mesaje
    29 Mar 2005, 19:30
    0 0
    Aveti dreptate. Asa voi face. Motivul pentru care nu am luat antibioticul, a fost reactia medicului de familie care mi-a transcris reteta(compensata). Mi-a spus ca daca ar fi vorba de pielea lui, nu ar lua Unasyn. Stiti ceva de acest antibiotic?
  •  
    • 67 mesaje
    29 Mar 2005, 20:10
    0 0
    Prezentare farmaceutica: Sultamicilina este un ester dublu in care ampicilina si sulbactamul inhibitor al beta-lactamazelor sunt legate printr-o grupare metilen. Din punct de vedere chimic, sultamicilina este esterul oximetilpenicilin-sulfonic al ampicilinei si are greutate moleculara 594,7. Unasyn Oral se prezinta sub forma de comprimate filmate continand 375 mg sultamicilina sub forma de tosilat care este o combinatie de sulbactam si ampicilina si care elibereaza echivalentul a 147 mg sulbactam si 220 mg ampicilina. Unasyn Oral se prezinta de asemenea ca o pulbere pentru suspensie orala ce contine sultamicilina baza care, dupa reconstituire cu apa, asigura o concentratie de 250 mg sultamicilina/5 ml.

Actiune terapeutica: Dupa administrare orala, la oameni, sultamicilina este hidrolizata in timpul absorbtiei furnizand sulbactam si ampicilina intr-un raport molar de 1:1 in circulatia sistemica. Biodisponibilitatea unei doze orale este 80% dintr-o doza egala administrata intravenos. Administrarea in timpul mesei nu afecteaza biodisponibilitatea sistemica a sultamicilinei. Nivelurile serice de varf ale ampicilinei administrata ca sultamicilina sunt de aproximativ de doua ori mai mari decat acelea ale unei doze egale de ampicilina administrata pe cale orala. Timpii de injumatatire sunt de circa 0,75 si 1 ora pentru sulbactam, respectiv ampicilina la voluntari sanatosi, 50-75% din fiecare agent fiind excretat nemodificat in urina. Timpii de injumatatire sunt crescuti la varstnici si la pacienti cu insuficienta renala. Probenecidul scade excretia tubulara renala a ampicilinei si sulbactamului. Folosirea concomitenta de probenecid cu sultamicilina determina cresterea si prelungirea nivelurilor plasmatice de sulbactam. Studii biochimice pe sisteme bacteriene au dovedit ca sulbactamul este un inhibitor ireversibil al celor mai multe beta-lactamaze importante care apar in microorganismele penicilino-rezistente. El poseda o activitate antibacteriana semnificativa numai fata de Neisseriacee, Acinetobacter calcoaceticus, Bacteroides spp., Branhamella catarrhalis si Pseudomonas cepacia. Potentialul sulbactamului sodic de a impiedica inactivarea penicilinelor si a cefalosporinelor de catre microorganisme rezistente a fost confirmat prin studii care au folosit tulpini rezistente si in care sulbactamul sodic a prezentat efecte sinergice cu penicilinele si cefalosporinele. Deoarece sulbactamul se leaga si de unele proteine care fixeaza penicilinele, unele tulpini sensibile devin mai susceptibile la combinatie decat la antibioticul beta-lactamic singur. Componentul bactericid al acestui medicament este ampicilina care, ca si benzilpenicilina, actioneaza impotriva microorganismelor sensibile, in timpul stadiului de multiplicare activa, prin inhibarea biosintezei mucopeptidelor peretelui celular. Unasyn Oral este eficace fata de o gama larga de bacterii grampozitive si gramnegative cuprinzand: Staphylococcus aureus si epidermidis (incluzand tulpini penicilino-rezistente si meticilino-rezistente); Streptococcus pneumoniae, Streptococcus faecalis, si alte specii de Streptococcus; Haemophilus influenzae si parainfluenzae (tulpini beta-lactamazo pozitive si negative); Branhamella catarrhalis; anaerobi incluzand Bacteroides fragilis si specii inrudite; Escherichia coli; specii de Proteus (indol-pozitive si indol-negative); specii de Enterobacter; Morganella morganii; specii de Citrobacter; Neisseria meningitidis si Neisseria gonorrhoeae.

Indicatii: Unasyn Oral este indicat in infectii produse de microorganisme sensibile. Indicatiile tipice sunt infectii ale cailor respiratorii superioare incluzand sinuzite, otite medii si tonsilite; infectii ale cailor respiratorii inferioare incluzand pneumonii bacteriene si bronsite; infectii ale tractului urinar si pielonefrite; infectii cutanate, ale tesuturilor moi si infectii gonococice. Sultamicilina poate fi indicata, de asemenea, la pacientii care necesita continuarea tratamentului cu sulbactam/ampicilina, dupa administrarea initiala de Unasyn i.m./i.v.

Contraindicatii: Folosirea acestui medica
  •  
    • 67 mesaje
    29 Mar 2005, 20:45
    0 0
    m-am oprit aici pt ca nu am putut copia mai mult...
  •  
    • 18 mesaje
    31 Mar 2005, 13:57
    0 0
    Fetelor..imi spuneti si mie cum se administreaza ovulele astea..ca si mie mi-au fost prescrise si nu stiu ..ce sa fac..stiu cum se introduc..dar nu stiu..apoi daca trebe sa ma spal.etc etc!
    MA AJUTATI?
    vA PUP!
  •  
    • 58 mesaje
    31 Mar 2005, 19:28
    0 0
    Multumesc. Esti chiar un ingeras.
  •  
    • 58 mesaje
    31 Mar 2005, 19:33
    1 0
    puik, e simplu. Eu le folosesc numai seara. Introduci unul, iar cam peste 1- 2 ore se scurge un lichid albicios/galbui. Eu foloseam tampoane externe sau cele zilnice, de slip. Eventual dimineata faci dus normal. Depinde de ovule, unele sunt mai mari si sunt indicate spalaturi cu irigatorul.
  •  
    • 58 mesaje
    31 Mar 2005, 19:34
    0 0
    puik, e simplu. Eu le folosesc numai seara. Introduci unul, iar cam peste 1- 2 ore se scurge un lichid albicios/galbui. Eu foloseam tampoane externe sau cele zilnice, de slip. Eventual dimineata faci dus normal. Depinde de ovule, unele sunt mai mari si sunt indicate spalaturi cu irigatorul.
  •  
    • 58 mesaje
    31 Mar 2005, 19:34
    0 0
  •  
    • 58 mesaje
    31 Mar 2005, 19:35
    0 0
  •  
    • 18 mesaje
    31 Mar 2005, 20:23
    0 0
    Off.merci frumos clauditza!

Pupici!
  •  
    • 67 mesaje
    31 Mar 2005, 20:55
    0 0
    cu placere!!! o intrebare medicul ti-a spus sa-l tii doar 1-2 ore ?...pt ca mie mi s-a spus ca tre tinute de preferat 5=6 ore pt asi face efectul lichidul care se scurge...
  •  
    • 58 mesaje
    1 Apr 2005, 22:09
    0 0
    I-am spus lui Puik ca dupa 2 ore incepe sa se scurga un lichid,dar asta numai ca sa stie la ce sa se astepte, insa si eu il las sa se scurga singur pana dimineata cand fac dus. Iar doctorul m-a sfatuit sa nu ma spal in interior decat cu irigatorul, ceea ce inca nu am incercat.
  •  
    • 67 mesaje
    1 Apr 2005, 23:23
    0 0
    si normal...dar eu prefer dusul totusi e cam acelas lucru,asta in cazul in care nu-ti faci spalaturi cu un anumit ceai daca se poate spune asa....