Va rog ajutor.- Este cineva din Suedia ?
-
1 0Buna Evelor !
Caut cu disperare o persoana care locuieste in Suedia - Stockholm si/sau imprejurimi dispusa sa imi dea informatii.Atat. Caut un medic gineco urgent, si am nevoie de sfaturi - unde, ce si cum. Din pacate internetul nu ma ajuta in privinta asta. Daca ar fi si vorbitor de limba romana ar fi ideal. ( am gasit doar stomatologi din pacate). Apelul catre voi este unul disperat, va rog ajutor. Va multumesc mult.
Pentru cele care sarbatoresc invierea dupa calendarul vestic un Paste Fericit !
Cu respect, Charlie -
Buna Claudia. Stiu ca procedura este anevoioasa pentru cineva fara numar de asigurare sociala. Am probleme cu anticonceptionalele aproape de doi ani de zile in care mi-am facut analize hormonale degeaba si am experimentat pastile degeaba. Sangerez imediat de trec de a 13-14 pastila. Doctorul zicea ca nu exista nici o problema in afara de hormonii insa nici nu mai stiu ce sa cred. Adevarul e ca m-am saturat de incompetenta si nonprofesionalismul din romania. Si de faptul de medicii se contrazic singuri de la o consultatie la alta, doua pareri asemanatoare oricum nu mi-a fost dat sa aud referitor la problema mea. Prefer sa platesc bani buni aici in speranta ca voi gasi rezolvarea.
Din pacate nu prea le inteleg limba si imi e greu sa inteleg ce scrie pe diferitele situri pe care le-am gasit prin google. Odata am cautat un medic stomatolog in Stockholm si am gasit o baza de date care ii sorta si dupa limbile de conversatie ( am gasit si multi vorbitori de limba romana) in care puteai fi consultat, din nefericire pentru ginecologi nu exista. Habar nu am de unde sa incep. Problema asta ma framanta. Nu este dupa cum vezi ceva acut insa as vrea sa incerc si aceasta varianta atat timp cat ma aflu aici.
Iti multumesc pentru raspuns Claudia, verific eva.ro din ora in ora de cand am postat anuntul.
Charlie -
Vai...te inteleg, dar si aici sunt doctorii si mai incompetenti, crede-ma.
Eu de multe ori ma duc si le zic eu ce am, sa imi dea pastile si sa pot sa plec. Asa ca sa nu te astepti la mari minuni, asta ti-o spun din suflet pt ca eu am incercat 3 doctori aci si sora mea la fe si e aceeasi poveste.
Acum de ginecolog, eu inca nu am fost, trebuie sa ma duc si eu, dar cu trimitere. Aici mare diferenta intre doctroi nu cred ca exista, si eu zic sa te duci la unul care il gasesti tu pe aproape si sa ii spui frumos care e problema si sa vezi ce zice. Sunt foarte sigura ca stiu engleza si banuiesc ca sunt draguti.apropos de anticonceptionale si de doctori, eu am inceput acum un an si mi le-au dat asa, fara nici o analiza, m-au intrebat cum am ciclul daca am dureri si mi-au dat meloden, de la care m-am ingrasat 
asta ca sa iti faci o idee...
daca tii neaparat sa te duci, la orice clinica se poate merge si daca nu ai asigurare sociala, cred..du-te la fata locului si spune-le si ia-o de acolo, mai mult nu stiu ce sa iti zic...
sper sa aud de bine..
Claudia -
Of Claudia parca sunt tampiti toti. Eu ma gandeam ca poate aici voi gasi macar profesionalism. Din pacate imi spui ca pot sa uit. In toata lumea medicala tarile nordice sunt cele mai proslavite. Am fost azi la cel mai gigantic spital in Stockholm - karolinska - si am intalnit o doamna asistenta care mi-a explicat putin sistemul medical. Daca vroiam sa ma vada atunci un doctor trebuia sa platesc cam 3000 de SEK pentru consultatie plus orice alte tratamente sau injectii. asta deoarece este sectia urgenta, este sarbatoare si e karolinska si acolo ajungi doar cu trimitere. In schimb mi-a dat numerele de telefon de la doua clinici care fac programari rapide : in peste o saptamana - 10 zile. !!!!!!! ca restul poate dura si cateva saptamani. Cica este criza de medici ginecologi in suedia. Ma rog am sa merg si am sa vad. cred ca am sa apelez la o masura extrema si am sa extrag eu compusii din toate marcile de pastile anticonceptionale pe care le gasesc si vad care este cel mai puternic in estrogen. chit ca habar nu am despre nici despre ce vorbesc. Poate ma ajuta si evele si scriu si ele pe forum - marca de pastile pe care o folosesc si ce compozitie are. poate este pe eva si un doctor care sa se dea cu parerea. Nici nu stiu ce sa mai zic. Am facut in ro si analizele de rigoare si scumpul meu doctor tot aia mi-a prescris ce vrea elv - cu sau fara analize tot aia. Rezultatul e ca sangerez aiurea incepand cu a 13-24 pastila pana se termina si urmatoarea menstra. Asta nu e treaba. Imi e frica si de alte probleme insa la ultimul control nu au gasit nimic. Dar nici macar nu mai am incredere. Poate nu vad ei ceva...
Claudia iti multumesc. -
Eu zic inainte sa incepi tu de capul tau sa iei ceva, ia ceva care sa nu iti schimbe hormonii, adica anticonceptionalele care au acelasi dozaj de hormoni, asta ca sa nu iti faci mai rau decat esti acum...
Mie mi se pare total anormal faza cu sangerarea, eu cam atunci am dureri...hmmm si mai ciudat este ca nu gasesc ce este
tu cat stai in suedia? ioi si mi se pare enorm 3000 pt o consultatie :
sa imi scrii noutati si nu te panica asa, trebuie sa afli ce este dar nu rezolvi nimic daca te panichezi, asa-i?
te-am pupat si ai grija de tine
putem vb si pe yahoo messenger si msn