din nou CHISTUL OVARIAN
-
0 0Tocmai m-am intors de la doctor, si mi-a prescris pentru chist de 6 cm, pe o perioada de 3 luni,contraceptive NOVINETTE.Nu prea as vrea sa iau, pentru ca nu am facut nici o analiza, nimic, poate nu imi sunt potrivite.Oare nu exista alt tratament cu mai putine efecte adverse? Am mai luat pastile, si dupa ce le-am intrerupt m-am facut cat butoiul.
Mai e cineva cu acelasi diagnostic? -
Pana una alta anticonceptionalele sunt
solutia cea mai la indemana pentru prevenirea si tratarea chisturilor.
Poti cere la farmacie un prospect de la NOVINETTE sa te informezi, dar eu nu cred sa fie atat de agresive. Tu de care "efecte adverse" te temi?
Chisturile chiar nu sunt o problema de neglijat, mai ales daca vrei sa ai copii
pe viitor. Ele pot creste destul de mult si iti pot pune in pericol ovarele.
Ca de dat inapoi fara tratament nu or sa dea.
Sa stii ca eu am facut tot felul de tratamente hormonale pentru asa ceva si nu m-am ingrasat. Dar am fost atenta la regimul alimentar. Am luat vreo 2-3 kg..dar nu cred ca asta e o mare problema.
Inainte de a lua pilule trebuie sa stii daca suferi de afectiuni hepatice grave, diabet, boli tromboembolice arteriale si venoase, tulburari de coagulare etc. , cazuri in care medicul trebuie sa te supravegheze.
Pai.. multa sanatate si ai grija de tine! -
Draga mea, nu am acelasi diagnostic, dar am avut pe cel de fibrom uterin.Pe care evident, l-am descoprit din intamplare, la un echo de "hai sa vad cum stau". Dr mi-a spus ca ar fi din lipsa progesteronului in organism si mi-a prescris progesteronul din anticonceptionale. Erau 3 feluri
astile, injectii si sterilet Mirena. L-am ales pe Mirena, cel mai scump, dar am considerat ca hormonii nu o sa o ia razna prin organism atat de mult ca la celelelte. L-am pus din ian 2002. in sept 2002 am repetat echo si nici urma de fibrom, dar nici menstruatie nu mai am de atunci. Ma simt foarte bine, nu am probleme, decat faptul ca mi-e din ce in ce mai greu sa slabesc. Nu pot sa spun cu mana pe inima ca m-am ingrasat de la progesteron, eu tot timpul am fost plina, dar... Poate si la tine o fi vreo lipsa de vreun hormon. ce ti-au zis, ce fel de chisturi sunt? Lichidiene, pline, fixe etc? -
Pe ecografie scrie: Chist ovarian de 6.2/4 cm, cu perete subtire regulat, fara septe sau ecouri in interior.Fara lichid liber peritonal.
Eu ma tem in special de ingrasat, pt ca mi s-a mai intamplat.
Chestia e ca doctorita nu mi-a dat nici un set de analize pentru pastilele astea...Ar trebui sa mi le fac eu, sau mai bine sa-mi schimb doctorul... -
Toate anticonceptionalele sunt "pline" cu hormoni. De n-ar fi, nu s-ar povesti.
Din ce spui, pare sa fie un chist seros, care se retrage dupa cateva luni de tratament.
La orice dr vei merge iti va da un tratament de MINIM 3 luni cu pilule, dupa care vei face din nou ecografie, sa vada care e situatia.
Dar dr. nu te-a intrebat ce pastile ai mai luat? Poate e bine sa ramai pe acelasi tip de pilule. Nu e bine sa le tot schimbi si sa le intrerupi aiurea...normal ca organismul se da peste cap si apar dezechilibre in lant.
Fa si niste analize, sa te simti tu mai "linistita", dar si astea ca sa le faci ca lumea te costa o groaza de bani.