Anorexie

•  
    • 14 mesaje
    27 Dec 2012, 11:37
    0 0
    Buna fetelor,as vrea sa va cer un sfat,o parere.In urma  cu ceva timp aveam in jur de 48/49 kg,nu am fost niciodata grasa sau mai plina de atat,dar m-am pus sa slabesc,nu am mai mancat regulat, m-am infometat si ambaut foarte multa apa in jur de 3 l pe zi,iar in 7 luni am ajuns la 44 iar eu am in inaltimea 1 70,acum toata lumea spune ca sunt anorexica si ca as fi in pericol deoarece sunt prea slaba,acum orice as manca nu se pune, si incep sa scad  tot mai mult in greutate.E chiar asa rau?
    Acest mesaj a fost editat de către radulescusandra: 27 Dec 2012, 11:45
  •  
    • 2 mesaje
    27 Dec 2012, 12:59
    0 0
    Buna! In cazul anorexiei, semnele care confirma ca ar fi vorba despre aceasta tulburare sunt: refuzul de a mentine o greutate corporala la nivelul sau deasupra greutatii minime considerate normală pentru o anumită vârstă și înălțime
    - Teama intensă de a crește în greutate sau de a se îngrășa (de a deveni supraponderal sau obez).
    - Tulburare în modul de a percepe greutatea și forma corpului, influența exagerată a greutății și a formei corpului asupra auto-evaluării, sau negarea gradului sever de slăbire
    - amenoree - absenta a cel putin trei cicluri menstruale succesive

Exista doua tipuri de anorexie: restrictiva: timpul episodului curent de anorexie nervoasă, persoana nu a avut comportamente regulate de accese de mâncare rapidă sau de eliminare sau purgație (adică de vărsături auto-provocate, de exerciții fizice exagerate sau abuz de laxative, diuretice sau clisme).
    si cu accese de mâncare rapidă sau tipul eliminator: în cursul episodului curent de anorexie nervoasă, persoana s-a angajat în mod regulat în comportamente ca accese de mâncare rapidă sau comportamente de eliminare (vărsături auto-provocate, exerciții fizice exagerate sau abuzul de laxative, diuretice sau clisme).

Daca si la tine se manifesta acealsi tipuri de simptome poate e bine sa consulti un psihoterapeut... Saftul meu este ca in primul rand sa faci un set de analize care sa elimine cauzele medicale, si daca ele ies in regula incearca si un psihopterapeut + un nutritionist. Eu iti pot recomanda un psiholog la care am fost de curand, este vb de Dna Mina, pe care o gasesti la contact@psihoterapeutmina.ro sau la 0724510687 Este foarte calma, calda, intelegatoare si acceptanta. Pe mine m-a ajutat foarte mult!

Toate cele bune si multa sanatate!       
  •  
    • 232 mesaje
    31 Dec 2012, 14:18
    0 0
    esti mult sub greutate pe cre ar tb s-o ai la inaltimea ta fugi repede la medic ca el va sti ce sa-ti dea ca sa mai pui pe tine ceva. vezi ca pot aparea multe multe prbleme de sanatate daca nu faci cva cat mai rpd pt ca nu e normal sa fii asa slaba ai grija de tine pana nu e prea tarziu si apar si alte complicatii.
  •  
    • 156 mesaje
    5 Ian 2013, 11:54
    0 0
    radulescusandra said:Buna fetelor,as vrea sa va cer un sfat,o parere.In urma  cu ceva timp aveam in jur de 48/49 kg,nu am fost niciodata grasa sau mai plina de atat,dar m-am pus sa slabesc,nu am mai mancat regulat, m-am infometat si ambaut foarte  rmulta apa in jur de 3 l pe zi,iar in 7 luni am ajuns la 44 iar eu am in inaltimea 1 70,acum toata lumea spune ca sunt anorexica si ca as fi in pericol deoarece sunt prea slaba,acum orice as manca nu se pune, si incep sa scad  tot mai mult in greutate.E chiar asa rau?

E foarte rau,este o boala pe care am avut-o si eu..nu mai mincam nimic,ma uitam in oglinda si-mi vedeam mai oasele,si tot mi se parea ca sunt f.grasa..nu am avut ciclu mult timp,si s-au inceput problemele de sanatate..pur si simplu incearca sa maninci,si sa te iubesti asa cum esti tu.