Operatia de apendice
-
20 Dec 2012, 10:560 0Am fost operata acum o saptama de apendicita. Acum sunt deja acasa mi-au dat drumul si sunt destul de bine . Ma doare doar atunci cand ma ridic din pat sau de pe un scaun bineinteles o durere minuscula dar care inca exista. Acuma intrebarea mea ar fi ..daca am voie sa ies afara pe frigul asta,am inteles ca nu ar fi bine ca nu s-ar mai cicatriza asa cum trebuie sau ar dura mult mai mult. Daca cineva stie mai multe despre asta va rog astept sa imi spuneti.
Multumesc! :) -
20 Dec 2012, 12:28
Della22 said:Am fost operata acum o saptama de apendicita. Acum sunt deja acasa mi-au dat drumul si sunt destul de bine . Ma doare doar atunci cand ma ridic din pat sau de pe un scaun bineinteles o durere minuscula dar care inca exista. Acuma intrebarea mea ar fi ..daca am voie sa ies afara pe frigul asta,am inteles ca nu ar fi bine ca nu s-ar mai cicatriza asa cum trebuie sau ar dura mult mai mult. Daca cineva stie mai multe despre asta va rog astept sa imi spuneti.
Multumesc!
De fapt motivul pentru care ai fost sfatuita sa nu iesi afara este sa nu cazi pe gheata ca ti se rupe operatia sau sa nu racesti pt ca tusea si stranutul iti vor provoca dureri. -
20 Dec 2012, 20:46ce a spus maricon e mult mai important, dar exista si teoria cum ca de la frig orice rana se vindeca mai greu. ma gandesc insa ca nici nu mergi cu buricul gol si nici nu stai nu stiu cate ore prin frig. intaresc si eu ideea: ai grija pe unde mergi ca e cam multa gheata si imbraca-te bine sa nu racesti, ca o sesiune de tuse ar fi foarte periculoasa in perioada asta, de altfel si o cazatura care altadata nu te-ar afecta absolut deloc, acum ti-ar putea provoca desprinderea operatiei.
iti urez sanatate si, daca iti iei masurile de siguranta, o gura de aer proaspat face bine - nu poti sta numai in casa. -
20 Dec 2012, 22:31Exista si riscul de accident, dar nu de asta ti s-a spus sa nu iesi din casa. Recomand sa porti un brau sau o esarfa legata peste operatie, sa tina cald.
Cicatricele se vindeca mai greu pe perioada asta si durerea este mai intensa. -
21 Dec 2012, 10:11cum ti-au spus si fetele, operatia se poate desface daca pici pe gheata, daca aluneci... si daca vei raci o sa stranuti si o sa tusesti...
eu m-am operat vara si tin minte ca nici sa radem nu ne dadea voie - aveam 11 ani - si mergeam la baie tinandu-ne de operatie...
nu forta nimic perioada asta...