depresie
-
14 Dec 2012, 14:050 0Buna! am o prietena care de curand a pierdut o sarcina. de atunci e trista, nu vrea sa mai manance, doarme foarte putin si nu vrea sa mai faca nimic, nici o activitate. am citit pe depresiv.ro despre depresie si mie teama ca ar avea un episod depresiv. ma gandeam ca ar trebui sa mearga la psihiatru, dar nu stiu cum sa ii spun. voi ce parere aveti? ma poate ajuta cineva cu un sfat?
-
14 Dec 2012, 18:42buna, nu stiu daca si in Romania e recunoscut sindromul post avortului... imi pare foarte rau pentru prietena ta , cel mai bine ar fii sa viziteze un psiholog sunt chestii serioase care nu se pot rezolva pe un forum chiar daca tu ai cea mai buna intentie din lume . Cer scuze ca intreb..avortul a fost voluntar? cati ani are prietena ta? Oarecum admir faptul ca te preocupi pentru ea acum 2 ani am trecut si eu prin ceva asemanator si am avut senzatia ca toata lumea ma trata de nebuna , ca exagerez si alte alea. succes
-
1 Ian 2013, 22:53
ralucadr said:Buna! am o prietena care de curand a pierdut o sarcina. de atunci e trista, nu vrea sa mai manance, doarme foarte putin si nu vrea sa mai faca nimic, nici o activitate. am citit pe depresiv.ro despre depresie si mie teama ca ar avea un episod depresiv. ma gandeam ca ar trebui sa mearga la psihiatru, dar nu stiu cum sa ii spun. voi ce parere aveti? ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Buna! Eu nu i-as recomanda un psihiatru la mometul asta, poate mai doreste sa faca un copil iar medicatia psihiatrica poate pune restrictii in aceasta directie... in plus medicatia rezolva pe timpul tratamentului problema dupa care simptomele reapar. Eu sunt patita si din acest motiv scriu pe forum deaorece doresc sa ii ajut pe cei care cauta solutii la problemele lor...eu am trecut printr-o depresie si o cunostinta mi-a recomandat-o pe Dna. psiholog Delia Mina. Am mers la dansa si m-a ajuat foarte mult. Daca vrei sa iti comunic nr dansei de tel trimete-mi un mail la macarov.lavina@hotmail.com
Ca sa ii sugerezi asta cred ca ar fi bine sa deschideti subiectul sa vb direct despre suferinta ei... trebuie sa constientizeze ca are nevoie de o mana de ajutor iar psihoterapia o ajuta sa treaca peste aceasta trauma
Toate cele bune si multa sanatate prietenei tale!