Probleme mari cu parul
-
0 0Buna seara, am o mare problema cu parul. De fapt,am mai multe. Se ingrasa repede [il spal la 2-3 zile,sa nu pierd prea mult] dar e si uscat, cel putin la varfuri,le tund chiar mai des de cat ar trebui pentru ca se inspica imediat. Cade foarte mult, am si matreata cateodata, iar firul e foarte subtire si fragil,se rupe imediat. Mentionez ca iau pilula contraceptiva, si sunt suspecta de diabet de tip I. Dar am toate problemele acestea de cand am intrat la pubertate,deci de acum muuult timp, avand in vedere ca am aproape 19 ani. Nu stiu ce sa mai fac,imi cad pumni intregi de par, si asa e rar de la nastere. Ajutor, va roog!
-
cookie22 said:Buna seara, am o mare problema cu parul. De fapt,am mai multe. Se ingrasa repede [il spal la 2-3 zile,sa nu pierd prea mult] dar e si uscat, cel putin la varfuri,le tund chiar mai des de cat ar trebui pentru ca se inspica imediat. Cade foarte mult, am si matreata cateodata, iar firul e foarte subtire si fragil,se rupe imediat. Mentionez ca iau pilula contraceptiva, si sunt suspecta de diabet de tip I. Dar am toate problemele acestea de cand am intrat la pubertate,deci de acum muuult timp, avand in vedere ca am aproape 19 ani. Nu stiu ce sa mai fac,imi cad pumni intregi de par, si asa e rar de la nastere. Ajutor, va roog!
Cu cat parul este mai gras cu atat se ingrasa mai repede spalandu-l mai des. Trebuie sa-ti impui sa-l speli la 4 zile apoi la 5 zile...si treptat-treptat nu va mai ingrasa atat de mult.
Varfurile se taie cam 1 cm tot la 4-6 saptamani.
Faptul ca este atat de inspicat imi spune ca este f ars si degeaba tai din el cate putin...pana nu elimini toata arsura nu se va regenera.
Pilula contraceptiva si diabetul este posibil s aintre i conflict, mergi si vorbeste cu medicul tau curant.
Caderea parului se poate datora multor cauze: de la un par extrem de deteriorat unde este necesar sa-l tunzi, pana la lipsa unor vitamine sau minerale din corp, sau chiar stersul. Trebuie gasite cauzele si eliminate altfel nu faci decat sa repari temporar si imediat cum opresti tratamentul de par iarasi cade masiv.
Uleiul de ricin sau uleiul de masline sunt alte 2 uleiuri f bune impotriva caderii parului.
Matreata excesiva poate fi cauzata de o bacterie, iarasi trebuie investigata.
Cred totusi ca, o "consultatie" de-a noastra pe forum este de fapt o sugestie la ceea ce ai putea avea si la ceea ce ai putea face, dar un sfat absolut indispensabil si direct pe problema ta poate venii doar din partea medicului dermatolog. -
Am fost la dermatolog, si mi-a recomandat un sampon foarte scump care nu are niciun ingredient mai stalucit, nimic in plus fata de clasicul sampon Gerovital. 40 de lei in plus aruncati de pomana, bine ca nu i-am dat si am citit la timp. Si alte pastile la fel de scumpe care contineau vitamine, nici macar pe toate. Deci am cam fost degeaba. Ce alt doctor as putea vedea?
Aaa,da, am uitat sa mentionez. Parul meu e lungut si drept de la mama natura. Deci nu ma ating de produse de styiling, placi, ondulatoare, vopsea chimica, in cel mai rau caz henna.
Acest mesaj a fost editat de către cookie22: -
vezi sa nu fie si un pic pe system nervos , atunci trebuie sa cauti in alta parte problema sa o rezolvi. spala parul odata la 2 zile si ai sa vezi ca nu iti mai pica. daca il ti uns in cap normal ca iti pica mult. parul este ca si un organ al corpului . tu cand transpire nu te speli ??? asa si cu parul. cartea spune in mod normal parul se spala odata la 2 zile ,ptr a pastra sanatatea lui si a scalpului. daca stai cu el uns in cap normal ca iti cade parul si ai si matreata!!!
-
Buna!
Eu am renuntat la sampoanele din comert! Folosesc sampon natural, cu extract de ardei iute si urzica. Dupa 6 luni de utilizare, rezultatele sunt grozave! Nu-mi mai cade, nu se mai ingrasa asa repede! Are volum! NATURALINT se numeste, e ieftin, usor de folosit(e sampon solid). Desigur nu-i suficient pentru probleme grave, dar ajuta! -
Incearca o cura de minim 2 luni cu Haya Labs Biotina. este o vitamina speciala pentru par, si unghii,deci nu are ce sa iti faca rau. Eu am facut anul trecut, tot asa aveam parul foarte foarte degradat, a inceput sa imi creasca mai repede, si firul s-a intarit. acum mi-am comandat formula Hair, skin & nails care pe langa biotina are ci alte vitamine (A, E, etc). plus ca pretul e foarte comvenabil, undeva la 40 de lei si iti ajunge 2 luni.