o problema !!

•  
    • 7 mesaje
    14 Nov 2012, 12:08
    0 0
    Buna ziua.
    Cum pot sa fiu sigura de sterilizarea corecta a instrumentelor medicale folosite intr-un cabinet stomatologic?
    Sa intreb medicul,sau cum pot sa imi dau seama ca sunt sterilizate corect?

Pe de alta parte, prietena mea spune ca nici un cabinet nu se mai joaca cu asa ceva, si ca sunt sterilizate.
    Dar am auzit atatea cazuri de contactare de hepatite b, c, la stomatolog.
    Va multumesc.carmen
  •  
    • 367 mesaje
    14 Nov 2012, 12:23
    0 0
    salut
    eu am un caz concret in familie ,a luat hepatita B si C.noroc ca facea analize periodice datorita serviciului si a descoperit la timp.
  •  
    • 7 mesaje
    14 Nov 2012, 15:48
    0 0
    atunci, ce putem face?
    Eu merg la un cabinet ok, cu medic bun, dar, am asa, mereu,o strangere de inima din cauza sterilizarii.
  •  
    • 17 mesaje
    16 Nov 2012, 17:11
    0 0
    carmenmuntean said:Buna ziua.
    Cum pot sa fiu sigura de sterilizarea corecta a instrumentelor medicale folosite intr-un cabinet stomatologic?
    Sa intreb medicul,sau cum pot sa imi dau seama ca sunt sterilizate corect?

Pe de alta parte, prietena mea spune ca nici un cabinet nu se mai joaca cu asa ceva, si ca sunt sterilizate.
    Dar am auzit atatea cazuri de contactare de hepatite b, c, la stomatolog.
    Va multumesc.carmen

Este un subiect destul de vast. In primul rând trebuie sa te documentezi despre căile de transmitere ale virusurilor hepatice. in principiu este vorba despre fluide( sange si alte fluide ) . sterilizarea la cabinete este ceva serios si USOR, nimeni nu se mai joaca cu asta, medicii sunt mai bine informați iar materialele de unica folosință sunt foarte accesibile. A fost o explozie a conraminarii (anii 80-90) daca va amintiti bine nu existau pe atunci nici seringi de unica folosință. si s-au contactat multe alte boli ex hiv. Toate acestea spun din auzite, nu eram in sistem. Ar trebui sa ai mai multă încredere in serviciul de stomatologie, sa tii minte un singur lucru: personalul medical daca te expune pe tine la asemenea riscuri, se supune si pe el, prin urmare noi medicii Dentisti suntem direct interesați sa fie instrumentarul steril . e destul de greu sa contactezi boli in condițiile actuale de asepsie si antisepsie ale cabinetelor.