Caderea parului
-
0 0Buna ziua! Am intrat pe acest forum cu gandul ca cineva imi poate da un sfat... Acum 4-5 luni in timp ce ma vopseam acasa am descoperit ca mi-a cazut parul de pe o suprafata destul de mare a scalpului, a fost socant pt mine pt ca am parul lung si nu mi-a trecut niciodata prin minte ca o sa sufar vreodata de asa ceva, am renuntat sa imi mai vopsesc parul de atunci! Am fost la doctorul de familie si mi-a spus ca e din cauza stresului,sistemul imunitar foarte slab sau am suferit un soc(adevarul ii ca in ultimul an toate au mers foarte prost si m-am stresat enorm de mult) si probabil o sa imi creasca inapoi dar totusi sa fac o vizita si la dermatolog sa fac mai multe analize... M-am speriat foarte tare si la dermatolog nu m-am dus dar totusi parul a inceput sa imi creasca la loc, locul se acopera dar totusi imi cade foarte mult par, mai ales cand fac dus! As vrea sa stiu daca cineva s-a vindecat total de aceasta "boala" daca o pot numi asa...
-
RoxyC21 said:Buna ziua! Am intrat pe acest forum cu gandul ca cineva imi poate da un sfat... Acum 4-5 luni in timp ce ma vopseam acasa am descoperit ca mi-a cazut parul de pe o suprafata destul de mare a scalpului, a fost socant pt mine pt ca am parul lung si nu mi-a trecut niciodata prin minte ca o sa sufar vreodata de asa ceva, am renuntat sa imi mai vopsesc parul de atunci! Am fost la doctorul de familie si mi-a spus ca e din cauza stresului,sistemul imunitar foarte slab sau am suferit un soc(adevarul ii ca in ultimul an toate au mers foarte prost si m-am stresat enorm de mult) si probabil o sa imi creasca inapoi dar totusi sa fac o vizita si la dermatolog sa fac mai multe analize... M-am speriat foarte tare si la dermatolog nu m-am dus dar totusi parul a inceput sa imi creasca la loc, locul se acopera dar totusi imi cade foarte mult par, mai ales cand fac dus! As vrea sa stiu daca cineva s-a vindecat total de aceasta "boala" daca o pot numi asa...
. Buna! Daca ai încredere in leacuri babesti îți spun o reteta : gaz + ceapa coapta( gaz lampant, galben 200 ml si o ceapa mică coapta la cuptor pana se inmoaie, se lăsa la macerat 2 sapt, se aplica cu vf degetelor la radacini, seara, dimineața te speli) miroase oribil, nu poti dormi cu cineva lg tine. Nici dupa ce te speli 2-3ori cu sampon tot mai miroase( daca el doarme cu nasul in parul tau). reteta asta dupa 6 luni mi-a dublat efectiv cantitatea de par, cand îl aveam prins in coada era dublu de groasa. am început in condițiile in care eram f stresata, toată casa era plină de par, cand ma spalam imi cădea 4-500 fire( le numaram). Initial m-am gândit ca am un dezechilibru de minerale, am luat Ca,Mg,Zn,Se, complex de la farmacie, apoi semeniu singur, m-am dat cu tratamentul vichy (fiolele), nici o ameliorare, m-am tuns, ce sa mai, toate. Ca sa nu mai zic ce masti cu ou si ulei de masline, mi-am dat si cu ulei de cocos+alte ierburi tonice pe care mi le-a adus o prietena din India. toate imi făceau parul mai tralucitor dar tot cădea. cred ca le-am încercat pe toate, leacul acesta, cel mai puțin credibil a dat rezultate. -
Si eu am intampinat acceasi problema. Dar dupa ce am folosit un produs nou pentru mine (Spectral DNC) am observat cum acest tratament stopeaza caderea parului si sustine regenerarea acestuia. Daca va ajuta cu ceva va recomand sa intrati pe www.dslaboratories.ro pentru a va face o idee despre ce vorbesc.
-
Indiferent ce produse alegi sa folosesti, incearca o cura de minim 2 luni cu Haya Labs Biotina. este o vitamina speciala pentru par, si unghii,deci nu are ce sa iti faca rau. Eu am facut anul trecut, tot asa aveam parul foarte foarte degradat, a inceput sa imi creasca mai repede, si firul s-a intarit. acum mi-am comandat formula Hair, skin & nails care pe langa biotina are ci alte vitamine (A, E, etc). plus ca pretul e foarte comvenabil, undeva la 40 de lei penru 2 luni.
-
Buna ziua.Caderea parului aparuta pe un fond de stres, carenta de fier, vitamine, variatii ale masei corporale, oboseala, poate fi stopata printr-un regim alimentar adecvat, stil de viata sanatos si cateva remedii naturale.Se pot administra vitamine din surse naturale cum ar fi B complex si Vitamina A, timp de 2-3 luni.
Se adopta o dieta bazata pe legume si fructe, sub forma de sucuri, salate sau preparate cat mai usor si cereale inmuiate, fierte, coapte sau germinate, pentru un aport natural de vitamine, minerale si enzime.
Se clateste parul dupa spalare cu un sampon reglator de ph, realizat pe baza de plante, cu decoct de urzica si mesteacan.Pe zona scalpului se pot face aplicatii cu tinctura de urzica si ardei iute, de 2-3 ori pe saptamana, insotita de masajul pielii.
Este necesar de asemenea respectarea orelor de somn adecvate.
In cazul in care caderea parului este consecinta unor dezechilibre hormonale, sau alte afectiuni cum ar fi infectii fungice ale pielii, impetigo, sifilis, diabet zaharat, lupus eritematos, psoriazis, dermatita seboreica, efecte secundare ale unor medicamente, este important sa fie realizata terapia afectiunii de baza la care se pot adauga si remediile de mai sus daca medicul curant este de acord.