enterocolita
-
22 Mar 2005, 12:010 0salutari,
ce analize se pot face pentru un copil de 1 an si 5 luni care a avut enterocolita?
in afara de copro -
1 Apr 2005, 08:58Draga mea, alte analize nu se pot face.
Ai grija acum la alimentatie(la mezeluri in special), totul trebuie sa fie proaspat. Si eu ma chinui cu aceasta boala cu fetita mea decand am dat-o la gradinita, a avut de mai multe ori. -
1 Apr 2005, 14:01Bineinteles ca se pot face si alte analize... De exemplu, prezenta lui Helicobacter pylori (bacteria care provoaca ulcerul si care poate avea efecte negative si asupra tranzitului intestinal) se poate detecta prin analiza de sange. In alte tari Helicobacter pylori se poate detecta mult mai simplu, in aerul expirat. Iarasi, multe cazuri de parazitoze care nu au fost detectate prin coprocultura s-au evidentiat abia la colonoscopie. Sau: ecografia poate scoate la iveala o apendicita cronica, care uneori poate provoca stare subfebrila, varsaturi si scaune diareice, intocmai ca un puseu de enterocolita.
In orice caz, va sfatuiesc sa nu va imaginati ca enterocolitele care recidiveaza sunt o problema care se va rezolva de la sine.
Eu, dupa ce am fost tratata in mod necorespunzator de o enterocolita in urma cu cativa ani, am ramas cu probleme digestive mari, care imi afecteaza calitatea vietii.