Durere de ovare

•  
    • 134 mesaje
    3 Nov 2012, 23:41
    0 0
    Buna Evelor! Am fost de curand la un consult ginecologic si mi s-a zis ca nu e nimic in neregula cu ovarele mele. Dar in continuare am dureri destul de mari. Care ar putea fi cauza? Mi s-a recomandat un Papanicolau pt ca desi am dureri...ovarele mele sunt sanatoase, dupa spusele doctoritei. A mai trecut cineva prin asta? Multumesc!
  •  
    • 590 mesaje
    4 Nov 2012, 00:16
    0 0
    Bine,dar ecografie ti-ai facut?
    Pate fi vorba de o anexita,chisturi,etc.
  •  
    • 5609 mesaje
    4 Nov 2012, 03:38
    0 0
    "Cauzele durerii pelvine In pelvis se află numeroase organe, dintre acestea cele mai importante sunt uterul, ovarele, trompele uterine, vezica urinară, o parte din intestine, apendicele. In acest context, durerea provenind de la oricare din aceste organe, nu nepărat de la organele genitale, pot da senzaţia unei dureri de ovare sau uter. Şi, pentru a complica şi mai mult lucrurile, durerea provenită de la rinichi, de la muşchi sau de la peretele abdominal, poate de asemeni mima o durere genitală pelvină.

Durerea pelvină se clasifică în 3 categorii:
    -  Durerea pelvină care indică o problemă serioasă de sănătate şi care necesită spitalizare sau intervenţie chirurgicală urgentă. Această durere pelvină este acută, adică bruscă şi foarte puternică.
    Exemple:
    - sarcina ectopică (extrauterină)
    - ruptă boala inflamatorie pelvină (BIP)
    - chistul ovarian torsionat sau rupt avortul spontan,
    - ameninţarea de avort sau iminenţa de avort infecţia urinară (ITU)
    - apendicita acută

Durerea pelvină care indică o problemă de sănătate ce poate necesita tratament, acesta nefiind însă urgent. Această durere pelvină este cronică şi se întinde pe o perioadă de timp de 3 luni sau mai mult. Se mai numeşte şi “sindromul durerii pelvine cronice”.
    Exemple:
    - endometrioza
    - fibromul  uterin
    - aderenţele pelvine
    - polipii endometriali
    - cancerul organelor genitale
    -  durerea pelvină cronică

Durerea pelvină cauzată de funcţionarea normală a organelor genitale, care cel mai probabil nu necesită tratament. Această durere poate fi severă, dar cel mai frecvent se autolimitează şi dispare fără tratament.
    Exemple:
    -  dismenoreea (durerea menstruală)
    -  chistul ovarian “funcţional”
    O categorie specială o constituie durerea psihogenă, care poate determina o senzaţie dureroasă severă în absenţa oricărei probleme fizice.

Tipurile de durere pelvină.
    Tipurile durerii în ginecologie
     Din descrierile pacientelor am constituit o listă de “tipuri de durere pelvină”, împreună cu posibilele lor cauze şi origini. Pentru un diagnostic însă îţi recomandăm ca întotdeauna să consulţi medicul.
    Tipul durerii pelvine
     Cauza posibilă durere localizată într-un punct inflamaţie a organelor genitale sau abdominale durere colicativă (colici) spasm al unui organ: uter, trompe uterine, intestin, ureter, apendice durere instalată brusc (durere acută) ischemie vasculară acută cu aport sangvin temporar insuficient: sarcina extrauterina, torsiune de ovar, chist ovarian rupt durere apărută treptat chist de ovar, boală inflamatorie pelvină (BIP), endometrioză, apendicită, ocluzie intestinală durere în întregul abdomen acumulare de sânge, puroi sau conţinut intestinal în abdomen durere agravată la mişcare sau în timpul examinării iritaţie peritoneală (învelişul cavităţii abdominale)"
  •  
    • 7967 mesaje
    4 Nov 2012, 14:56
    0 0
    Tetis said:Buna Evelor! Am fost de curand la un consult ginecologic si mi s-a zis ca nu e nimic in neregula cu ovarele mele. Dar in continuare am dureri destul de mari. Care ar putea fi cauza? Mi s-a recomandat un Papanicolau pt ca desi am dureri...ovarele mele sunt sanatoase, dupa spusele doctoritei. A mai trecut cineva prin asta? Multumesc!

La controlul ginecologic se vad aceste probleme. Prietena mea avea dureri mari in zona ovarelor, dar de fapt erau rinichii...