duphaston
-
22 Oct 2012, 23:110 0Am inceput un tratament cu duphaston pentru reglarea mensruatiei.Am inceput din ziua a 11-a,cate 2 pastile pe zi pana in ziua a 20-a.Dupa 4 zile mi-a venit menstruatia.As vrea sa va intreb daca este normal sa-mi vina menstruatia mai devreme de 28 de zile si daca administrrea este corecta,tin sa mentionez ca nu stiu sigur daca trebuia sa incep tratamentul din ziua a 11-a sau a 14-a.
-
23 Oct 2012, 02:11Iata ce am gasit pentru tine:
"Mod de administrare al Duphastonului:Doza si durata administrarii de Duphaston depind de afectiunea tratata. Astfel in:
dismenoree: 10 mg, de doua ori pe zi, din ziua 5 pana in ziua 25 a ciclului;
endometrioza: 10 mg, de doua sau trei ori pe zi, din ziua 5 pana in ziua 25 a ciclului, sau continuu;
amenoree secundara: un estrogen, o data pe zi, din ziua 1 pana in ziua 25 a ciclului, asociat cu 10 mg didrogesteron, de doua ori pe zi, din ziua 11 pana in ziua 25 a ciclului;
hemoragie uterina disfunctionala: pentru a opri hemoragia: 10 mg, de doua ori pe zi, impreuna cu un estrogen, o data pe zi, timp de 5-7 zile; pentru a preveni hemoragia: un estrogen, o data pe zi, pe toata durata ciclului, asociat cu 10 mg didrogesteron, de doua ori pe zi, din ziua 11 pana in ziua 25 a ciclului;
sindrom premenstrual: 10 mg, de doua ori pe zi, din ziua 11 pana in ziua 25 a ciclului;
infertilitate cauzata de insuficienta luteala: amenintare de avort: 40 mg o data, apoi 10 mg la 8 ore interval, pana la disparitia simptomelor; avort habitual: 10 mg, de doua ori pe zi, pana in saptamana a 20-a de sarcina; infertilitate: 10 mg, de doua ori pe zi, din ziua 11 pana in ziua 25 a ciclului;
tratament de substitutie hormonala menopauza/postmenopauza: in combinatie cu terapie estrogenica continua: 10-20 mg didrogesteron, zilnic, in ultimele 12-14 zile ale fiecarui ciclu de 28 zile; in combinatie cu terapie estrogenica ciclica: 10-20 mg didrogesteron, zilnic, in ultimele 12-14 zile ale ciclului de terapie estrogenica.
Deci, din ziua 11 pana in ziua 25 este indicat la tine. -
23 Oct 2012, 23:20Si eu am luat Duphaston pentru aceeasi problema. Nu am inteles cand ti a venit menstruatia...ziua 15 adica la 4 zile dupa ce ai inceput sau ziua 24`?
Oricum, in ambele variante as intreba medicul, nu mi se pare ok.