molari de minte
-
0 0Buna, fetelor!
Am de ceva vreme o problema care ma streseaza si in urmatoarele doua saptamani trebuie sa-i gasesc rezolvarea, ca sunt in concediu.
E vorba de molarii de minte:cei de sus sunt cariati si trebuie extrasi, iar cei de jos nu au strapuns gingia, desi sunt formati. (Scuze pentru limbajul nestiintific, dar..). Pana acum nu mi-am scos nici o masea si mi-e destul de frica, desi am incredere in stomatologul la care merg. Pozitia molarilor mei de minte este, de asemenea, tare dificila; e foarte putin spatiu intre ei si maxilar. Ce ma fac??? V-ati confruntat cu o problema asemanatoare? Medicul stomatolog generalist mi-a spus ca s-ar putea sa mi se umfle obrazul si sa am senzatia ca nu pot deschide gura, la inceput. De asta am si amanat interventia pentru vacanta (imi faceam prea multi elevi fericiti...). Joi am programare. Tineti-mi pumnii! -
In general molarii de minte superiori sunt mai usor de extras decat inferiorii.Intr-adevar este posibil sa ai o tumefactie dupa extractie,asta doar daca se produce un hematom in urma anesteziei insa acesta poate fi prevenit iar daca se formeaza se resoarbe destul de repede.Nu am inteles insa daca ti se vor extrage si molarii inferiori,daca acestia sunt inclusi.Oricum nu trebuie sa-ti faci probleme mai ales daca medicul are experienta si ai incredere in el,cu indemanare si o anestezie buna nici nu o sa-ti dai seama cand au iesit
.Iti doresc multa sanatate -
Du-te la stomatolog neaparat! Din pacate, singura solutie pt. molarii de minte cariati este extractia..Saptamana trecuta am trecut si eu prin aceeasi experienta..nu este un thrill dar nici nu trebuie sa te sperii. Mai ales ca te va scapa de muuullta suferinta, te asigur! Nu vreau sa-ti pov. prin ce am trecut di cauza unui astfel de dinte. In State de ex. se practica exctractia acestora chiar din faza in care nu au strapuns gingia sau chiar daca nu au nici o problema (preventiv, asa,..). Mergi cat mai curand la dentist, este cel mai bine, te asigur. Te-am pupat. -(aa, ai grija ca in ziua extractiei sa nu consumi lactate--iti vor da niste dureri ingrozitoare--dar sunt sigura ca si dentistul iti va spune asta)
-
Nu-ti fa griji
Eu mi-am scos cele 2 masele de minte, alea de jos si nu am avut nici o problema. le-am scos pt ca "nu aveau loc". mi s-au facut 2 injectii si apoi le-a scos..sincer a fost totul normal dupa ce s-a terminat sangerarea. nici nu m-a durut...si una din ele a fost mai greu de scos caci era foarte putin iesita dar nu adurut nici in timpul scosului nici dupa...
Sper ca te-am incurajat putin
Claudia