prolaps de valva mitrala
-
20 Mar 2005, 10:140 0buna!am fost diagnosticata din anul 1997 cu prolaps de valva mitrala in urma unei ecografii cardiace!de atunci ,anual,ma duc la control.am facut tratament cu propanolol,sotalex,concor si de 2 ani incoace fac tratament cu atenolol de 50 mg dimineata si seara!pe langa atenolol iau si magneziu b6 forte!am 2 copii si cardiologul mi-a spus ca nu mai poate fi vorba de o noua sarcina(oricum nu imi doream inca un copil).am zile cand ma simt rau,ma dor muschii,mainile,umarul stang si am o stare de oboseala!pe langa toate acestea ne ma pot lasa de fumat!am consultat vreo 4 cardiologi care mi-au spus la fel ca:boala nu este chiar grava nu poate fi vorba de operatie deocamdata in situatia mea sau de o agravare a bolii dar trebuie sa tin cont de unele aspecte:sa nu fac efort,sa nu ma supar,sa nu ma enervez,sa nu consum alcool(tarie) si sa nu fumez.de fapt aceasta nu este o boala!ma intreb de ce dupa 10 ani de sport de performanta(handball),dupa 2 nasteri am fost diagnosticata cu aceasta boala!de fiecare data cand ma simt rau mie frica sa nu se intample ceva rau cum ar fi un preinfarct sau infarct desi nu pot sa ma gandesc la asa ceva pentru ca eu sunt o fire vesela si imi place mult viata!ce parere ai:ar trebui sa imi fac griji sau nu?
-
20 Mar 2005, 12:13
Buna! Am cunoscut multe persoane bolnave cu inima. Am vazut un reportaj despre o statiune "Herghelia" undeva langa Tg.Mures, unde se tratau probleme de acest gen. Se pune accent pe un mod sanatos de viata. Am vazut o persoana care si-a schimbat total modul de viata si este f fericita. Daca afli mai multe de aceasta statiune spune-mi si mie, ma intereseaza personal, pentru mama mea. Cu inima nu-i de joaca. Incearca sa reintri in natura, sa gasesti placere in altceva decat in mancare, bautura sau tigari.Am vazut persoane efectiv otravite de cate medicamente (chimicale)au bagat in ele. Viata merita traita din plin. Nimeni nu poate trai in locul nostru si nici noi in locul altuia...