insulina scurteaza viata ?

•  
    • 40 mesaje
    1 Sep 2012, 11:03
    1 0
    Am 42 ani si de 7 ani ma lupt cu D .Z. tip II, insa supararile si stresul m-au nenorocit. Cu toate ca iau pastile ( care ma ingrasa), Diabetico si beau Glicostat nu mai pot sa-mi scad glicemia sub 300. 
     Doctorita mea a zis sa ma pregatesc de insulina. Daca reusesc totusi sa slabesc si imi va scade glicemia pot sa intrerup insulina la un moment dat si sa revin la pastile ? E adevarat ca insulina uzeaza pancreasul si scurteaza durata de viata ?

Sunt foarte speriata, simt ca am intrat pe un drum de pe care nu ma mai pot intoarce...
  •  
    • 124 mesaje
    1 Sep 2012, 20:30
    0 0

Fata draga, nu diabetul ingrasa, doar mancarea!

Deci, daca esti atat de speriata de insulina atunci fa bine si pune-te pe adunat calorii si fa gimnastica intens ca sa pierzi greutate multa si poti scapa de insulina! Nu glumesc, asta este sansa ta si poti sa o ai daca vrei.

Nu exista NU POT exista DOAR NU VREAU!

•  
    • 72 mesaje
    1 Sep 2012, 23:12
    0 0
    Alimentatia e foarte importanta in diabet, citeste despre alimente cu indice glicemic mic si mananca numai asa.  Evita-le chiar si pe cele cu indice glicemic mediu.Sotului i-a scazut glicemia numai cu tablete si alimentatie de la 300 la 90. Atentie ca mamaliga are indice glicemic mare.

Uite un link unde gasesti despre indicele glicemic;
    http://prodieta.ro/indicele-dieta-indice-glicemic-lista-alimentelor-cu-index-glicemic-mare-mediu-mic/
    Diabetul afecteaza organele interne, nu-i de joaca, de aceia trebuie sa-ti scazi glicemia
    Ia-ti un glucometru de la farmacie, ia-ti glicemia zilnic pe nemancate, mananca alimente cu indice glicemic mic, o sa observi scaderea glicemiei.

Acest mesaj a fost editat de către Cici07: 1 Sep 2012, 23:28
  •  
    • 10816 mesaje
    14 Sep 2012, 19:30
    0 0
    Mesaj şters de administrator