EXISTA RISCURI DACA RAMAN INSARCINATA
-
20 Aug 2012, 12:390 0BUNA AM 29 DE ANI SI O FETITA DE 3 ANI (am facut tratament ca sa raman insarcinata din cauza lipsei menstruatiei)DUPA NASTERE AVEAM MENSTRUATIE NORMAL INSA DE LA INCEPUTUL ANULUI IAR A DISPARUT INTRE TIMP AM DESCOPERIT CA AM MIOPIE ASTIGMATISM SI HIPERTENSIUNE OCULARA PENTRU CARE IAU TRATAMENT SA NU FAC GLAUCOM PROBLEMA MEA E CA VREAU SA RAMAN IAR INSARCINATA DAR NU POT OPRI TRATAMENTUL PENTRU OCHI (daca nu fac tratamentul pentru ochi tensiunea oculara imi poate afecta nervii oculari ireversibil)
PT OCHI IAU COSOPT -
20 Aug 2012, 14:34in primul rand exista mai multe intrebari:
1.care este cauza lipsei menstruatiei?mai ai si alte simptome?banuiesc ca ai facut un consult endocrinologic!spun asta ptr ca ma gandeam la un prolactinom care pe langa amenoree(lipsa menstruatiei)poate da si tulburari vizuale!
2.miopia si astigmatismul au debutat recent?pana acum nu ai avut nici o problema din punctul asta de vedere?
3.oftalmologul ce spune de evolutia afectarii oculare in cazul stoparii temporare a tratamentului(pe perioada sarcinii)?te intreb ptr ca tratamentul mentionat nu este chiar compatibil cu sarcina!
in cazul in care ai facut toate examenele mentionate si lipsa menstruatiei este o dereglare hormonala de alt tip si ai putea ramane insarcinata ,cu o atenta supraveghere(sarcina in sine determina retentie lichidiana,cateodata cresteri ale tensiunii cu agravarea glaucomului) poate ai putea duce sarcina la capat cu nastere evident prin cezariana! -
20 Aug 2012, 15:09acum am citit pe celalalt topic ca ai ovare polichistice!dupa sarcina ai mai facut controale gineco/endocrinologice?te intreb ptr ca un tratament anterior sarcinii a normalizat nivelul hormonal facand posibila si sarcina!probabil ai nevoie de continuarea tratamentului ,cauza putand fi restanta si de aici lipsa menstratiei!
-
20 Aug 2012, 18:03da am ovare polichistice si am si probleme de vedere insa nici un oftalmoog nu mi-a zis ca ar fi din cauza asta ultima data cand am facut analize endocrinologice erau toate bune
stiu ca tratamentul pt ochi nu e compatibil cu sarcina dar am citit undeva ca in timpul sarcini din cauza cresterii cantitatii de sange scade tensiunea la ochi(dar cred ca nu e adevarat pt ca tensiunea la ochi nu e provocata de sange ci de lichidele care circula in interiorul ochiului) voiam sa vad daca a mai avut cineva asa ceva oricum lunea viitoare merg la ginecolog sa discut despre toate astea(un ginecolog din strainatate care m-a ajutat si cu prima sarcina)