,,Coxavalga bilaterala,"stiti ceva??????

•  
    • 666 mesaje
    18 Mar 2005, 21:31
    0 1
    Este o boala localizata in articulatia coxo-femurala dar n-am mai auzit nicaieri de ea .Nici in carti n-am dat de ea .As vrea sa aflu mai multe despre ea daca stiti mai multe desi presimt ca n-ati auzit de ea si ma gandesc ca medicul a inventat denumirea ne-fiind in cunostinta de cauza.Multumesc oricum...
  •  
    • 2039 mesaje
    18 Mar 2005, 21:34
    0 0
    Cum o sa inventeze denumirea?? :o :o :o
    La ce medic ai fost?
  •  
    • 666 mesaje
    18 Mar 2005, 22:08
    0 0
    La reumatolog.Am dedus ca a inventat-o ca nu am reusit sa obtin nici un fel de documentatie legata de ea ,de nicaieri.Intre timp,am primit alte diverse diagnostice si tot nu stiu ce am ...
  •  
    • 2039 mesaje
    18 Mar 2005, 22:11
    0 0
    Dar de ce nu-l rogi chiar pe doctorul in cauza sa-ti explice mai pe larg sensul diagnosticului?Ar trebui sa te lamureasca.
  •  
    • 666 mesaje
    18 Mar 2005, 23:45
    0 0
    Diagnosticul a fost pus cu multi ani in urma si nici numele doctorului nu-l mai stiu.A nu se confunda cu *coxartroza bilaterala* unde articulatiile se erodeaza pana dispar si se impune operatie.Alti doctori au fost de parere ca este o afectiune congenitala.Ce ma preocupa este faptul ca periodic am dureri cumplite in acea zona dar cu diclofenac imi trec fara sa depind de el(de diclofenac).Daca as stii ce e ,pote gasesc si remediul potrivit .
  •  
    • 2039 mesaje
    18 Mar 2005, 23:57
    0 0
    hmmm...atunci eu nu cred ca te pot ajuta prea mult.N-am auzit in viata mea de ce spui tu!
  •  
    • 666 mesaje
    18 Mar 2005, 23:58
    0 0
    Ai vazut?Despre asta vorbeam.......
  •  
    • 26 mesaje
    19 Mar 2005, 01:05
    2 0
    Ha!Ha!Ha! You are funny! Uite ca ai acum ocazia sa afli de la o studenta la medicina ca acest diagnostic exista. Doamne, aduce putin a paranoia, fetelor! Cum sa inventeze un medic cuvinte aiurea? Sau mai bine spus, de ce? Deci, ca sa nu o las pe micutza noastra prietena in suspans:
    Coxa Valga-definitie: Pozitie vicioasa a membrului inferior in abductie si rotatie externa , determinata de cresterea unghiului dintre colul femural si diafiza femurala. Prin deschiderea unghiului, colul femural se verticalizeaza, diafiza situandu-se aproape in prelungirea sa.
  •  
    • 666 mesaje
    19 Mar 2005, 09:35
    0 0
    Aditza ,esti tare draguta ca mi-ai trimis definitia pe care ma chinui s-o aflu de 20 ani de cand am avut primele manifestari(cumplite).Te rog din suflet ,daca stii si cu ce se vindeca sau trateaza si care ar fi cauzele aparitiei ,ai face enorm de mare bine.Iti multumesc din suflet.
  •  
    • 26 mesaje
    19 Mar 2005, 11:12
    0 0
    Este o afectiune congenitala (te-ai nascut cu ea) in marea majoritatea a cazurilor. Asta nu inseamna neaparat ereditara (deci nu e obligatoriu ca cineva din familie sa o aiba sau sa o fi avut). Avand in vedere ca este vorba de o deformare a osului femural tratamentul adecvat este cel chirurgical la un chirurg ortoped. Antiinflamatoarele pot reduce durerea, dar nu vindeca boala.
  •  
    • 666 mesaje
    19 Mar 2005, 12:19
    0 0
    Vai Doamne ,s-a mai pus problema asta atunci cand am ajuns la spital prima oara dar nici n-am vrut sa aud de ea.Cidat mi se pare faptul ca atunci cand a debutat a fost un calvar .Treptat de-a lungul anilor (am avut si doua sarcini), crizele s-au rarit si nu am capatat dependenta de nici un medicament.Cam de doua ori pe an (cred ca are legatura si cu vremea),am crize care dureaza o saptamana doua si pe urma dispar .Le tin sub control cu dicofenac ,numai cat ma doare .Sper ca operatia nu va fii ultima solutie .....
  •  
    • 666 mesaje
    19 Mar 2005, 12:24
    0 0
    Seful spitalului de oase de la Eforie ,mi-a zis ca singurele sfaturi pe care mi le da sant ;sa nu depasesc greutatea de 58,60 kg si sa evit efortul prelungit.In rest nu prea ar mai fi nimic de facut.Doar daca nu respect conditiile astea poate degenera.Oare la batranete ,cum o sa se manifeste???????
  •  
    • 1 mesaje
    24 Nov 2008, 10:52
    0 0
    Fiica mea a fost diagnosticata cu coxavalga la 18 ani. Ea a avut initial displazie de sold netratata. De care n-am stiut. I s-a prescris ca tratament sa poarte una din ghete cu talpa mai inalta, deoarece dreptul e mai scurt din cauza articulatiei femur/sold, care are un unghi mai mare decat normal. Afectiunea poate fi congenitala, dar apare si ca urmare a infasatului strans. De asemeni trebuie sa practice ciclismul si inotul si sa slabeasca. Are 61 de kg la 1,62 inaltime.
  •  
    • 2 mesaje
    14 Apr 2009, 15:25
    3 0
    eu am 12 ani si am coxavalga.
    e un fel de boala in care oasele nu stau cum trebuie la solduri si din cauza asta nu ai voie sa stai mult in picioare.nu ai voie nici pe role sau skateboard.strabunica mea are coxavalga si inca traieste.cred ca eu o am pt. ca e ceva genetic.strabunicamea a lucrat la CAP sau cum era pe vremuri si a stat in picioare si dupa vreo 2 ani a ajuns sa stea in baston si de aceea eu trebuie sa imi gasesc o slujba in care sa stau pe scaun,la birou sau ceva de genul.sper ca te-am lamurit cu chestia asta
  •  
    • 2 mesaje
    14 Apr 2009, 15:27
    1 1
    cam aja imi zice si maicamea