Sa-mi fac vaccin anti hepatita A+B?

•  
    • 57 mesaje
    18 Mar 2005, 09:26
    0 0
    Dragelor, am nevoie, va rog, de un sfat.
    As vrea sa-mi fac vaccin anti hepatita A+B (Twinrix am inteles ca-i zice).
    Dar, citind prospectul, am vazut ca poti sa ai o tona de efecte secundare, inclusiv meningita si encefalita si m-am speriat
    Eu vreau sa ma protejez de hepatia a si, mai ales, b, dar nici meningita nu vreau sa fac!
    In plus, scria ca poti avea febra, greturi etc.
    Si-a facut cineva? E chiar asa de rau?
  •  
    • 1027 mesaje
    18 Mar 2005, 10:59
    0 0
    Pai efecte secundare, toate vaccinele au. Eu am facut acest vaccin fetitei mele. Si eu ma speriasem de efectele secundare, dar Ruxi nu a avut nici o reactie. Asa si tu. Cum te simti mai bine.
  •  
    • 76 mesaje
    18 Mar 2005, 12:07
    0 0
    Eu am facut vaccinul pt hepatita B acum cativa ani si nu am avut nici un fel de neplaceri sau efecte secundare.
  •  
    • 46 mesaje
    18 Mar 2005, 14:53
    2 0
    As vrea si eu sa-mi fac.Poti sa-mi spui unde se face si cit costa?
  •  
    • 57 mesaje
    18 Mar 2005, 15:12
    0 0
    Vaccinul se poate cumpara de la farmacie. Iti trebuie trei doze. A doua doza se face la o luna dupa prima si a treia dupa inca sase luni. O doza costa la Helpnet 1.075.000 lei, iar daca ai card de fidelitate, beneficiezi de 5% reducere. Injectia se face intramuscular, in mana, la orice policlinica sau spital. Mie mi-l face prietenul meu, care s-a "antrenat" doi ani cu vaccinul antigripal
  •  
    • 131 mesaje
    19 Mar 2005, 15:46
    0 1
    eu trebuia sa fac un vaccin doar pt hepatita b in scoala si medicul de familie mi-a recomandat sa fac in schimb acelasi vaccin pe care vrei sa il faci tu(Twinrix)
    Am facut deja primele 2 doze si nu a avut nici un fel de efect secundar, sincer, si eu in genearl sunt paranoia cu injectiile...au un ac super mic,nici nu il simti. Medicul meu d familie a zis ca e cel mai bun la ora actuala (si am incredere in ea, pana acum a reusit sa rezolve toate "durerile" in care m-am bagat )
  •  
    • 1132 mesaje
    19 Mar 2005, 16:25
    0 0
    Fa si tu asa. ia o hepatita b...si apoi te rezolvi ca lasa imunitate. Parca asa scria la carte.
    Pe mine m-au suspectat astia de toate hepatitele posibile (mai ales c)....si nu aveam nimic. am ajuns sa ii dau dracu de doctori si de leacuri.
  •  
    • 57 mesaje
    21 Mar 2005, 10:54
    1 1
    Va multumesc pentru raspunsuri (mai putin lui Fahnel, care nu stiu ce cauta aici...)
    M-am mai linistit nitzel
  •  
    • 1132 mesaje
    21 Mar 2005, 12:16
    3 0
    In primul rand pt mai draga initiatoare de post. Nr 1 toate aceste doftorii dau cam 5 ani de imunitate. Cat de eficiente sunt? O demonstraza aparitia hepatitei D....o varianta de B. Cum a aparut? Pb ca virusul a suferit o muatie la atacul acestor medicamente. Ce am zis mai sus ca daca faci hepatita b apoi ai imunitate pe viata la virus este cat se poate de adevarat si nua fost o gluma. Ca o paranteza virusul hepatic B a aparut prin anii 40 in monetul in care un aborigen australian a intrat in contact cu un soldat amarican (parca era soldat). Atunci a survenit o mutatie si a aparut acest virus. Dupa cum vezi rasar ca ciupercile.....deci toate aceste vaccinuri eu le vad ca niste tampenii (ca si cele pt gripa). Metoda adev de protectie este o viata ordonata fara alcool fara nesomn pt a avea un sistem imunitar tare. Eu unul nu am facut vaccin impotriva gripei si nu am avut nciodta in viata mea gripa si asta in cond in care in jurul meu erau n gripati.
    Pe final ar tb sa iti spun ca pericolul principal este hepatita c. in rom sunt 2 milioane de infectati cu c. este o boala subdiagnosticabila.....adica nu prea da simptme evidente. Partea mai tragica este ca se cunosc doar 2000 de cazuri...2000 de oameni care stiu ca au c din 2 mil.
    Concluzia este ca cu cat o sa bage lumea toate kkturile de vaccinuri cu atat virsul vas deveni mai puternic (gripa apropos este un caz elocvent). Si ca o ultima chestie....b-ul apare cel mai des mai nou la tineri si asta pt ca mijlocul in care se transmite cel mai des este prin sarut. Mai bine decat un vaccin este zic eu sa ai o viata cu conduita morala
    PS:crede-ma ca stiu ce caut aici. am invatat anul trecut o gramada despre electroforeze proteice interferoni alfa gamma si etc.....si asta de la unul din cei mai mari hepatologi din tara
  •  
    • 57 mesaje
    21 Mar 2005, 13:38
    1 0
    este problema ta cum alegi sa te pazesti de boli. si eu am vorbit cu un doctor in care am incredere despre acest vaccin si mi-a recomandat sa-l fac.
    hepatita b se transmite in special prin contact sexual, ca si HIV - SIDA, nu prin sarut. de asemenea, se poate transmite prin folosirea de ace sau instrumentar chirurgical nesterilizat - consecinta fiind ca o poti lua si de la dentist sau cabinet cosmetic, sau atunci cand iti faci un tatuaj. eu am o prietena care a luat hepatita c in urma unor transfuzii facute la spitalul de urgenta floreasca...
    nu in ultimul rand, lasa-o mai usor cu conduita morala, ca nu suntem la biserica... asta ca sa nu mai vorbim despre faptul ca exista oameni cat se poate de "morali", care au luat diverse boli de la partenerul infidel...
  •  
    • 1132 mesaje
    21 Mar 2005, 14:51
    1 0
    hepatita c se ia ca hiv sida. hepatita bs e ia prin sarut ..de aceea este f contagioasa si de aceea te interneaza instant in spital pt ca este atat de contagioasa. despre partenerul infidel ziceam si eu.
    despre prietena ta...se intampla des faza asta cu transfuzia. se pare ca doar colentina are doatrea adecvata sa detecteze hepatita c. fiind un virus f mic e greu de depistat.aparatura cea mai noua...se pare lisa 3 (nu stiu daca asta e numele) doar la colentina se gaseste.
    ps: daca doctorul tau ti-a spus ca b-ul nu se transmite prin sarut este un haios si ar fi cazul sa il schimbi....si vb f serios. eu unul am fost la Streinu. Poti citi pe net despre el. Si ce stiu stiu de la el si de la doctorii din anturajul lui. Ei au spus chestia cu conduita morala....si au dreptate. So...atentie la parteneri
  •  
    • 1 mesaje
    19 Sep 2006, 13:09
    1 1
    Inteleg ca ai cunostinte despre un hepatolog. Asi dori si eu sa mi-l recomanzi(cum se numeste, la ce spital lucreaza si daca are vreun cabinet particular unde se poate vorbi cu el,telefon,etc.).
    In urma unei ecografii prin care cauatam cu totul altceva am descoperit ca am un chist pe ficat. Am mers apoi la alt ecograf la care medicul mi-a spus ca am 2 chisturi +o formatiune hemanginoasa. Toata lumea (doctorii cu care am vorbit) mi-au spus ca sa stau linistita ca "din astea are toata lumea". Ei bine, inchipuie-ti ca nu ma impac cu ideea ca am niste chisturi "normale" la ficat, in conditiile in care nu beau, nu fumez, nu pierd noptile,n-am avut niciodata hepatita. In momentul de fata nu stiu incotro sa o apuc.