candida
-
1 0Buna, am o problema. De un an si ceva ma confrunt cu Candida, am fost la toti ginecologii din orasul meu si nici care nu a stiut sa imi dea un tratament care sa imi treaca. Este foarte deranjanta :((. Mi-a dat acum doamna doctor Pimafucin sa iau, dupa primul ciclu 6 zile, apoi dupa fiecare ciclu timp de 6 luni cate 3 zile. Sunt niste ovule... Acum incerc si acest tratament si infuzia cu ceaiul de musetel, dar nu prea stiu de cate ori pe zi ar trebui sa fac aceste infuzii. Mentionez ca acum sunt in Danemarca si deocamdata nu imi permit un medic ginecolog aici. Sfaturi? Multumesc!
-
Trebuie tratat tot organismul. Trebuie sa iei probiotice cam 3 luni, Formula Candida De la Organika tot 3 luni... Si nu ar strica o secretie vaginala cu antibiograma, s-ar putea sa fie acolo si alte bacterii care s-au asociat!!! Local poti folosi spray cuargint coloidal, sau ceai de galbenele dar doar la exterior! Greu daca nu esti in tara! Multa sanatate!
-
DeeAnda92 said:Buna, am o problema. De un an si ceva ma confrunt cu Candida, am fost la toti ginecologii din orasul meu si nici care nu a stiut sa imi dea un tratament care sa imi treaca. Este foarte deranjanta
. Mi-a dat acum doamna doctor Pimafucin sa iau, dupa primul ciclu 6 zile, apoi dupa fiecare ciclu timp de 6 luni cate 3 zile. Sunt niste ovule... Acum incerc si acest tratament si infuzia cu ceaiul de musetel, dar nu prea stiu de cate ori pe zi ar trebui sa fac aceste infuzii. Mentionez ca acum sunt in Danemarca si deocamdata nu imi permit un medic ginecolog aici. Sfaturi? Multumesc!
scapi mai greu de ea
insa cateva sfaturi care m-au ajutat pe mine
nu infuzie de musetel , spalaturi cu irigatorul , cu ceai de coada soricelului amestecat cu galbenele cam la 3 zile
grija la lenjeria intima , spalaturi dese cu sapun de copii care nu contin alcool
de preferat sa ai prosoapele tale intime sa nu se sterga nimeni cu ele
evita sa stai pe colacii de WC ..daca esti in alta casa
si cum ti-a mai spus cineva de mai sus daca ai partener sa ia si el medicamentatie , asta ti-o poate recomanda numai doctorul , stiu ca se iau pastile dar chiar nu stiu cum se numesc si ma abtin sa te sfatuiesc aici
si mi-am adus aminte , daca iei medicamente ia neaparat si biotics , medicamentele infloresc flora
Acest mesaj a fost editat de către carmen008: -
Nu va mai stresati atat ce medicamente sa luati ,natura va ajuta si aveti totul la indemana.
"Tratamente naturiste:
dieta de 2-3 zile cura cu sucuri de fructe si zarzavat, cura cu boabe de ienupar, ceai din plante: 20 gr. salvie, 20 gr. dragaica, 20 gr. coada soricelului, 10 gr. galbenele, 20 gr. coada calului, 10 gr. sunatoare, 30 gr. tataneasa, 20 gr. trifoi rosu. Se face o infuzie, se beau 2 cani pe zi. Se face gargara cu tinctura de galbenele, propolis, patlagina, aloe, in proportie de 1 la 2.
Alimentatie
* Zilnic, unul-doi catei de usturoi si doua-trei iaurturi ce contin fermenti naturali activi.
* Adopta o alimentatie fara zahar, dar cu un aport consistent de enzime (lactate).Ce sa bei
* Infuzii de plante cu actiune antiseptica, precum: galbenele,rozmarin, isop, cimbru.
Remedii interne
* Consuma cat mai mult iaurt, deoarece contine o bacterie numita lactobacillus acidophilus, care ajuta foarte mult in cazul candidozei prin cresterea numarului bacteriilor "bune" din organism.
* Pe cale homeopatica, mancarimile si secretia dispar folosind remedii ca Antimonium Crudum sau Silicea, insa Candidinum este cel mai eficient daca afectiunea este mai grava.Remedii externe
* Iaurtul simplu, prin aplicare locala cu mana sau cu un tampon,poate calma mancarimile. Aromoterapia, care reduce starea proasta generata de candidoza, o poti folosi cand faci baie sau dus.
* Pune cateva picaturi de uleiuri volatile de lavanda, mir sau arbore de ceai in apa din cada, iar dupa imbaiere tamponeaza-te cu o bucata de vata inmuiata in apa calduta si ulei de masline.
* Pentru dus, trebuie sa diluezi cate patru picaturi de ulei de lavanda si de mir, plus doua picaturi de ulei de arbore de ceai intr-un litru de apa fiarta si racita.Produse naturiste Calivita:
- Acidophilus (0-1-1 la copiii ce fac candidoze in urma tratamentului indelungat cu antibiotice, respectiv 1-1-1 la adulti, mai ales femei, administrat in timpul mesei, 2-3 luni continuu, echilibreaza ph-ul, flora bacteriana si tranzitul intestinal, prevenind astfel recidivele).
- Para Protex (1-0-1 la copii si 1-1-1 la adulti, dupa masa, 2-3 luni continuu, are rol antifungic si antibacterian realizand astfel o paraprotectie a sistemului imunitar).
- Evening Primrose Oil (1-0-1 inainte de masa, 3 luni continuu, regleaza dezechilibrele hormonale la femeie ce presupun si aparitia candidozelor)."
http://www.terapii-naturiste.com/remedii_naturiste/candidoza.htm