chist ovarian-HELP
-
0 0Mi-au depistat un chist de 6/4 cm.Urmeaza sa ma duc la ginecolog, dar inainte as vrea sa stiu inainte la ce sa ma astept. E rost de operatie, sau se poate trata? Imi afecteaza fertilitatea?
-
Iti poate afecta fertilitatea daca nu te tratezi.Am o prietena care nu poate avea copii din aceasta cauza, pentru ca niciodata nu si-a tratat cu seriozitate problema, nu si-a dus tratamentele pana la capat, ma rog din diferite cauze nu chiar obiective. Acum ii pare rau si desi inca nu e prea tarziu, inca mai incearca dar sansele sunt minime. In concluzie mergi la medic, nu trebuie neaparat operatie, stiu ca pot fi si tratate (depinde cat de mari sunt), nu te grabi cu operatia, eventual consulta mai multi medici. Am auzit ca paralel cu tratamentul medicamentos poti face si unul homeopat.Exista niste supozitoare cu propolis care fac minuni.
-
Depinde de ce natura sunt...si pentru asta uneori nu e suficienta ecografia.
Cele mai multe chisturi se retrag sub tratament hormonal. Operatia nu se recomanda daca e mai mic de 6 cm...pentru ca si operatia in sine implica unele complicatii.
Eu iti recomand sa nu te tratezi singura ci sa mergi la medic...si la unul BUN. Eu am schimbat 5 medici pana am ajuns unde trebuia. -
Sigur!
eu am fost la Badea Iulian la Municipal, care m-a operat pana la urma.
Chiar am scapat cu bine dintr-o situatie destul de critica. Mi-a mai placut si Dumitrascu Mihai care lucreaza tot cu Badea. El e mai tanar si are rabdare sa stea de vorba cu pacientul, Badea nu prea are. Dar la ce operatii face.. e de inteles.
Din ce am mai auzit eu, alti medici BUNI ar mai fi: doctorita Protopopescu, Alexandru Badiu (tot Municipal), Ancar (tatal si fiul: Pantelimon, Polizu), Dan Tutunaru (Elias), doctorita Chisleag (Filantropia parca).
Am mai auzit (pe net insa) de Mihaela Popescu dar eu nu cunosc pe nimeni sa fi fost la ea.