Gingii rosii si dureroase
-
4 5
Buna,
Stie cineva un remediu natural pentru gingii rosii, dureroase si uneori sangerande? ma intereseaza pentru o persoana in varsta care nu mai vrea medicamente clasice - in afara de apa de gura, care se pare ca nu are efect.
multumesc -
MonicaMihalache said:
Buna,
Stie cineva un remediu natural pentru gingii rosii, dureroase si uneori sangerande? ma intereseaza pentru o persoana in varsta care nu mai vrea medicamente clasice - in afara de apa de gura, care se pare ca nu are efect.
multumescPersoana are foarte probabil parodontita. Stomatolog, antibiotice, clateste bine gura cu ceai de salvie concentrat, badijoneaza gingiile cu tinctura de propolis, periuta soft, pasta de dinti lacalut activ.
-
Eu am avut o lunga perioada de timp probleme cu gingiile: imi sangerau, ma dureau, erau inflamate. Si asta pentru ca nu mergeam la dentist deloc (eu nu am nici o carie si prin urmare nu vedeam importanta). La controlul la care am fost intr-un final s-a dovedit ca de fapt gingiile mele erau infectate din cauza depozitelor de tartru. Acum merg la fiecare jumatate de an pentru detartraj si nu mai am nici o problema. Cate jumatate de ora la fiecare jumatate de an face ceea ce zeci de paste de dinti si tratamente naturiste nu au facut in cazul meu ani de zile.
Deci sfatul meu ar fi sa mergeti la detist pentru a vedea sigur care e problema.
Acest mesaj a fost editat de către schonland: -
Buna,
Eu iti recomanda Piascledine 300, e un medicament natural cu extract de soia si avocado care nu are contraindicatii si e eficient chiar si impotriva parodontozei. medicul meu il recomanda si pentru gingii care sangereaza. atentie, sangerarea gingivala poate fi un simptom de debut pentru parodontoza si in niciun caz nu trebuie ignorata, mai ales daca zici ca persoana e mai in varsta. cel mai bine e sa mearga si la un medic.
multa sanatate,
irina -
Buna,
din toate cazurile pe care le stiu, mersul la medic e un imperativ daca vreti ca persoana in cauza sa nu se confrunte cu probleme mult mai grave ulterior. adica sa nu ajunga la dureri si caderi masive de dinti, lucru care oricum in randul persoanelor care au trecut de o anumita varsta se intampla cam des tot din cauza neglijentei problemelor dentare. si eu am auzit de bine de piascledine 300 si recunosc ca m-ar tenta sa-l iau daca m-ar incerca vreo astfel de senzatie ciudata si neplacuta ca sangerarea gingivala. si asta doar pentru ca e natural si daca stiu ca nu-mi otravesc organismul cu diverse substante din medicamentele clasirce, atunci aleg cu bucurie orice e natural sau naturist. si din experienta proprie stiu ca medicamentele naturale sunt bune si ca isi fac treaba.
multa sanatate, sa auzim numai de bine! -
Uite 2 articole in Formula As unde ti se recomanda tratamente naturiste impotriva sangerarii gingiilor, cred ca merita incercate (sau macar citite articolele):
http://www.formula-as.ro/2000/415/sanatate-35/sanatate-1462
http://www.formula-as.ro/2009/861/leacuri-de-la-cititori-78/infectii-pe-piele-vindecate-rapid-cu-seminte-de-in-10897
-
Buna tuturor,
va multumesc pentru raspunsuri si pentru sfaturi. m-am consultat si cu un medic si pentru ca tot se vehiculeaza atatea remedii, l-am intrebat de medicamentul asta piascledine de care s-a vorbit si pe forum si mi-a zis ca e foarte ok pentru sangerari gingivale, inclusiv pentru parodontoza. in general insa fiindca e natural, efectele se resimt mult mai tarziu decat la un medicament clasic. o sa incercam cu piascledine 300 si poate mai incercam si alte remedii ocazional.
revin cu noutati,
sa auzim de bine -
Buna,
Nu stiam ca piascledine 300 e bun pentru sangerari gingivale, caut de mult timp ceva pentru gingii, imi tot sangereaza, am perioade in care trece si apoi revine. am luat calciu, fier si s-au stopat. de ceva timp am iar probleme si am tot cautat ceva natural. Piascledine 300 ia sora mea pentru un inceput de artroza sie foarte multumita de el. stiam si ca e facut din extract de soia si avocado, dar nici prin cap nu mi-a trecut ca e bun si pentru sangerari ale gingiilor. o sa caut prospectul sa vad exact. -
MonicaMihalache said:
Buna,
multumescPasta de dinti parodontax e f buna...te scapa si de afte si nici cu gingiile nu mai sunt probleme.
Sa incerce, e mai scumpa, dar merita toti banii.
E f importanta compozitia pastei de dinti pe care o folosim zilnic, or astea pe care le gasim prin magazine cam lasa de dorit...
Acest mesaj a fost editat de către bluehappylica: -
IrinaIr said:Buna,
Eu iti recomanda Piascledine 300, e un medicament natural cu extract de soia si avocado care nu are contraindicatii si e eficient chiar si impotriva parodontozei. medicul meu il recomanda si pentru gingii care sangereaza. atentie, sangerarea gingivala poate fi un simptom de debut pentru parodontoza si in niciun caz nu trebuie ignorata, mai ales daca zici ca persoana e mai in varsta. cel mai bine e sa mearga si la un medic.
multa sanatate,
irinaMare atentie, in urma cu ceva ani am folosit si eu Piascledine si mi-a agravat evolutia parodontitei!
-
Buna,
Cum asa Matzoanca? Medicul mi-a spus ca e bun medicamentul si, bineinteles, depinde si de stadiul afectiunii.
De ce zici ca a agravat evolutia bolii? Probabil ca depinde de la persoana la persoana, de asta e bine sa consultam medicul inainte de a lua orice tip de medicamente.
El e adjuvant din cate am inteles, deci daca boala e inaintata, probabil ca trebuie sa iei si un tratament mai dur.
-
Maricon said:Uite 2 articole in Formula As unde ti se recomanda tratamente naturiste impotriva sangerarii gingiilor, cred ca merita incercate (sau macar citite articolele):
http://www.formula-as.ro/2000/415/sanatate-35/sanatate-1462
http://www.formula-as.ro/2009/861/leacuri-de-la-cititori-78/infectii-pe-piele-vindecate-rapid-cu-seminte-de-in-10897 -
MonicaMihalache said:
Buna,
.
multumesc
. Ar trebui sa ne dai mai multe informații : ce vârsta are persoana respectiva, ce boli asociate are si daca urmează un tratament pentru acestea. mentionez ca sangerarile gingivale pot aparea ca urmare a tratamentului unor boli generale ex cardiaci,diabetici,epileptici. De asemenea date despre starea de igiena a pacientii: frecventa periajului dentar, data ultimului consult stomatologic. sangerari gingivale pot apărea si in cadrul unor stări fiziologice : menstruatie, sarcina, pubertate cand exista o avalansa de hormoni, sau menopauza cand nu mai sunt hormoni
. -
Buna! Aveti grija cu dintii ca nu ne dam seama intotdeauna daca sunt afectati sau nu pentru ca sunt semne ascunse pe care le pot vedea doar medicul stomatolog. Eu am patit-o cu niste carii aparent superficiale, erau doar niste punctulete negre, si am ajuns sa-mi agravez situatia pentru ca nu am mers la timp la doctor. După ce mi-a explicat stomatologul meu dr. Andra Custura cum stau lucrurile, merg mult mai des pentru a mi se face un control amanuntit. Orice problema trebuie mai degraba prevenita decat tratata si am vazut asta de cand merg la cabinetul Andra Smile unde am invatat multe lucruri utile. V-o recoman, este foarte buna!