anestezie

•  
    • 14 mesaje
    26 Apr 2012, 03:18
    0 0
    care este diferenta intre anestezia IV si generala? anestezia generala se face numa in spate sau si in vena? si daca se face in vena care este diferenta dintre anestezia generala in vena si IV?
  •  
    • 16187 mesaje
    26 Apr 2012, 09:20
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 14 mesaje
    27 Apr 2012, 04:55
    1 0
    Milady_me said:
    Leda13 said:care este diferenta intre anestezia IV si generala? anestezia generala se face numa in spate sau si in vena? si daca se face in vena care este diferenta dintre anestezia generala in vena si IV?

da se poate..stiu ca am facut anestezie IV si nu am avut tub de respiratie! si stiam ca daca este anestezie generala se foloseste tub. deci daca nu a fost generala, ce a fost? am fost adormita, nu am simtit mimic, dar nu am avut tub!

Leda, faci o oarecare confuzie. Anestezia generala se face intravenos (personal, n-am auzit de anestezie generala facuta in coloana; asta e destinata anesteziilor locale pentru operatii relativ simple gen apendicita, hernie, cezariana samd).

IV inseamna "intravenos", deci nu e nicio diferenta intre anestezia generala intravenoasa si IV, pentru ca-i unul si acelasi lucru.

•  
    • 16187 mesaje
    27 Apr 2012, 15:04
    1 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 1427 mesaje
    27 Apr 2012, 15:56
    1 1
    Milady_me said:Am auzit si de asta, da. E un fel de anestezie mai usoara, in sensul ca organismul poate respira singur si de aceea nu e nevoie de intubare. Se foloseste de asemenea la interventiile de mai mica amploare.

N-am avut parte de asta, insa am inteles ca, desi dormi si nu simti nimic, daca striga cineva la tine sau te zgaltaie, te trezesti imediat. Ceea ce nu se intampla la anestezie cu intubare, unde efectul anestezicului e incomparabil mai puternic.

Eu din asta fara intubare am facut. M-am trezit pur si simplu, ca si cum m-as fi trezit din somn si eram la terapie intensiva, unde am mai stat cam 30 de minute, dupa aceea m-au dus in salon.
    Nefiind intubata nici n-am avut disconfortul creat de tuburile alea si nu m-am resimtit deloc dupa anestezie.   

•  
    • 35 mesaje
    27 Apr 2012, 18:51
    0 0
    iv (intravenos) este o cale de administrare a medicamentelor nu se refera doar la anestezie
    ci la toate de la vitamine,ser fiziologic la altele
    anestezia generala se face si im( intramuscular) sau prin inhalatie.
    anestezia in coloana este anestezia regionala care blocheaza nervii pt interventii pe partea inferioara a corpului  
  •  
    • 1166 mesaje
    27 Apr 2012, 20:55
    0 0

anestezia in coloana este catalogata ca fiind anestezie generala nu locala...lucru pe care l-am aflat si eu de curand chiar daca esti constient in timpul operatiei.

p.s. Milady_me are dreptate!

Acest mesaj a fost editat de către heba: 27 Apr 2012, 20:55
  •  
    • 35 mesaje
    27 Apr 2012, 21:20
    0 0
    anestezia regionala este altceva decat anestezia locala
    anestezia pe coloana ( epidurala, paravertebrala, paralombara, rahidiana) este anestezie regionala.
    anestezia locala se utilizeaza pt interventii mici, suturi sau de ex  pt un pierce in limba