anticonceptionale...

•  
    • 478 mesaje
    22 Apr 2012, 20:12
    0 0
    Am luat timp de 3 ani anticonceptionale(la recomandarea doctorului ,dupa un set de analize facute).In timp au aparut mici probleme:dezechilibrari hormonale,probleme cu luatul in greutarea,lipsa apetitului sexual si mici stari de depresie.Vreau sa stiu daca si voi cele care ati luat ati trecut prin experiente asemanatoare.... 
  •  
    • 7967 mesaje
    23 Apr 2012, 07:22
    1 0
    marycory said:Am luat timp de 3 ani anticonceptionale(la recomandarea doctorului ,dupa un set de analize facute).In timp au aparut mici problemeezechilibrari hormonale,probleme cu luatul in greutarea,lipsa apetitului sexual si mici stari de depresie.Vreau sa stiu daca si voi cele care ati luat ati trecut prin experiente asemanatoare.... 

Nu, eu nu am avut efecte adverse. la inceput am luat Rigevidon la recomandarea doctorului, fara a mi se face analize, erau bune dar aici nu le-am gasit, de 8 ani folosesc Diane 35. Nu am nici o problema cu hormonii, greutatea sau lipsa apetitului. Am ceva probleme cu tensiunea (e mica) si asta din vina mea pt ca le iau si fumez prea mult....

•  
    • 9728 mesaje
    23 Apr 2012, 10:12
    1 0
    marycory said:Am luat timp de 3 ani anticonceptionale(la recomandarea doctorului ,dupa un set de analize facute).In timp au aparut mici problemeezechilibrari hormonale,probleme cu luatul in greutarea,lipsa apetitului sexual si mici stari de depresie.Vreau sa stiu daca si voi cele care ati luat ati trecut prin experiente asemanatoare.... 

Am luat anticonceptionale de-a lungul anilor, am mai facut si pauze, mai scurte, mai lungi.
    Ultima pauza a fost mare, dar am apelat din nou la anticonceptionale pentru ca eu una am dureri menstruale foarte mari si in ultimul timp ma pricopsisem si cu SPM - sindrom premenstrual si numai anticonceptionalele ma ajuta in aceste situatii.

La recomandarea medicului toate anticonceptionalele luate in de-a cursul timpului  

Acum, depinde si de organism, fiecare reactioneaza in felul sau.
    Uite, salmarose a scris ca se impaca cu Diane35, eu am luat o perioada  si nu m-am impacat prea grozav cu ele - aveam senzatie de greata in permanenta, am luat si ceva in greutate, asa ca le-am schimbat. 

Sa stii ca anumite  lipsuri ale apetitului si  mici depresii am avut si eu, de-a lungul timpului, datorate fiecarui tip de anticonceptinale pe care l-am luat - cred ca acestea la mine se manifesta oricum, la AC. Si mai cred ca acestea sunt niste reactii adverse la orice tip de AC ai lua.

Dar daca se mai adauga si altele, nu mai e bine, inseamna ca trebuie sa mergi la medic si sa-ti prescrie alt tip de AC pe care sa le tolerezi mai bine  

•  
    • 7967 mesaje
    23 Apr 2012, 11:17
    2 0
    cafe_au_lait said:

Am luat anticonceptionale de-a lungul anilor, am mai facut si pauze, mai scurte, mai lungi.
    Ultima pauza a fost mare, dar am apelat din nou la anticonceptionale pentru ca eu una am dureri menstruale foarte mari si in ultimul timp ma pricopsisem si cu SPM - sindrom premenstrual si numai anticonceptionalele ma ajuta in aceste situatii.

La recomandarea medicului toate anticonceptionalele luate in de-a cursul timpului  

Acum, depinde si de organism, fiecare reactioneaza in felul sau.
    Uite, salmarose a scris ca se impaca cu Diane35, eu am luat o perioada  si nu m-am impacat prea grozav cu ele - aveam senzatie de greata in permanenta, am luat si ceva in greutate, asa ca le-am schimbat. 

Sa stii ca anumite  lipsuri ale apetitului si  mici depresii am avut si eu, de-a lungul timpului, datorate fiecarui tip de anticonceptinale pe care l-am luat - cred ca acestea la mine se manifesta oricum, la AC. Si mai cred ca acestea sunt niste reactii adverse la orice tip de AC ai lua.

Dar daca se mai adauga si altele, nu mai e bine, inseamna ca trebuie sa mergi la medic si sa-ti prescrie alt tip de AC pe care sa le tolerezi mai bine  

Fetelor, deci am o scuza. Cand sunt acra pe eva sa stiti ca e de la anticonceptionale Asa ca nu ma luati in serios... 

•  
    • 9728 mesaje
    23 Apr 2012, 11:36
    1 0
    salmarose said:

Fetelor, deci am o scuza. Cand sunt acra pe eva sa stiti ca e de la anticonceptionale Asa ca nu ma luati in serios... 

Io de regula cand am acele "mici depresii"    nu sunt acra  sunt doar trista si fara chef  

•  
    • 4208 mesaje
    23 Apr 2012, 13:29
    1 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 4411 mesaje
    23 Apr 2012, 18:54
    1 0
    Eu am luat 10 ani si le am intrerupt de curand, am senzatia ca sunt in permanenta inainte de ciclu, nervoasa, depresiva, etc
  •  
    • 411 mesaje
    30 Apr 2012, 12:28
    0 0
    andreeaX said:Eu am luat 10 ani si le am intrerupt de curand, am senzatia ca sunt in permanenta inainte de ciclu, nervoasa, depresiva, etc

Andreea, de ce le-ai intrerupt, daca nu sunt indiscreta? SI eu am luat vreo 6-7 ani, timp in care am mai facut o pauza foarte scurta acum vreo cativa ani, dar imediat mi-a aparut chist pe ovar si a trebuit sa le reiau. Am asociat oprirea contraceptivelor cu chistul pe ovar si mereu m-am intrebat daca ovarele mele ar fi la fel de sanatoase si fara pastile. Asa ca m-am hotarat sa fac cel putin 3 luni de pauza, sa ma conving.

Apar ceva reactii adverse la utilizare indelungata? Ti-a recomandat cineva sa mai faci pauza sau a fost alegerea ta? Multe femei apropiate mi-au spus ca au avut probleme in a ramane insarcinate dupa administrarea indelungata a contraceptivelor, dar medicii cu care am discutat pe tema asta infirma cu inversunare. Nu stiu ce sa mai cred...

•  
    • 1046 mesaje
    30 Apr 2012, 14:21
    0 0
    Am luat 4 ani cu intrerupere, pe perioada sarcinii, harmonet. M-am impacat ff bine cu ele. Din pacate la 6 luni dupa nastere, le-am luat 2 luni si a inceput spotingul.
    Parerea mea e ca n-au fost contraceptivele potrivite organismului tau. De obicei se recomanda ca dupa 1-2 luni de anticonceptionale sa mergi la dr care le-a prescris, ii spui cum te simti etc, si decideti daca le schimbi sau nu.