durere in ureche
-
2 0de cativa ani am o durere in urechea dreapta,am fost la medic mi-a zis ca nu am nimic,ca e de la maseaua de minte care a inceput sa creasca(tot in partea dreapta),dar eu nu i-am zis ca ascultam muzica in casti toata ziua(doar casca dreapta,pt ca cea stanga se stricase) si ca incepuse sa ma manance in ureche,sa ma doara cartilajul,sa-mi curga un lichid apos si ca ma scarpinam cu betisoarele,iar acum parca e un pic infundata,parca nu mai aud cu dreapta la fel ca inainte si simt acolo inauntru o durere.eu am facut si o audiograma si a iesit ok.acum nu mai vreau sa folosesc betisoarele,am inteles ca audispray-ul nu e cine stie ce...probabil mi-am lezat conductul auditiv,habar n-am:( iar daca este vreun sunet mai inalt,ma doare timpanul drept de mor...deci,o fi de la masea sau de la castile mele?daca ar fi fost ceva de la casti,probabil medicul vedea ceva acolo,nu?daca m-as duce iar la medic ma gandesc ca mi-ar zice acelasi lucru...ar trebui sa astept sa creasca maseaua si daca durerea persista sa ma duc iar?
-
deea_ioana said:de cativa ani am o durere in urechea dreapta,am fost la medic mi-a zis ca nu am nimic,ca e de la maseaua de minte care a inceput sa creasca(tot in partea dreapta),dar eu nu i-am zis ca ascultam muzica in casti toata ziua(doar casca dreapta,pt ca cea stanga se stricase) si ca incepuse sa ma manance in ureche,sa ma doara cartilajul,sa-mi curga un lichid apos si ca ma scarpinam cu betisoarele,iar acum parca e un pic infundata,parca nu mai aud cu dreapta la fel ca inainte si simt acolo inauntru o durere.eu am facut si o audiograma si a iesit ok.acum nu mai vreau sa folosesc betisoarele,am inteles ca audispray-ul nu e cine stie ce...probabil mi-am lezat conductul auditiv,habar n-am
iar daca este vreun sunet mai inalt,ma doare timpanul drept de mor...deci,o fi de la masea sau de la castile mele?daca ar fi fost ceva de la casti,probabil medicul vedea ceva acolo,nu?daca m-as duce iar la medic ma gandesc ca mi-ar zice acelasi lucru...ar trebui sa astept sa creasca maseaua si daca durerea persista sa ma duc iar?
Mergi la un medic orl ....dar altul, eventual intereseaza-te de unul bun
-
Acum cativa ani aveam si eu exact aceleasi probleme: crestea maseaua de minte, dar lent, si periodic aveam dureri infernale in ureche. Toata povestea s-a intins pe o perioada de 5-6 ani, cand maseaua avea pusee de crestere se inflama gingia si colecta puroi in jur, plus dureri de ureche.
Medicul stomatolog tot imi spunea sa-mi scot maseaua de minte, dar imi era frica pentru ca nu mai avusesem nicio extractie, si chiar nu intelegeam sensul de a scoate o masea sanatoasa. M-am hotarat pana la urma si a fost cea mai buna decizie (oricum inghesuia ceilalti dinti), iar de atunci adio dureri de ureche!
Pe de alta parte... folosirea castilor timp indelungat poate irita urechea si favoriza producerea bacteriilor.
Betisoarele iar cica nu sunt recomandate (eu nu pot fara ele) dar daca tot le folosesti ai mare grija sa nu produci leziuni din prea mult zel la curatare. Am in casa si un Audispray pe care-l foloseste sotul, am sa-l intreb daca-i bun... -
ma gandeam eu ca nu poate fi numai de la maseaua de minte...acum ma spal numai cu apa si sapun,macar sa nu mai agravez.inainte simteam durere,acum simt doar o stare de disconfort,probabil au fost afectate si tesuturile din jur nu numai timpanul ori nervul.am citit pe internet despre fisurarea timpanului(asta ar explica durerea ce apare la sunetele inalte)in fine,stiu ca n-ar trebui sa-mi pun singura diagnosticul
voi merge din nou la medic...oare se vindeca pana la urma? -
<!--[if gte mso 9]> Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]-->
“maseaua de minte “ erupe intr-o perioada mai mare de timp cu pauze si datorita vecinatatii cu urechea poate sa iradieze durerea catre articulatia temporo- mandibulara si ureche. Multi medici O.R.L.-isti ating cu o spatula acest dinte ca sa vada daca obtin o reactie dureroasa in ureche si de aici legatura intre cele doua. Casca din care asculti muzica poate cel mult sa irite intrarea in conductul auditiv cum se pare ca s-a si intimplat dar nu sa produca o durere acuta la nivelul timpanului care este situat mult mai in interior. Ai spus ca in urma audiogramei nu sint modificari de auz, probabil ca este doar o hipersensibilitate a timpanului datorata inflamatiei locale mandibula- ureche. Sigur medicul ar fi precizat daca erau alte modificari. Recomandarea ar fi sa faci control periodic la O.R.L., sa aplici medicatia pe care o indica, in timp ce astepti sa apara in intregime acest dinte .
<!--[if gte mso 9]> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} <![endif]-->