Cosuri pe picioare
-
0 2Am cu groaza, indiferent de anotimp. Nu le mai suport! Si imi mai apar si pe fund X(. Vine vara, merg la mare si nu stiu ce sa ma fac. Vreau un sfat de la cineva care a trecut prin asa ceva-ce a folosit. (Fara mers la dermatolog ca am fost si a zis ca e ceva normal)
-
Nu stiu daca sfatul meu iti va fi de ajutor. Dupa fiecare epilat(indiferent ca a fost cu ceara sau cu epilatorul) ma umpleam de bube imense, rosii, cu un mic punct purulent in mijloc in special pe gambe si inghinal, pe coapse nu prea. Stii cand au inceput sa dispara? Dupa epilat cu spalatul pielii in prealabil, dezinfectia clasica cu spirt, am aplicat din belsug gel cu aloe vera Herbagen, lasat sa se usuce bine, apoi inca un strat generos. Imbracat pantaloni largi de pijama din bumbac proaspat spalata si calcata, fara slip pana dimineata. Dimineata, spalat simplu cu sapun fara a freca pielea cu buretele, lufa, etc, de nici un fel, preferabil pantaloni largi, nu blugi, nu strampi(doar a 2-a zi). Si ignorare totala locala, fara examinari repetate, fara zgandareli cu unghiile, fara idei de genul "off, iar apare buba". Eu aplic aceasta atitudine de "nesimtita" de vreo 6 luni si deja oribilele bube au disparut, iar semnele maro incep sa se estompeze! Succes!
PS.1. La axila nu (ma) risc. Dupa epilare, aplic alcool, apoi Neopreol o singura data si imbrac un tricou curat de bumbac cu manecuta pana a 2-a zi. Fara deodorant ! Doar a 2-a zi.
2. Mie imi apareau intr-o perioada numai pe fund (!!!!!!)cand foloseam gel de dus Balea!
Acest mesaj a fost editat de către matzoanca: -
Hello!

De 2 ani si mai bine m-am confruntat cu problema asta... dar in final am gasit o solutie (sper sa fie folositoare si altora :3 )
Problema: ma iritam dupa ce ma epilam (cu epilatorul mai putin, dar ma iritam rau daca foloseam aparatul de ras uscat/umed... nu conta) si imi apareau cosuri muuulte... vara, din cauza transpiratiei, gambele mele aratau de parca ar fi fost proaspat epilate (desi eram epilata de zile bune, imi apareau bubitele rosii ca dupa epilat).
Nu am mers la dermatolog din 2 motive: produsele pe care ti le recomanda sunt cam scumpe
(dar AU efect
) si ... mi-era lene xD
Rezolvarea problemei :D :
- inainte de a va epila, faceti un mic dus si uscati-va bine
- lamele epilatorului sa fie dezinfectat cu alcool sanitar
- firul de par sa nu fie foarte lung
- dupa epilat, faceti iar dus (apa calduta, apoi putin rece)
- dati-va pe zonele epilate cu alcool sanitar (o sa ciupeasca putin, dar va obisnuiti
cosurile apar datorita unor infectii la nivelul pielii, deci dezinfectam ca sa prevenim
)
FOARTE important alcoolul sanitar il folositi DOAR dupa epilat! Nu va puneti sa "dezinfectati" in fiecare zi, crezand ca faceti un bine... din contra, daca aveti o zona cu carne vie (cos proaspat stors), alcoolul adanceste rana. Dar daca il folosesti o data dupa epilat e ok :3
- dupa dezinfectare, folositi o crema hidratanta :3 si dati-va in fiecare seara
- in final, puteti sa aplicati local 1-2 ori / zi Baneocin unguent (eu am folosit Baneocin 250UI/5000UI)
Note: NU ma mai epilez cu aparatul de ras, daca il folosesc ma irit iar
Cam asta ar fi tot!
Sper sa va ajute aceste informatii :3 Insa, daca nu au functionat si ati mai incercat si alte lucruri, sfatul meu este sa consultati un dermatolog (dai niste bani, dar macar scapi XD )
Multa sanatate!