Tratament acnee pentru ten foarte deschis

•  
    • 57 mesaje
    9 Apr 2012, 11:33
    0 0
    Buna. Am si eu mare problema: mama natura mi-a oferit un ten foarte deschis (si prin asta vreau sa zic alb ca varul) si o acnee ingrozitoare. Am fost la dermatolog acum cateva luni si mi-a spus ca ar putea fi periculos sa incerc tratamente cu laser deoarece mi-ar putea lasa semne. Mi-a zis o prietena ca a aparut recent o noua tehnologie - 3DEEP - care te scapa de acnee si e compatibil cu toate tipurile de culori ale pielii. Stiti ceva despre asta?
  •  
    • 2 mesaje
    12 Mai 2012, 12:51
    0 0
    andreeaiovici said:Buna. Am si eu mare problema: mama natura mi-a oferit un ten foarte deschis (si prin asta vreau sa zic alb ca varul) si o acnee ingrozitoare. Am fost la dermatolog acum cateva luni si mi-a spus ca ar putea fi periculos sa incerc tratamente cu laser deoarece mi-ar putea lasa semne. Mi-a zis o prietena ca a aparut recent o noua tehnologie - 3DEEP - care te scapa de acnee si e compatibil cu toate tipurile de culori ale pielii. Stiti ceva despre asta?

•  
    • 2 mesaje
    12 Mai 2012, 13:35
    0 0
    draga Andreea, as vrea sa iti raspund la intrebare. Eu am avut aceasta problema desi am tenul tip III, iar tu il ai I probabil (in functie de culoare).  Un tratament care vindeca toate tipurile de acnee, sigur si cu rezultate rapide este izotretinoinul oral. Problema este ca acest derivat de vitamina A este fotosensibilizant, desi nu in toate cazurile. Nu se recomanda folosirea lui vara si mai ales la tenurile albe. daca totusi doresti sa il incerci iti recomanda sa iei o doza mica de 10 mg dimineata si seara cu o masa putin mai bogata in lipide (e liposolubila). Daca ai sa te interesezi ai sa afli ca are o serie de efecte adverse, care apar doar la doze mari si la expunerea la soare. totusi in timpul tratamentului cam la o luna ai sa observi eficacitatea dar si pielea si mucoasele mai uscate, alaturi de o decojire a stratului superficial al pielii. substanta are rolul de a normaliza diviziunea epiteliului cutanat, eliminind astfel formarea comedoanelor, a inflamatiilor si a hiperkeratozei. daca ai si alte efecte adverse, mialgiii, dureri de cap etc scade doza la 5 mg. nu se recomanda suplimentele cu vitamina A 9hipervitaminoza A), expunerea la soare si tratam cu tetraciclina. important: determina malformatii severe la fat, trebuie sa folosesti contraceptie sigura. sarcina instalata in timpul tratamentului impune avortul.
    depinde de severitatea acneei pentru a vedea rezultatele. intr-o luna imbunatatirile uimitoare se vad. tratam este urmat in functie de aspectul leziunilor, la inceput pentru o luna cite o capsula de 10 mg dim  si seara, apoi cind se amelioreaza leziunile se scade la 5 mg de doua ori pe zi inca o luna si dupa se scade la 5 mg o singura data pe zi in luna a treia. reamintesc aceasta schema este teoretica, totul depinde de aspectul leziunilor.
    acum pentru ca acest tratament nu este atit de recomandat vara, este obligatorie fotoprotectia solara, mai ales la tine cu fototip I al pielii (crema cu SPF50+ si cu filtre fizice: oxid de Zn si Titaniu, nu chimice), fotoprotectie externa si interna (licopen si betacaroten capsule una pe zi). evita sa stai la soare neacoperita de haine, fara palarie, fara crema sau la plaja.
    in plus fata de isotretinoin (sotret care este mai ieftin, desi are aceiasi substanta cu roaccutane) iti recomanda sa utilizezi Rutin C si Devaricid (pt fragilitatea capilara det. de IS, omega 369 (pt pielea uscata). daca ai hepatita, sau alte hepatopatii nu iti recomand tratamentul, ISO fiind hepatotoxic. deasemeni sper ca nu iei anticonceptionale, daca da trebuie sa le intrerupi si sa folosesti prezervativul (anticonceptionalele sunt hepatotoxice). inainte de tratament ar trebui sa iti faci niste analize ale coagularii si functie hepatica, precum si la o luna de la tratament pentru a vedea cum reactioneaza ficatul tau. oricum trebuie sa iei un hepatoprotector (LIV 52, Essentiale, silimarina-care vrei tu).
    daca ai efecte adverse considerate rare precum: singerari rectale, vedere incetosata, cefalee severa, oboseala severa, icter al sclerelor sau urina maronie este imperios sa te prezinti la medic.
    cind incepe sa ti se usuce fata si mucoasele iti recomand sa folosesti un strugurel si pentru fata o crema hidratanta si atentie-noncomedogenica.
    exista si o alta solutie acum ca este vara aproape. sa folosesti isotrexin gel, care asociaza si gentamicina. se alica in strat foarte subtire pe zonele afectate si se respecta fotoprotectia sistemica si externa amintita mai sus. rezultatul acestui tratament topic va veni mult mai tirziu sau va fi diminuat de utilizarea externa, totul in functie de severitatea acneei. acesta merge daca esti deja insarcinata sau ai o hepatopatie si nu poti folosi isotrexinul oral. deasemeni usuca fata dar nu se absoarbe sistemic si nu are efecte adverse, exceptie fiind fotosensibilitatea.
    repet acest tratament da rezultate dar trebuie respectate dozele si terapia adjuvanta. daca nu vrei sa astepti perioada de toamna cind fotosensibilitatea iese din discutie, ti-l recomand.
    daca vrei sa te mai sfatuiesc pentru etapele urmatoare ale tratamentului acneei dupa oprirea isotretinoinului, astept mesaje.
  •  
    • 68 mesaje
    13 Mai 2012, 03:15
    0 0
    Buna,
    Si eu am avut aceasi problema si dupa ani de zile de luat/folosit diverse dupa ureche, am ajuns la dl dermatolog Nedelcu Ioan (gasit tot ca recomandat de fete pe aici pe Eva). M-a pus pe picioare destul de repede. Chiar daca e consultatia 200ron (sau atat era cand am fost eu, ~1an) eu zic ca merita... Tenul deschis la culoare e de obicei si foarte sensibil. Eu ajunsesem sa imi reactioneze ca naiba si la apa chioara, ca nu puteam sa mai dau cu nimic crema sau demachiant sau orice altceva (eram alergica si la apa termala XD) In 2-3 luni ramasese doar putin rosu si in vreo 4 s-a curatat complet Acum mai am doar de reparat putin calitativ in ceea ce priveste pielea, ca multi doctori mi-au dat chestii foarte agresive (pe ten deja stresat+sensibil) si acum am tenul o combinatie intre uscat-gras-sensibi.... De-asta zic ca e mai bine sa te duci si nu sa folosesti produse dupa ureche

•  
    • 76 mesaje
    14 Mai 2012, 03:16
    0 0
    andreeaiovici said:Buna. Am si eu mare problema: mama natura mi-a oferit un ten foarte deschis (si prin asta vreau sa zic alb ca varul) si o acnee ingrozitoare. Am fost la dermatolog acum cateva luni si mi-a spus ca ar putea fi periculos sa incerc tratamente cu laser deoarece mi-ar putea lasa semne. Mi-a zis o prietena ca a aparut recent o noua tehnologie - 3DEEP - care te scapa de acnee si e compatibil cu toate tipurile de culori ale pielii. Stiti ceva despre asta?

buna,

din pacate nu stiu detalii despre tehnologia respectiva, insa, daca vrei iti pot recomanda o doctorita dermatolog foarte buna. este vorba despre dr Monica Darmanescu (Delta Hospital).

eu am descoperit-o la recomandarea unei prietene care avea o acnee foarte urata, de care a scapat cu tratamentul de la dr Darmanescu. pe langa faptul ca este un dr bun, este si o persoana foarte draguta, care iti va explica tot ce vrei sa stii

•  
    • 32 mesaje
    18 Mai 2012, 15:32
    1 0
    Buna Andreea,poti incerca si tratarea acneei si prin metode naturiste.
    Iata un remediu care este la indemana oricui si il poti face acasa:Lapte şi miere
    Laptele şi mierea sunt două leacuri de casă vechi folosite nu numai în scopuri cosmetice, ci şi în combaterea impurităţilor pielii. Pregătire: Se amestecă lapte şi miere în părţi egale, se adaugă zeama de la o ½ de lămâie,se pune totul într-o sticlă şi se agită. Folosire: Se întinde amestecul pe faţă în fiecare seară şi se spală dimineaţa cu apă călduţă.