HPV cu risc inalt oncogen si sexul anal

•  
    • 5 mesaje
    12 Mar 2005, 18:34
    0 0
    Am o mica mare problema pe care din pacate nu o pot discuta cu ginecologul meu;
    In urma cu 2 luni de zile, in urma unui control de rutina, ginecologul meu mi-a spus ca as avea unele vegetatii care ar avea legatura cu HPV.

In urma unui test efectuat la o clinica particulara s-a constatat HPV ce apartine unui risc inalt oncogen (tipul 16, 18,...31 etc). Din pacate nu mai stiu exact toate tipurile pentru ca am lasat fisa cu rezultatele analizelor la ginecolog. Oricum, era un sir destul de lung de numere, iar in urma unei informari via net am aflat ca toate acele tipuri erau cu un risc inalt oncogen.

Trebuie sa mentionez ca intre test si aflarea rezultatelor am fost plecata vreo 2 saptamani din tara la prietenul meu(pe care il vad destul de rar), iar contactele noastre sexuale au fost neprotejate(fara prezervativ). Moreover, am avut contacte anale neprotejate. Nu pot sa ma duc la ginecolog sa-i spun asta.

Din fericire pentru mine am primit un tratament medicamentos pentru imbunatatirea sistemului imunitar, tratament ce va dura 3 luni de zile.
    La intoarcere in tara, la un alt control ginecologic mi s-a spus ca unele leziuni au disparut, iar altele s-au micsorat(spre norocul meu).
    Mi s-a spus totodata ca perioada de incubare a virusului este de 8 luni de la contactul sexual(ca replica la faptul ca am avut contacte sexuale neprotejatein aceste 2 saptamani).
    So, in 8 luni de zile ar cam trebui sa vad in ce stadiu sunt, in cazul in care tratamentul nu a avut efect.

Intrebari: Pot fi infectata si ca urmare a sexului anal, sau sunt eu paranoica?
    Trebuie sa fac vreun test care sa-mi confirme sau infirme temerile?
    Cum se poate depista si trata la barbati virusul?
    Se poate trata definitiv fara riscul de recidiva?
    Multumesc anticipat, si sper sa nu va fi incurcat prea tare.

Ioana
  •  
    • 40 mesaje
    12 Mar 2005, 23:54
    0 0
    ce pot sa iti spun ca vaginul nu este asa de protejat ca anusul ,vaginul fiind foarte sensibil daca ai facut intii sex anal si apoi vaginal asa te-ai infectat daca este asa nu este obligatoriu sa fi luat si partenerul ar trebuie totusi facute analizele si lui pt mai multe detalii intra pe www.ginecolog.com si acolo iti va da detalii dr.Paris cel mai sigur asa ne dam cu presupusul si nu rez mai nimic ok sanatate....
  •  
    • 3 mesaje
    13 Mar 2005, 10:47
    0 0
    Buna,
    Vreau sa-ti spun ca si eu sufar de acelasi lucru. Ceea ce este dubios este faptul ca, eu am luat acest virus nu prin contact sexual. Am facut tratament cu condilin, dar au recidivat, sunt disperata. Se pare ca stau haios cu imunitatea, de aceea te rog frumos sa-mi spui ce tratament ai facut pentru imunitate. Iti multumesc anticipat.
    Iti doresc sanatate
  •  
    • 3 mesaje
    13 Mar 2005, 10:50
    0 0
    rectific ,prost, nu haios!
  •  
    • 5 mesaje
    14 Mar 2005, 01:59
    0 0
    In primul rand multumesc pentru raspunsuri.
    In al doilea rand, medicamentul nu se elibereaza decat cu reteta de la ginecolog. Deci, ma gandesc ca nu trebuie luat dupa ureche (e spre binele tau si al sanatatii tale).

In orice caz, incep tratamentul de maine asa ca nu iti pot spune daca a avut vreun rezultat deocamdata.

In legatura cu sexual anal now: Am avut contacte anale dupa cele vaginale si niciodata vaginale imediat dupa anale. So, penisul lui era curat in momentul penetrarii vaginale.
    Cand a fost el la urolog(acum cateva saptamani) i s-a spus ca HPV-ul se poate transmite si pe alte cai, deci nu numai pe cea sexuala.

Eu am [avut] veruci(negi)la nivelul degetelor, dar ginecologul mi-a spus ca nu ar avea nici o legatura cu ce am eu, atunci cand am intrebat-o daca poate exista vreo legatura.

Acum nu stiu ce sa zic pentru ca nu vad alta cale pe care m-as fi putut infecta.
    Sa speram ca se va rezolva.
    Multa sanatate si voua!
  •  
    • 215 mesaje
    14 Mar 2005, 14:33
    0 0
    Ioana, despre HPV s-a mai discutat mult pe forum. Si eu am o prietena care banuia o infectie cu HPV si la momentul respectiv am primit de la celelalte eve sfaturile de care aveam nevoie. Din fericire pt ea nu era vb de asa ceva, a facut analize si e ok. Ce pot sa-ti spun eu este ca HPV se ia numai prin contact sexual. Exista si alte pareri dar demonstrat nu e nimic. Si tot din pacate, dar nauiesc ca deja stii asta, nu se vindeca niciodata si poate recidiva in orice moment, mai ales atunci cand imunitatea organismului scade. So, trebuie sa tii totul sub stricta observatie, mai ales ca tulpinile cu care esti infectata tu dau displazii ale colului. Sfatul meu, Papanicolau din 6 in 6 luni ca sa vezi exact cum sta treaba, sau la recomandarea medicului si moralul sus, poti avea o viata normala in continuare numai ca trebuie sa ai mai multa grija decat un om sanatos!!!! Daca te mai pot ajuta cu ceva, iti stau la dispozitie cu mare placere. Pupici si sanatate maxima!!!!!
  •  
    • 5 mesaje
    15 Mar 2005, 17:17
    0 0
    Mersi pentru tot fetelor.
    Medicamentul se numeste ISOPRINOSINE. Cereti sfatul medicului/ginecologului inainte sa-l luati.
  •  
    • 1 mesaje
    17 Mar 2005, 17:34
    0 0
    exista la Plafar un spray cu propolis, incearca-l
  •  
    • 67 mesaje
    11 Feb 2006, 19:37
    0 0
    Buna Ioana

Cum a mers tratamentul cu ISOPRINOSINE?

Sper ca bine ..da-mi si mie mai multe detalii pls...cat timp ai luat, cate comprimate pe zi..efecte pozitive, dar si negative daca au fost.

Multumesc si multa sanatate!
  •  
    • 11 mesaje
    14 Feb 2006, 10:05
    0 0
    Din pacate am si eu aceeasi problema...si la mine au recidivat,dar cred ca din cauza secretie...iar acum fac tratament pt secretie...desi eu inca mai am acele condiloame...
    Sunt atat de derutata si deprimata pt ca nu stiu ce trebuie sa fac...medicii la care am fost mi-au facut tratament diferit
  •  
    • 109 mesaje
    14 Feb 2006, 16:30
    0 0
    buna! si eu sunt hpv pozitiv, urmeaza sa merg sa imi cauterizez condiloamele cu laser si sunt ingrozita de frica...vroiam sa intreb si eu cum merge tratamentul cu isoprinosine....te rog...in alta ordine de idei ...hpv NU se transmite doar pe cale sexuala....sunt si alte modalitati....eu sunt una din nefericite...si nu sunt singura...am intalnit multe persoane contaminate prin alte cai...piscina.toaleta,etc,probabil ca tine tot de sistemul imunitar....si inca ceva....si-a mai facut cineva tratament cu laser...imi poate spunse si mie cat e de dureros...si dupa?mi-e tare frica...