O intrebare pentru mamici
-
0 0
In ultima saptamana pe orice post de televiziune as schimba dau peste legea apei. In ziare articole despre nitrati, iar in online observ ca se strang semnaturi pentru a trimite legea apei in Parlament. Stie cineva, eventual un medic pediatru daca avem printre noi, e adevarat ca nitratii sunt otravitori pentru bebelusi? M-au cam bagat in sperieti toate discutiile si nu stiu care e adevarul si vad ca doar Dorna si Aqua au trecuti nitratii pe eticheta.
Bebelusii vostri ce apa beau?
Acest mesaj a fost editat de către Mihaela_36: -
Mihaela_36 said:
In ultima saptamana pe orice post de televiziune as schimba dau peste legea apei. In ziare articole despre nitrati, iar in online observ ca se strang semnaturi pentru a trimite legea apei in Parlament. Stie cineva, eventual un medic pediatru daca avem printre noi, e adevarat ca nitratii sunt otravitori pentru bebelusi? M-au cam bagat in sperieti toate discutiile si nu stiu care e adevarul si vad ca doar Dorna si Aqua au trecuti nitratii pe eticheta.
Bebelusii vostri ce apa beau?
I-am dat Dorna de la 4 luni. Am fiert-o si apoi am racit-o. De la 1 an am incetat sa o mai fierb.
Acuma ce sa zic, nimic nu mai este sanatos in ziua de astazi. Sa speram ca ai nostri copii vor fi sanatosi. -
mica_ap said:
I-am dat Dorna de la 4 luni. Am fiert-o si apoi am racit-o. De la 1 an am incetat sa o mai fierb.
Acuma ce sa zic, nimic nu mai este sanatos in ziua de astazi. Sa speram ca ai nostri copii vor fi sanatosi.
Ca sa-i intaresc sistemul imunitar nici eu nu-i mai fierb apa de cand a implinit un an.
Nu stiu daca ai vazut emisiunea lui Turcescu de pe B1 de joi seara in care s-a vorbit ... tot despre nitratii din apa si alimente si cat sunt ei de periculosi pentru bebelusi. -
Mihaela_36 said:
mica_ap said:
Acuma ce sa zic, nimic nu mai este sanatos in ziua de astazi. Sa speram ca ai nostri copii vor fi sanatosi.
Ca sa-i intaresc sistemul imunitar nici eu nu-i mai fierb apa de cand a implinit un an.
Nu stiu daca ai vazut emisiunea lui Turcescu de pe B1 de joi seara in care s-a vorbit ... tot despre nitratii din apa si alimente si cat sunt ei de periculosi pentru bebelusi.
Nu am urmarit emisiunea, nici nu am citit despre subiectul asta. Nici nu as vrea sa citesc prea mult ca ma ingrozesc...Eu stiam ca apa de la robinet si cea de fantana contin nitrati periculosi. Acuma apa plata se presupune sa este "purificata".
Si carnea de pui se spune ca este plina de hormoni, cea de porc este prea grasa, macar vita e "mai sanatoasa"...
Cat despre mezeluri, cremele acelea de branza, branza topita....sunt pline de E-uri.
Nici macar legumele si fructele nu mai sunt ce au fost.
Dar ce sa facem, incercam pe cat posibil sa gatim cat mai sanatos pt copii.
Eu am evitat sa-i dau mancare si fructe la borcan, suc gen Tedy...mai bine storc fructele si bea un paharel de suc proaspat...
Dupa 2 ani a gustat ciocolata Kinder si uite ca nu mai scapam de ea
La 2-3 zile papa un baton sau un ou Kinder
-
mica_ap said:
Si carnea de pui se spune ca este plina de hormoni, cea de porc este prea grasa, macar vita e "mai sanatoasa"...
Cat despre mezeluri, cremele acelea de branza, branza topita....sunt pline de E-uri.
Despre carne injectata cu hormoni sau despre mezeluri pline de E-uri nici nu vreau sa vorbesc. Baiatul meu este prea mic pentru asa ceva, dar ma gandesc cu groaza la ziua cand va incepe sa guste din asa ceva.
Revenind la apa imbuteliata eu consider ca este un lucru bun sa se inscriptioneze pe eticheta tot ce contin si sa se specifice care este buna pentru bebelusi si care nu. -
Mihaela_36 said:
mica_ap said:
Despre carne injectata cu hormoni sau despre mezeluri pline de E-uri nici nu vreau sa vorbesc. Baiatul meu este prea mic pentru asa ceva, dar ma gandesc cu groaza la ziua cand va incepe sa guste din asa ceva.
Revenind la apa imbuteliata eu consider ca este un lucru bun sa se inscriptioneze pe eticheta tot ce contin si sa se specifice care este buna pentru bebelusi si care nu.Cate luni are baietelul?
Sa stii ca atunci cand a venit vremea diversificarii, ma gandeam sa caut pe cineva de la tara sa cumpar carne, oua, legume naturale. Apoi pediatra mi-a spus clar, o sa-i cumpar o perioada, luni de zile poate ani...insa la un moment dat tot va trebui sa-i dau alimente din hipermarketuri si sa nu ne trezim cu alergii si tot soiul de sensibiliatati...
Da, este un lucru bun sa se specifice pe eticheta ce contin. -
mica_ap said:
Mihaela_36 said:
mica_ap said:
Cate luni are baietelul?
Sa stii ca atunci cand a venit vremea diversificarii, ma gandeam sa caut pe cineva de la tara sa cumpar carne, oua, legume naturale. Apoi pediatra mi-a spus clar, o sa-i cumpar o perioada, luni de zile poate ani...insa la un moment dat tot va trebui sa-i dau alimente din hipermarketuri si sa nu ne trezim cu alergii si tot soiul de sensibiliatati...
Da, este un lucru bun sa se specifice pe eticheta ce contin.
Are un an si 3 saptamani.
M-am gandit si eu la varianta asta, adica sa-i cumpar legume de la tarani dar nu am garantia ca sunt 100% naturale. Cine stie cu ce le-au stropit sau ce ingrasaminte au folosit cand au fertilizat solul.
Tu cu ce fel de apa ii prepari mancarea lui bebe? -
Tu cu ce fel de apa ii prepari mancarea lui bebe?Pana la 2 ani cu apa plata Dorna.
Apoi am inceput sa-i gatesc cu apa de la robinet. Avem 2 ani si 7 luni.
Este maricel baietelul ! Sa-ti traiasca !
Credeam ca are cateva luni cand ai zis ca nu vrei sa te gandesti la momentul cand va trebui sa pape carne "injectata"...ma gandeam ca nu ati inceput diversificarea.
Oricat am incerca sa-i protejam, la un moment dat nu putem evita alimentele nocive.
Daca si apa cea de toate zilele este periculoasa....de alimente ce sa mai zicem. -
mica_ap said:
Tu cu ce fel de apa ii prepari mancarea lui bebe?
Pana la 2 ani cu apa plata Dorna.
Apoi am inceput sa-i gatesc cu apa de la robinet. Avem 2 ani si 7 luni.
Daca si apa cea de toate zilele este periculoasa....de alimente ce sa mai zicem.2 ani si 7 luni, este mare, sa-ti traiasca.
Dorna si AQUA Carpatica ii dau si eu, problema este ca nu le prea gasesc in ultimul timp, de cand cu campania asta de informare cu nitratii de pe etichete. Am incercat Borsec dar lasa multa piatra in urma fierberii, la fel si Bucovina. -
2 ani si 7 luni, este mare, sa-ti traiasca.
Dorna si AQUA Carpatica ii dau si eu, problema este ca nu le prea gasesc in ultimul timp, de cand cu campania asta de informare cu nitratii de pe etichete. Am incercat Borsec dar lasa multa piatra in urma fierberii, la fel si Bucovina.
Multumesc!
Dorna am gasit de fiecare data, Aqua nu m-a interesat pana acum.
Si Dorna lasa putin calcar... -
Noi ii dam lui Anya apa plata Bucovina sau mai nou Aqua Carpatica. Am inceput cu Dorna dar lasa multa piatra, apoi am trecut la Izvorul Minunilor dar am renuntat si la asta Pana la urma vrem ce e mai bun pentru copilul nostru, pacat ca AQUA nu se gaseste in orice magazin. Daca ar scoate si la bidon de 5 litri ce bine ar mai fi.
-
RoxyAnya said:Noi ii dam lui Anya apa plata Bucovina sau mai nou Aqua Carpatica. Am inceput cu Dorna dar lasa multa piatra, apoi am trecut la Izvorul Minunilor dar am renuntat si la asta Pana la urma vrem ce e mai bun pentru copilul nostru, pacat ca AQUA nu se gaseste in orice magazin. Daca ar scoate si la bidon de 5 litri ce bine ar mai fi.
Ce varsta are Anya?
Te intreb pentru ca daca are sub un an trebuie sa fii atenta si la concentratia de sodiu, nu doar la nitrati. Bucovina din cate stiu are sodiu pest 1mg/l ceea ce nu e tocmai recomandat la bebelusi. -
Mihaela_36 said:
RoxyAnya said:Noi ii dam lui Anya apa plata Bucovina sau mai nou Aqua Carpatica. Am inceput cu Dorna dar lasa multa piatra, apoi am trecut la Izvorul Minunilor dar am renuntat si la asta Pana la urma vre Anya are 7 luni si 1 saptamana. Daca as gasi Aqua Carpatica peste tot, sau ma rog, in marile magazine, n-as mai fi nevoita sa cumpar alta apa pentru fetita. Stiu ca Aqua Carpatica este cea mai buna dar din pacate nu o gasesc mereu. La sodiu Aqua sta mai bine decat Bucovina, multumesc pentru atentionarea cu sarea.m ce e mai bun pentru copilul nostru, pacat ca AQUA nu se gaseste in orice magazin. Daca ar scoate si la bidon de 5 litri ce bine ar mai fi.
Ce varsta are Anya?
Te intreb pentru ca daca are sub un an trebuie sa fii atenta si la concentratia de sodiu, nu doar la nitrati. Bucovina din cate stiu are sodiu pest 1mg/l ceea ce nu e tocmai recomandat la bebelusi. -
mikizda said:Nu va suparati pe mine, dar de ce la fiecare raspuns tre sa citati alte raspunsuri? Am vrut si eu sa citesc subectul asta dar mi-e imposibil, nu stiu care e citat, care e raspuns, pe bune, daca tot citati, macar incercati sa delimitati citatul de raspuns, altfel e foarte obositor de citit.
Carcotaso care esti tu

Si eu am vrut sa citesc, dar m-am plictisit de atatea citate.
Pe subiect, cea mai pura este Devin, apoi Bucovina si apoi Aqua Carpatica.
Aceste lucruri mi le-a demonstrat un nene care monteaza filtre de purificare a apei, bazate pe osmoza. Firma respectiva, la care lucreaza nenea, are niste aparate ce masoara puritatea apei sau, mai bine spus, impuritatea apei.
Am asistat la o astfel de masuratoare si m-a lasat masca. Devin este cu adevarat o apa foarte pura. Mie personal imi place mai mult Aqua Carpatica plata. -
citrice said:
mikizda said:Nu va suparati pe mine, dar de ce la fiecare raspuns tre sa citati alte raspunsuri? Am vrut si eu sa citesc subectul asta dar mi-e imposibil, nu stiu care e citat, care e raspuns, pe bune, daca tot citati, macar incercati sa delimitati citatul de raspuns, altfel e foarte obositor de citit.
Am incercat sa raspund folosind formularul de raspuns rapid dar nu-mi apar mesajele. -
RoxyAnya said:CNA pune bete in roate celor de la Aqua si le interzice spoturile tv: http://www.mediafax.ro/cultura-media/cna-difuzarea-spoturilor-aqua-carpatica-interzisa-pe-posturile-tv-9574490/citit.
Nu mi se pare normal ce se intampla, cu atat mai mult cu cat, din ce am citit, reclama fusese initial aprobata de catre CNA, iar acum au interzis-o. Adica 2 ani a fost buna si acum nu mai e.
-
Eu zic ca totul a plecat de la Legea Apei. Concurenta s-a simtit cu musca pe caciula si a atacat miseleste.
Acest mesaj a fost editat de către RoxyAnya: