chist endometriozic? pareri
-
30 Mar 2012, 07:430 0Buna ziua!Am si eu nevoie de sfatul dumneavoastra.Am 20 de ani si sunt destul de speriata de ceea ce am aflat de curand.
In urma unor durere mari de ovar in partea dreapta,acum 2 luni,am ajuns la urgente.In aceea perioada eram in Italia.Dupa un examen ginecologic si ecografie mi s/a spus ca am un chist de 2,5 cm pe ovarul drept,posibil endometriozic si mi s-a recomandat analiza CA 125.Valoarea acestei analize a fost de 530 ceea ce inseamna foarte mult.
Ginecologul mi-a recomandat sa astept urmatorul ciclu menstrual,dupa care sa repet toate analizele din nou.Asa am si facut ,numai ca de data aceasta la ecografie chistul se marise era de 6,5 cm ,iar CA 125 de 430. Mi s-au recomandat alte analize :tomografie,rezonanta magnetica si eventual laparoscopie.Eu a trebuit sa ma intorc in tara asa ca nu am mai facut nici o analiza acolo in Italia.
Acum 3 zile am fost la un ginecolog aici in Romania ,iar diacnosticul a fost : vulvovaginita,boala inflamatorie pelvina,metroanexita subacuta bilaterala,polimenoree,chist ovarian drept posibil endometriozic. Acum chistul are aproximativ 6 cm.Doamna doctor mi-a recomandat urmatorul tratament: flagyl,tinidazol,indometacin,cefort,gentamicina,xilina.In cazul in care nu dispare cu acest tratament mi s-a spus ca trebuie sa fac operatie.Ceea ce nu am inteles este ca mi-a zis ca nu-mi poate face laparoscopie pentru ca chistul depaseste 3 cm,si ca va trebui sa ma taie sa mi-l scoata.
Ce parere aveti despre acest tratament si ce ar trebui sa fac in continuare?Este corect ce a spus doamna doctor ca nu-mi poate face laparoscopie ,sau nu am inteles eu termenii bine?Ce complicatii implica operatia,exista riscul de a nu mai putea avea copii?Exista riscul ca dupa operatie boala sa recidiveze?Am citit pe forumuri ca in cazul endometriozei este indicat sa faci un copil ,este adevarat?
Va multumesc mult de tot.
-
30 Mar 2012, 11:52In cazul dv. e bine de stiut ca sunt si tratamente naturiste, prin care de absorb tumori, chisturi, limfoame... Cu microalge, de ex Imune. Tratamentu este mai lung aprox. 6 luni, dar scapati de operatie. Cazuri sunt foarte multe, daca doriti , ma puteti suna. 0767756300
Sanatate multa ! -
30 Mar 2012, 13:36Ildicuta,multumesc pentru sugestie,o sa ma gandesc

As vrea si alte pareri,experiente propii,cu astfel de probleme:chisturi,laparoscopie...