Coji in urechi

•  
    • 9835 mesaje
    11 Mar 2005, 14:29
    5 2
    Fetelor, mi se descuameaza pielea in urechi. Pentru ca arata nashpa de tot, sunt obligata sa trag cu unghiile de scuame, ca sa curat zona si sa nu creada lumea ca sunt o nespalata.
    Cineva mi-a spus ca aceste coji apar de la folosirea prea deasa a betisoarelor igienice, asa ca de la o vreme folosesc doar tampoane de vata, rasucite artistic cu propria manuta in asa fel incat sa aiba o forma corespunzatoare scopului.
    Dar de coji tot n-am scapat.
    M-am uns in urechi cu ulei cu vitaminele A si E. Degeaba!
    Mentionez ca nu pare a fi o eczema, deoarece pielea nu este inrosita si nici nu prezinta prurit.

Aveti idee ce altceva as mai putea face?
  •  
    • 32 mesaje
    11 Mar 2005, 20:56
    6 0
    buna donna!! cand am vazut topicul tau am intrat imediat sa-ti raspund. Problema asta am avut-o si eu si am avut acelasi sentiment de frustrare ca parca nu m-as spala in ureche si faceam coji in urechi mai mereu. M-am interesat si se pare ca e vorba de o dermatita seboreica extinsa la nivelul urechior. Uite solutia pe care am gasit-o si problema a disparut instantaneu: exista la farmacie un unguent numit Dermovate(nu e f scump;pana in 100000 cred). Incearca-l!! e suficient sa te dai cu f putin dupa ce te speli si te stergi si iti garantez ca a doua zi, max.a treia nu vei mai avea nici o coaja!!! chestia e ca o sa fol o cantitate mica din el pt asta si probabail ca nu vei mai avea nevoie de el!! Astept vesti sa-mi spui daca ai rezolvat problema sau nu!!!
  •  
    • 9835 mesaje
    12 Mar 2005, 08:24
    3 4
    Mihaela, iti multumesc pentru sfat, aveam mare nevoie de un el!
  •  
    • 32 mesaje
    12 Mar 2005, 12:45
    4 2
    Cu placere donna!! Uite mai multe informatii: Dermovate exista sub forma de unguent sau crema dar diferenta este doar de consistenta nu si de efect terapeutic.Nu are miros.Eu am crema si a costat 131000( deci e ceva mai mult de 100000!!). Te sfatuiesc sa te dai cu crema seara inainte de culcare si dupa ce te-ai spalat si s-au inmuiat cojile(la mine dispareau cand faceam baie ramanea pielea super curata dar dupa ce se usca....jale). Iar a doua zi de dimineata desi nu mai ai coji poti sa te mai dai ca pe timpul zilei pielea este mai agresata si are tendinta sa se usuce in contact cu aerul.Deci sa fii protejata!! Te asigur ca nu se vede absolut nimic ca esti data cu ceva in ureche pt ca este semitransparenta crema si mai ales ca e o portiune mica deci te dai cu o cantitate f mica pe care o intinzi pe pielea din interiorul urechii. Deci go for it!!! Scapa de cojile alea nenorocite!!
    Uite un sfat: ca sa-mi fie mai usor sa ma dau in ureche mai intai ma dadeam cu putin ulei de masline. Sa fie mai usor de intins!! dar asta numai seara ca in timpul zilei s-ar putea vedea un pic uleioasa urechea!!!
    Am observat ca mi se intampla sa-mi mai apara cand ma vopsesc acasa!!! Probabil ca vopseaua e f puternica( ma fac blonda) si sensibilizeaza pielea capului, si a ajuns si pe la urechi si in spatele urechii!!! probabil cand imi dau jos vopseaua ca doar nu ma vopsesc si in ureche!!!!
  •  
    • 3 mesaje
    5 Iul 2009, 20:46
    2 0
    SI pana la urma ai scapat de cojite? am si eu aceeasi problema. treb neaparat sa fac ceva!!!
  •  
    • 3036 mesaje
    5 Iul 2009, 21:49
    3 1
    Da, am rezolvat problema, slava Domnului.

Cu picaturi otice de uz veterinar, pe nume Dexogen. 14 lei, la farmacia veterinara.
    "Indicatii: Tratamentul afectiunilor auriculare de tip inflamator sau alergic, cu evolutie acuta sau cronica la caini si pisici. Compozitie: gentamicina sulfat, dexametazona, albendazol, excipient uleios."
    Daca nu te inspira produsul asta, poate gasesti ceva similar la farmacia umana.

Dupa cum probabil ti-ai dat seama, am incercat picaturile prescrise cainelui meu (care este alergic si are tot felul de mancarimi, prin toate gaurile ).

...Si bine am facut, pt ca mi-au rezolvat problema aproape instantaneu.

Practic, am pus cate 2-3 picaturi de solutie pe betisoare de curatat in urechi si am uns interiorul urechilor.

In paralel, am renuntat la prostul obicei de a ma scurma in fiecare zi cu betisoare in urechi. Le folosesc doar dupa ce ma spal pe cap, adica o data la 4-5 zile.
  •  
    • 3 mesaje
    6 Iul 2009, 14:19
    3 0
    astazi am luat si eu dermovate, mi-am dat acum. Sper sa isi faca efectul
  •  
    • 4411 mesaje
    6 Iul 2009, 14:51
    2 1
    Spune mi si mie te rog daca a functionat,si eu am problema asta
  •  
    • 410 mesaje
    17 Iul 2009, 19:46
    1 1
    triamcinolon este foarte bun si mai ieftin
  •  
    • 6 mesaje
    17 Iul 2009, 21:02
    7 3
    foloseste solutie de CLOTRIMAZOL pe care o aplici cu un betisor pt urechi,Garantat