pofta de dulciuri .... o problema?!
-
6 Mar 2012, 16:440 0Poate fi legata pofta dulciuri de venirea ciclului menstrual!?!? Inaintea menstruatiei cu cca 10 zile, simt o pofta continua de a manca dulciuri...efectiv nu ma pot sparamani. Poate fi un simptom sau care ar fi explicatia?! Sau pot avea altceva?!
-
23 Mar 2012, 16:18Pofta de dulce , in conditiile unei diete echilibrate si diversificate este normala , insa problemele apar atunci cand nu ne putem abtine de la consumul de dulciuri.Atunci cand poftim tot timpul la dulce s-ar putea, in faza incipienta , sa suferim de o corenta de crom si magneziu . Cromul este necesar pentru producerea factorului de toleranta la glucoza ( GTF) , care este absolut necesar pentru functionarea normala a hormonului hipoglicemiant - insulina.Cand insulina nu mai poate transforma glucoza din sange in interiorul celulelor pentru a fi transportata in energie , celulele sun permanent infometate , inducand dorinta de dulce .
-
26 Mar 2012, 13:26tot cromul stiam si eu ca se ocupa de aceasta problema. dar, daca ai probleme cu dulciurile doar in acea perioada, nu cred ca este cazul sa-ti faci griji
-
26 Mar 2012, 15:54se poate sa fie si o problema reala si pt asta s-au inventat analizele periodice. dar foarte bine poate fi ceva temporar cauzat de modificarile hormonale lunare. si eu am o perioada din luna in care as manca pana as pocni, si dulce si sarat si ce o fi. in restul lunii nu sunt prea mancacioasa.
-
18 Apr 2012, 14:48
3enen said:Poate fi legata pofta dulciuri de venirea ciclului menstrual!?!? Inaintea menstruatiei cu cca 10 zile, simt o pofta continua de a manca dulciuri...efectiv nu ma pot sparamani. Poate fi un simptom sau care ar fi explicatia?! Sau pot avea altceva?!
Incearca sa consumi mai multe fibre (fructe, legume, cereale integrale, tarate) si sa bei ceaiuri din frunze de gymnema.