alopecia areata

•  
    • 4 mesaje
    20 Feb 2012, 18:27
    1 0
    Buna.
    Imi cer scuze daca mai exista acest subiect dar sunt prea multe pagini sa caut. si timpul nu imi permite deoarece bebelul meu de 1 an jumate nu ma lasa . :)
    In 1998 a inceput sa imi cada parul. acum sunt cheala complet. port peruca.m-am resemnat.dar tot visez la ziua in care imi voi pieptana parul meu. am incercat o multime de tratamente...nici nu le mai tin minte pe toate..analize peste analize....si degeaba..nu stiu ce sa mai inerc. va rog, daca mai e cineva care si-a pierdut parul in totalitate,sa imi spuna si mie ce tratament urmeaza sau a urmat si a dat rezultate. cel mai frica mi-e ca baietelul meu sa nu pateasca si el ca si mine. :(
  •  
    • 35 mesaje
    24 Feb 2012, 00:21
    0 0

am citit undeva de sampon pt cai ,memforsan parca-i zice ,incearca si tu ,eu il caut deja sper sa-mi stopeze caderea parului ,care de cele mai multe ori e datorata stresului

•  
    • 270 mesaje
    26 Feb 2012, 03:33
    1 0
    Tu spui.aici ca ai facut analize.peste analize dar ai luat vreo masura cand ai observat primele semne de cadere a parului? E foarte important sa tratezi orice inca de la inceput sa nu lasi sa treaca timpul, pentru ca astfel toate incercarile de remediere a problemei tale ar fi in zadar.Caderea parului poate fi datorata din mai multe cauze de exemplu deficienta de vitamine,hormonal sau chiar ereditar. Daca ai mai avut in familia ta astfel de cazuri,de exemplu pe tatal tau sau pe altcineva s-ar putea sa le mostenesti defectul genetic. Ai specificat ca esti mamica si nu ai timp mai deloc pt tine dar daca vrei sa te tratezi si sa te vindeci trebuie sa-si faci timp,pare-mi-se ca tu vrei sa afli mai exact daca fiul tau te va mosteni pe tine decat sa te tratezi si sa afli cauza acestei probleme. Si in ultimul rand ce varsta ai?
    Acest mesaj a fost editat de către ultima_mohicanca: 26 Feb 2012, 03:34
  •  
    • 4 mesaje
    26 Feb 2012, 11:26
    0 0
    ultima_mohicanca said:Tu spui.aici ca ai facut analize.peste analize dar ai luat vreo masura cand ai observat primele semne de cadere a parului? E foarte important sa tratezi orice inca de la inceput sa nu lasi sa treaca timpul, pentru ca astfel toate incercarile de remediere a problemei tale ar fi in zadar.Caderea parului poate fi datorata din mai multe cauze de exemplu deficienta de vitamine,hormonal sau chiar ereditar. Daca ai mai avut in familia ta astfel de cazuri,de exemplu pe tatal tau sau pe altcineva s-ar putea sa le mostenesti defectul genetic. Ai specificat ca esti mamica si nu ai timp mai deloc pt tine dar daca vrei sa te tratezi si sa te vindeci trebuie sa-si faci timp,pare-mi-se ca tu vrei sa afli mai exact daca fiul tau te va mosteni pe tine decat sa te tratezi si sa afli cauza acestei probleme. Si in ultimul rand ce varsta ai?

am 28 de ani. am luat masuri inca de la inceput. cand mi-a cazut prima data pe o portiune cat o moneda de 50 de bani...am inceput cu nizoral,apoi revalid,,,,apoi alte tratamente cu minoxidil,ceva infiltratii facute in cap....nici nu le mai stiu pe toate....am baut pe medicamente ,inclusiv vitamine, de am ajuns sa nu mai pot sa beau nici macar o aspirina... ca mi se face greata..... nu e vb ca nu am timp pt mine,pt ca am noroc de un sot care e un tatic devotat...dar vreau sa gasesc tratamentul potrivit.....

•  
    • 270 mesaje
    27 Feb 2012, 17:52
    0 0
    Ce spray-uri cu minoxidil ai folosit?unele's apa de ploaie.

•  
    • 4 mesaje
    27 Feb 2012, 18:42
    0 1
    ultima_mohicanca said:Ce spray-uri cu minoxidil ai folosit?unele's apa de ploaie.

ceva adus din germania, ce mi-a zis dr dermatolog..Rogaine sau ceva de genul...

•  
    • 3741 mesaje
    28 Feb 2012, 09:31
    0 0
    me_kammy said:Buna.
    Imi cer scuze daca mai exista acest subiect dar sunt prea multe pagini sa caut. si timpul nu imi permite deoarece bebelul meu de 1 an jumate nu ma lasa .
    In 1998 a inceput sa imi cada parul. acum sunt cheala complet. port peruca.m-am resemnat.dar tot visez la ziua in care imi voi pieptana parul meu. am incercat o multime de tratamente...nici nu le mai tin minte pe toate..analize peste analize....si degeaba..nu stiu ce sa mai inerc. va rog, daca mai e cineva care si-a pierdut parul in totalitate,sa imi spuna si mie ce tratament urmeaza sau a urmat si a dat rezultate. cel mai frica mi-e ca baietelul meu sa nu pateasca si el ca si mine.

Kammy, ai incercat fototerapie? Exista o lampa UVB care are un fel de perie cu care se maseaza capul, iar aceasta stimuleaza cresterea parului. Intereseaza-te pe internet. 

Eu am vitiligo si stiu ca de multe ori, in cazul celor cu vitiligo, poate aparea si alopecia areata. Dat fiind faptul ca vitiligo, in cele mai multe cazuri, apare din cauza unei disfunctii a glandei tiroidiane, poate ar trebui sa-ti faci un control mai amanuntit a hormonilor. Nu ar fi rau daca ai consuma ceaiuri anti-stres sau chiar sa faci yoga. Stresul este (aproape) factorul principal al tuturor bolilor si se stie ca atunci cand esti stresat incepe sa-ti cada si parul. Bine, aici e vorba de o disfunctie, dar sunt sigura ca daca stresul s-ar reduce, poate, poate ar aparea si rezultate. 

Multa sanatate! 

•  
    • 1 mesaje
    4 Mar 2012, 12:43
    0 0
    Kammy, incearca sa ajungi la LASERMED Bucuresti - Drumul Taberei, pentru mezoterapie. Succes!
  •  
    • 1 mesaje
    28 Mar 2012, 22:05
    1 0
    buna seara.

din pacate, stiu din experienta ca nu este o boala usoara. nu ma afecteaza pe mine direct, dar fetita mea poarta aceasta povara. boala a erupt la 6 anisori, dupa un stres imunitar puternic provocat de o infectie cu streptococ. dupa tratamentul cu antibiotic, dupa un timp a crescut din nou parul, ca de bebelus.

de atunci periodic cade parul, pe portiuni mici.
     cadea cam o saptamana si in 2 saptamani crestea la loc. acum avem insa un atac imunitar puternic se pare, deoarece din 10 Martie pana in prezent ne-a  cazut 80% din par. si avea parul lung pana la jumatatea spatelui.....

oricum, eu o admir enorm, deoarece nu simte nevoia sa poarte nimic pe cap si vrea sa se arate lumii asa cum e, fara complexe! iar in zonele de unde a inceput caderea parului a si inceput sa creasca la loc!

noi insa ne documentam de pe site-ul naaf.org din state, si, si pentru ca sotul este medic, nu facem NICI UN FEL DE TRATAMENT!!! am fost la fel de fel de medici, unii prof. si chiar prieteni de familie, si am fost si la sarlatani gen Lasermed...

dar pe langa ca habar nu au de cercetarile din domeniu, care dovedeste ca este o boala genetica ce provoaca o reactie autoimuna, nici macar nu stiu sa explice ca acele celule stem ce regenereaza parul nu sunt afectate, asa ca profita de disperarea tuturor.

eu insa incerc sa gasesc parinti cu copii, mai ales fetite ce sufera de aceeasi boala, ca sa organizam intalniri, in locuri publice, ca acesti copii sa vada ca nu sunt singuri pe lume si pot comunica cu cineva care chiar trece prin aceleasi stari sufletesti.

daca sunteti unul din acesti parinti, va rog sa imi scrieti la office@sana.ro si va raspund cu drag.

multumesc si succes tuturor!

diana