chiar nu stie nimeni nimic despre AVC?

•  
    • 26 mesaje
    8 Feb 2012, 16:42
    0 0
    Daca ati avut o asemenea experienta sau vreo persoana apropiata care sa fii facut atac cerebral va rog sa imi impartasiti si mie ce stiti.
    Bunica mea in varsta de 84 ani a suferit un atac cerebral ischemic (adica vana sa infundat doar  si nu s-a spart) , in urma acestui traumatism a ramas cu o paralizie pe partea stanga . Este internata la spital s-au facut toate analizele necesare plus RMN , injectii cu vitamina B 12 si anticoagulan pe nume Cerebrolysin.

As vrea sa stiu ce sanse sunt sa isi revina ? si in ce masura avand in vedere si varsta inaintata . Ea este foarte ambitioasa  si tot timpul spune ca abia asteapta sa se ridice din par. AAA si mai o problema , nu isi da seama de gravitatea bolii , nu isi da seama ca este paralizata si tot zice sa mergem la toaleta si la plimbare .Doctori sunt invizibili , incolori si inodori , cu tot cu spaga si pachetelele noastre parca tot nu existam , ce mai puteam sa facem sa ne bage si pe noi cineva in seama ?
  •  
    • 6 mesaje
    8 Feb 2012, 17:41
    0 0
    Vindecarea depinde de localizarea si intinderea zonei din creier afectate de AVC, si de capacitatea altor regiuni din creier sa preia activitatile pierdute. Cu cat zona afectata este mai redusa, cu atat sansele de vindecare sunt mai mari. In urma atacului vasc. cerebral mai pot sa apara si modificari ale judecatii, ratiunii, ale emotiilor. In general la primul accident vascular vindecarea se face mai repede si aproape complet. Faptul ca este ambitioasa o va ajuta sa se reabiliteze si echilibreze mai repede. Sa fie mai activa, sa isi mentina o greutate optima, sa nu fumeze, atentie la grasimi - colesterol si la alte afectiuni cardio-vasculare! Sa-si ia tratamentul pentru ele!