despre consultul ginecologic
-
0 0
Buna.Ma numesc Alina si am 17 ani.De curand mi-am inceput viata sexuala (acum 2 luni) iar de cateva zile am probleme cu urinatul.imi vine sa urinez des (la un interval si de 5 minute) , insa foarte putin..numai cateva picaturi,cu usturimi si dureri abdominale si vaginale.am luat ovule crezand ca e din cauza micozelor dar nu au schimbat situatia cu nimic.Vreau sa consult un ginecolog dar fara sa stie parintii mei.Imi este oarecum teama deoarece nu am mai fost la un consult ginecologic pana acum.si imi este si rusine deoarece in zona pubiana am o culoare mai inchisa(ca si cum as fi nespalata) desi eu folosesc geluri intime si ma ingrijesc (problema asta o am si cand iau contact sexual cu prietenul meu,imi este rusine...si de aceea vreau sa fie intuneric in timpul contactului sexual.as vrea sa stiu daca este ceva normal...).Si imi puteti spune mai multe despre consultul ginecologic..cum este..daca doare sau altele,cat costa si daca as putea sa il fac gratuit cu trimitere de la medicul de familie...chiar am nevoie de ajutorul vostru.multumesc anticipat!
-
Poti merge la un cabinet particular. In Iasi preturile sunt intre 50 si 80 daca iti ia " o lama". NU ai de ce sa iti fie rusine! Medicii au vazut multe la viata lor, + ca asa este pigmentata peilea ta, e ceva natural. Din ceea ce spui tu, suna a fi o infectie urinara.. pe timpul asta rece, este f usor sa te imbolnavesti, insa nu sunt medic, asa ca mergi la medic fara nici cea mai mica rusine! Nu este dureros, mergi in cabinet, ii spui medicului ce te deranjeaza si dupa, probabil vei merge intr-o sala de consult ptr a lua niste probe pe care le va trimite la laborator., probabil iti va recomanda si niste mijloace de contraceptie... eu merg din 6 in 6 luni, doar ca sa imi fac un papanicolau si a mai sta un pic de vb cu medicul, mi-e mi se pare f ok...e ceva normal
Acest mesaj a fost editat de către Axenya88: -
Axenya88 said:
Poti merge la un cabinet particular. In Iasi preturile sunt intre 50 si 80 daca iti ia " o lama". NU ai de ce sa iti fie rusine! Medicii au vazut multe la viata lor, + ca asa este pigmentata peilea ta, e ceva natural. Din ceea ce spui tu, suna a fi o infectie urinara.. pe timpul asta rece, este f usor sa te imbolnavesti, insa nu sunt medic, asa ca mergi la medic fara nici cea mai mica rusine! Nu este dureros, mergi in cabinet, ii spui medicului ce te deranjeaza si dupa, probabil vei merge intr-o sala de consult ptr a lua niste probe pe care le va trimite la laborator., probabil iti va recomanda si niste mijloace de contraceptie... eu merg din 6 in 6 luni, doar ca sa imi fac un papanicolau si a mai sta un pic de vb cu medicul, mi-e mi se pare f ok...e ceva normal
multumesc frumos
-
Alina draga, uite aici un articol care ar putea face putina lumina in problema ta:
http://www.csid.ro/sex/top-12-boli-cu-transmitere-sexuala-simptome-si-tratament-7884514/
Cat despre consultul ginecologic, nu-i mare filizofie. Cauta un medic ginecolog femeie, daca esti mai rusinoasa.
Ca sa nu pierzi timpul mergi la un laborator privat de analize medicale si fa urmatoarele analize:
- un test de urina pt depistarea unei posibile infectii
- un test papanicolau, la un centru citologic, adica o analiza de secretie vaginala, in cazul in care tractul urinar si aparatul reproducator sunt infectate cu vreo bacterie.
Citeste pe teste sau intreba asistenta cand ridici rezultatul daca este ceva in neregula...si in functie de rezultat mergi la generalist sau la ginecolog.