Somnul excesiv

•  
    • 1 mesaje
    10 Ian 2012, 11:09
    0 0

Salutare tuturor! Sunt noua pe acest site si m.am gandit sa ma inregistrez si eu, deoarece mi s.a parut interesant si merita sa incerc sa primesc un raspuns la 'problemuta' mea. :)

Ideea este ca de la un timp, mi s.a spus ca dorm mult... in general, minim 12 ore(in conditii normale.. adica nu petrecere, alcool sau ce mai stiu eu ca sa am motiv). Daca nu as fi trezita, as continua... odata am ajuns pana la 15 ore. Dimineata, cand trebuie sa ma trezesc ca omul normal la 8, imi e aproape imposibil. Aceeasi problema si la orele 9 si 10. Pun capul pe perna si adorm la loc. Am facut mici 'cercetari' pe net, ca sa zic asa. Am ramas putin uimita de 'rezultate', dar cele mai multe arata ca principalul 'vinovat' ar fi depresia. Este adevarat faptul ca... ma cuprinde o stare de melancolie; n.am pofta de mancare dar cand ma apuc sa mananc, mananc continuu; sunt nervoasa.. si cand cineva imi tot face observatie cat de mica 'erup' mai ceva ca un vulcan etc. Acum, poate din punctul tau de vedere exagerez, dar .. mi.ar prinde bine niste raspunsuri:

1. Ce se intampla defapt daca dormi atat de mult? E pericol atat de mare ptr sanatate?

2. Cum imi pot da seama daca nu cumva e din cauza depresiei?

Va multumesc pentru minutelele acordate si o zi frumoasa in continuare! :*

P.S. : Am 16 ani (Implinesc 17 in luna Mai)

•  
    • 3354 mesaje
    10 Ian 2012, 11:31
    0 0
    analize... poate fi ceva la ficat, eventual marit... sau o anemie cu deficienta de vitamina b sau de fier...
    uita-te pe net la simptomele pe care le ai... poate fi si depresie, dar e mai probabil sa fie lipsa de vitamine si minerale in corp...
  •  
    • 43 mesaje
    10 Ian 2012, 22:05
    0 0
    In primul rand trebuie sa te adresezi medicului de familie caruia sa ii spui toata povestea. Poate fi ceva mai mult de o depresie, poate depresia e doar un simptom.
    Aici trebuie facute niste analize, poate chiar hormonale....tiroida si cine mai stie...
  •  
    • 5144 mesaje
    10 Ian 2012, 23:13
    0 0
    eu te-as mai intreba si care e programul tau de somn... din proprie experienta stiu ca 8 ore dormite de la 23.00 la 7.00 sunt mai eficiente decat daca sunt dormite de la 2.00 la 10.00. si o alta chestie pe care am observat-o la mine: daca am cateva zile in care dorm pana mai tarziu, imi dau peste cap tot bioritmul (ma simt lipsita de orice chef, prost dispusa, poate si ceva dureri de cap). revenirea la programul normal e dificila, dar dupa cateva zile ma simt mai bine.
    poate e doar o problema de organizare a somnului si nu e nimic altceva mai grav. impune-ti pt o saptamana, doua sa respecti un plan pt somn si vezi cum iti este.
  •  
    • 80 mesaje
    12 Ian 2012, 16:32
    0 0
    Fa-ti un set de analize. Vorbeste cu doctorul tau de familie si vezi ce zice. Poate sunt cauze biologice. Daca totul e in regula pe planul asta, atunci cel mai probabil e din cauza depresiei. Pt sanatate nu cred ca fie ceva nociv. Dar nu e ok pt tine. Daca e o problema, trebuie rezolvata, pt ca singura nu trece. Sau trece pe moment, dar apoi iar apare. Trust me. Plus ca iti dormi viata. Daca e vorba de depresie, mergi la un psiholog. Fara rusine sau alte chestii. Nu ignora lucrurile, pt ca vor avea tendinta sa se inrautateasca.