herpesul vaginal
-
0 0vreau sa stiu mai multe
sunt disperata .....am auzit ca nu trece ...dar eu cred ca o sa ma vindec ...daka ati avut asa ceva sa imi scrieti -
draga mea,
nu am avut insa am lucrat in ARAS (asociatia romana anti-sida) si din cunostintele pe care le am legate de bts(boli cae se transmit pe cale sexuala), pot sa spun ca herpesul vaginal se transmite prin contact cu o persoana infectata sau cu lenjeria pe care aceasat se poarta. stiu ca exista medicatie in acest sens, dar din pacate nu se vindeca niciodata complet, existand perioade de eruptie si perioade in care nu este vizibil, dar infectia inca exista. din pacate aceste perioade alterneaza . important este sa te afli sub controlul unui medic venerolog/dermatolog si sa respecti tratamentul+sa te informezi cat poti in domeniu pentru ca solutii poate s-au descoperit.
Pupici si ai grija de tine! -
din cate stiu eu poti contacta herpes si daca practici sex oral si partenerul tau are o eruptie de herpes pe buze. deci trebuie sa va ganditi si la asta cand faceti sex, mai ales cu un partener despre care nu stiti prea multe, si in care nu puteti avea incredere ca are grija de voi...
eu stiu ca herpesul il iei doar cand este activ...adica ai bubitele alea, in rest e ok. trece cu medicatie si daca ai un sistem imunitar bun nici nu faci bubite foarte des. ar fi bine sa mergi la doctor, si tu si partenerul. -
laura_g
da, se poate lua daca partenerul tau are o eruptie pe buze. este un virus care s-a localizat in locuri diferite. nu e sanatos nici macar sa saruti pe cineva sau sa folosesti acelasi ruj cu cineva care are un herpes pe buze. am vazut multe persoane care tezteaza fara retineri rujurile de la body shop, pe buze, fara sa se gandeasca ca la fel ca ele au facut si restul tipelor din bucuresti. si pe urma se mira ca de unde au nu stiu ce bube. d-asta si spun ca ai nevoie de un partener care sa tina cont de sanatatea ta si sa nu insiste sa-ti serveasca un oral cand simte ca o sa-i erupa un herpes pe buze. intreaba-ti ginecologul si o sa confirme ce-am spus. -
Din cite stiu eu sint 2 tipuri de herpes-virus.Tipul 1 afecteaza fatza, buzele si ochii in special iar tipul 2 afecteaza zona genitala.Poti sa-l ai pe unul si sa nu-l ai pe celalalt...iar daca un tip cu herpes la buze(tip 1) iti face sex oral nu prea vad cum ar fi posibil sa faci herpes genital(tip 2).