HPV. Pentru maddy26
-
0 0Buna ziua. Sper ca pe aceasta cale sa o regasesc pe maddy26. Am vazut ca are probleme cu HPV si este foarte informata despre subiect. Maddy, daca citesti acest mesaj considera-l ca pe un mesaj intr-o sticla. Din nefericire, am aflat de curand ca sufar si eu de HPV. Nu stiu inca ce tip este. Ti-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ai da mai multe informatii. Mie mi-e frica ca nu cumva in perioada in care nu am mai facut Papanicolau, aproximativ 3 ani, sa fi avansat si sa fi dat nastere la celule canceroase. Nu am creste de cocos sau cel putin eu nu obsev nimic in vagin. De aceea ma gandesc cu spaima ca ar putea fi virusul care da displazii ale colului uterin. Cat de frica trebuie sa-mi fie? Ce trebuie sa faca partenerul. Voi putea avea vreodata copii sanatosi?
-
Draga mea , nu trebuie sa te panichezi .Infectia cu HPV este destul de frecventa , doar ca foarte putini stiu ca s-au imbolnavit .
Dar daca nu ai facut nici un test ( nici Pap) , de unde stii ca esti infectata?
Oricum , daca este asa , nu e cazul sa faci din asta o tragedie .Va trebui ca de acum inainte sa ai grija de corpul tau si sa-l intaresti in permanenta canu cumva virusul sa reuseasca sa-si faca de cap .Cel mai important rol il are acum sistemul tau imunitar .
Primul pas este sa-ti faci un test HPV si unul papanicolau .La testul HPV ai sa afli daca esti infectata si cu ce tulpina , iar pap. are sa-ti spuna ( pt tulpinile 16/1
daca celulele epiteliale ale colului tau au fost deja afectate si in ce masura.POti fi infectata cu mai multe tulpini in acelasi timp ( de ex. cele care dau negi si cele care dau displazii).Pentru leziunile colului exista mai multe feluri de tratamente , toate extrem de eficiente .Insa nu este cazul sa-ti spun inca lucrurile astea .Probabil ca nici nu va fi cazul tau .
Dar pot sa-ti fac o recomandare c( iti va face bine chiar daca nu ai nimic): ia zilnic capsule cu ulei de catina - va avea efecte spectaculoase asupra sistemului imunitar si caz de ceva organismul va putea invinge singur virusul .
Mergi de urgenta la o clinica specializata,fa testele si in functie de rezultat am sa-ti mai pot da cateva sfaturi.Poti sa stai linistita si cazul unei sarcini - sunt sigura ca vei avea copii multi si sanatosi .
Te pup si sanatate multa.Tine-ma la curent . -
Buna, Maddy
Nici nu stii ce fericita am fost cand am descoperit raspunsul tau. Mi-au dat lacrimile. Uitasem sa-ti spun ca am facut recent un Papanicolau, iar doctorita mi-a zis ca a semnalat niste modificari precum si urme ale prezentei HPV. Am fost azi sa mi se recolteze probe pentru determinarea HPV.
Se pare ca virusul s-a instalat in zona unei rani cauterizate in urma cu trei ani jumate. Ce ma framanta este ca atunci am facut un Papnicolau care a iesit bun. Totusi, eu aveam acelasi partener pe care il am si acum si sunt sigura de el. Contactul sexual e singurul vinovat de transmiterea HPV?
Maddy, iti multumesc din suflet. O sa am grija de mine, asa cum mi-ai recomandat. Adevarul e ca in ultimii ani mi-am cam distrus imunitatea cu zeci de antibiotice luate anapoda.
Iti doresc o zi buna si astept vesti de la tine.
Sanatate multa! -
Ei hai , ca nu e chiar de lacrimi ...
E adevarat ca si eu am avut momentele mele de panica , dar problemele mele au fost mult mai grave...
Virusul este considerat BTS , dar exista si alte posibilitati sa-l fi luat .ESte posibil deasemenea , ca tu sau partenerul sa-l fi contractat cu multi ani inainte ,dar sa nu se fi manifestat pana acum..Cu alte cuvinte nu inseamna ca te-a inselat neaparat ( ca stiu ca la asta te gandesti).
La mine virusul s-a instalat pe o rana necauterizata , iar displaziile au aparut intr-un an (cu un an inainte pap a fost OK).Urmatorul pas obligatoriu este o colposcopie prin care medicul va vizualiza foarte bine zona si va putea sa spuna daca si cat de avansate sunt leziunile .Deasemenea, daca ele exista, este bine sa faci o biopsie , pentru a inlatura orice suspiciune maligna( stiu ca suna urat , dar nu trebuie sa te panichezi -ce este mai rau , deobicei apare de la pap).In functie de rezultatul celor doua - se va hotari tratamentul cel mai potrivit..Sunt medici care recomanda medicamente si repetarea analizelor la 3 luni ..Totusi fiind vorba de displazii cel mai bine este sa fie inlaturate din start ca nu cumva sa evolueze ...Eu am facut excizie Letz(un fel de razuire electrica a intregii zone afectate ).Nu este foarte dureros si poti face si anestezie locala .La mine a durat vreo 20 de minute si apoi m-am dus la munca pentru ca ma simteam foarte bine .Au urmat 4 saptamani de pansamente locale si de abstinenta totala .In urmatoarele 6 luni am urmat tratamentul de intarire cu ulei de catina si pap a iesit foarte bine , iar colul arata perfect .Desemenea 8 zile am luat si un tratament cu isoprinosine un imunostimulant extrem de puternic.
Daca si peste alte 6 luni imi vor iesi la fel - doctorita a zis ca ma pot considera vindecata ( de leziuni )si va trebui doar sa-mi intaresc organismul ( viata sanatoasa) si sa fac analize anual .Virusul insa va ramnae acolo si trebuie tinut sub control!
Sper sa te mai fi linistit un pic si sa te fac sa intelegi ca totul poate fi bine daca ai grija de tine .
Daca mai ai vreo intrebare , te rog sa nu eziti .
Te pup si sanatate . -
buna maddy.cred ca ai putea sa ma lamuresti si pe mine un pic.tocmai am facut o cauterizare din cauza HPV ului.am citit de pe net despre el si acum aflu si eu ce inseamna.inca nu realizez cum l-am capatat,sunt cu prietenul meu de 6 ani si nici unul nu a avut alte relatii in acest timp.prietenul meu e foarte speriat desi la el nu se vede nimic.spunem te rog unde poate sa se duca sa-l vada un doctor, tot la ginecolog?si testul ala ca sa vezi ce tip de virus ai unde poti sa-l faci si in ce consta?iti multumesc anticipat.
-
Draga Maddy iti multumesc pentru recomandarea pe care mi-ai facut-o referitoare la d-na doctor Dorobantu de la Medicover. Am fost la ea acum doua saptamani, mi-am facut toate analizele ( din fericire au iesit super ok, lucru care ma bucura pt ca ma gandesc serios la un bebe), si mi s-a parut intr-adevar extraordinara si ca om si ca medic. Iar clinica ce sa zic, in sfarsit esti tratat ca un OM nu ca o bucata de carne......
Merci din suflet si ma bazez pe tine in continuare!!!! Pupici