ce parere aveti despre laptele la cutie?
-
0 0Eu am o fetita de un an si patru luni si de vreo 2 saptamini ii dau numai lapte Fulga si se simte excelent. Voi cu ce va hraniti copiii?
-
Eu stiam-sper sa nu ma insel- ca laptele se pasteurizeaza prin fierberi repetate. Laptele de la cutie e pasteurizat. Iar prin fierbere, se distruge calciul, asta o stiu sigur pt. ca eu am avut spasmofilie si medicul mi-a zis sa beau lapte de floricica nefiert, pt. ca daca beau lapte din comert il beau degeaba, ca nu mai are calciu in el.
E ideal sa bei lapte de floricica de la tara, dar cati oameni de la oras au aceasta posibilitate ??/
Sfatul meu e sa folosesti lapte la punga sau Brenac, pt. ca au termen de garantie mic, 3-4 zile, nu cateva luni ca Fulga si Dorna, deci, teoretic, acela e mai "nefiert".
Asta e parerea mea, nu e un sfat avizat, intreaba si tu pediatrul mai bine....desi sunt si astia tare priceputi. -
eu ii dau fetitei lapte fulga la sfatul pediatrei care mi-a si explicat de ce e mai bine sa-i dau lapte la cutie UHT (gen fulga sau ladorna) si nu altfel de lapte. in primul rind e ambalat aseptic si nu-i nevoie sa-l mai fierb. mi-a explicat in ce consta procesul UHT si nu pot sa-l povestesc exact, dar am retinut ca pastreaza calitatile laptelui pt. ca-l "fierbe" citeva secunde la o temperatura foarte ridicata. asta-i un lucru pe care noi nu-l putem face acasa pentru ca fierbindu-l citeva zeci de minute ii distrugem vitaminele. cit despre calciu, stiu sigur, mi-a zis si medicul si-am citit in mai multe reviste ca nu se pierde la fiert.
si sa-mi amintesc ce mi-a mai zis pediatra... a, si provine cu siguranta de la o vacutza sanatoasa pt. ca altfel s-ar brinzi la UHT-izare.
deci daca s-ar intini medicii nostri s-ar cam contrazice, nu?...
-
Eu stiam ca exista un lapte special pt bebelushii de cateva luni... de la Parmalat, tot la cutie ...dar cutiute cam de 250ml. Dar cum Parmalat a dat faliment...nu s-o mai exista????
Uita-te prin magazine si vezi..are fata unui copilas pe cutie!.
Dar de ce nu ii dai lapte praf daca "vacuta" paste pe pajisti si nu a ajuns la tine? -
Chiar aveti incredere sa beti si mai ales sa va hraniti bebicii cu lapte provenit de la vaci care nu se stie cat sunt de sanatoase.In Romania taranii nu-si vaccineaza animalele! Ati vazut vreodata in ce vase se depoziteaza laptele la tara sau cat de curate sunt mainile celor care mulg vacile? Riscurile la care te supui consumand lapte nefiert de la tarani sunt mai mari decat "riscul" de a bea un lapte "mort".
Ganditi-va mai bine...