mai pot sa mai cresc???
-
6 Feb 2005, 14:570 0am nevoie urg de ajutor.am aproape 20 ani,si mi-am dat seama ca in ultima vreme(de vreo 2 ani)nu am mai crescut deloc in inaltime.si as vrea sa mai iau vreo 2 cm sau mai mult.am 1.64,nu e putin dar as mai vrea un pic in plus. ce credeti,mai am sanse?sa fac sport,sa iau pastile ceva?va rog sa ma ajutati.
-
6 Feb 2005, 18:20Teoretic, poti creste pana la 25 de ani, dar fiecare organism se manifesta diferit.
Poti sa faci basket, asta e metoda cea mai sigura, dar poti sa mergi si la un medic endocrinolog care te poate sfatui mai bine in privinta asta. S-ar putea sa existe sanse. Oricum orice medic te poate indruma mai bine decat o putem face noi. -
7 Feb 2005, 19:15Draga mea, poti sa te consideri norocoasa la 1,64. Eu am 20 de ani si 1,55. Am fost la endocrinolog la 15 ani (cand am observat ca ma oprisem din crescut de mult timp) si mi-a spus ca totul tine de hormonii de crestere. Si inca o alta explicatie
aca ti-a venit ciclul devreme (10-13ani), dezvoltarea a inceput mai devreme decat normal si s-a sfarsit mai devreme. Mie mi-a zis ca mai pot creste vreo 2 cm, dar asta numai daca fac sport la greu (cam de performanta)-inot, basket, handbal, volei.
Mi-a mai zis si ca exista niste pastile, dar nu a vrut sa mi le dea, nu le recomanda, pt ca efectele adverse sunt multe. Nici macar nu a vrut sa-mi zica cum se numesc. -
22 Feb 2005, 18:46am cautat si eu pe net astfel de pastile sau ceva dar nu am gasit decat o firma chinezeasca cu niste 'pliculete de ceva' care costau enorm,si era un tratament lung.nu stiu ce sa ma fac.