afte

•  
    • 47 mesaje
    4 Feb 2005, 17:25
    0 0
    De cand eram mica imi tot apar, la anumite intervale, afte in gura. De curand am descoperit ca am si o bacterie in stomac, Helicobacter pilori care poate provoca ulcerul. E posibil ca aftele s-mi iasa si din aceasta cauza?
    Multumesc
  •  
    • 634 mesaje
    4 Feb 2005, 18:21
    0 0
    Nu stiu sa-ti raspund la intrebarea pe care ai pus-o dar stiu ca ulcerul provocat de helicobacter poate fi prevenit. Iti recomand sa citesti Formula As, undeva la o biblioteca unde au colectia, stiu sigur ca au aparut articole pe tema asta. Cu siguranta vei gasi si dierite adrese ale unor persoane care se ocupa de tratamente in acest domeniu.

Cunosc persoane care ani de zile au suferit de ulcer provocat de helicobacter si au reusit sa se vindece.

Bafta!
  •  
    • 1198 mesaje
    5 Feb 2005, 10:49
    0 0
    Aftele se pot face si de la carii, sau cele mai mici infectii din organism, cel putin asa mi-a spus mie doctorul. Si eu mai am probleme periodic.
  •  
    • 270 mesaje
    5 Feb 2005, 14:20
    0 0
    Si care ar fi cea mai buna metoda de tratare a aftelor?
  •  
    • 634 mesaje
    6 Feb 2005, 12:00
    0 0
    Tot un medic ar putea sa-ti raspunda la asta. cred ca si aftele se formeaza din motive diferite. cel mai bun lucru ar fi sa mergi sa-ti faci niste probe sau analize, depinde ce ti se recomanda. Odata
    ce se stabileste natura lor iti va fi recomandat si un tratament.
  •  
    • 1 mesaje
    8 Feb 2005, 11:48
    0 0
    Aftele sunt produse de un virus(ca si gripa dureaza 7 zile,deci nu poate fi scurtata durata imbolnavirii,ci doar consecintele ei).Evitand consumul unor alimente(nuci,ciocolata,lapte,oua,miere,condimente) in perioada de stare a aftelor se diminueaza durerea.Uneori chiar consumul acestor alimente poate declansa o eruptie aftoasa.Tratamentul il face un stomatolog.Se pot face badijonari locale sau clatiri cu anumite ape de gura.
  •  
    • 201 mesaje
    9 Feb 2005, 01:55
    0 0
    Am si eu problema asta de cand eram mica. Cateodata e graoaznic, pt ca imi ies mai multe si daca sunt apropiate , conflueaza...ce mai..carne vie...Ca sa eviti aparitia lor, asigura-te ca produsele lactate pe care le consumi sunt proaspete si din surse sigure. fructele si legumele bine spalate. Si bineinteles, intarirea sistemului imunitar. Oricum, daca au aparut deja, badijoneaza-le cu glicerina boraxata ( de la farmacie), de cate ori simti tu nevoia. Calmeaza durerea foarte bine si mie mi s-a parut ca grabeste si vindecarea.Glicerina e dulcica asa ca nici o problema...problema e ca saliva spala glicerina...pt asta eu imbib bine bine o bucatica mica de vata si o pun pe afta. Sper sa te ajute si pe tine. Numai bine!
  •  
    • 1 mesaje
    23 Nov 2005, 16:07
    0 0
    buna!nu stiu cine esti dar sa stii ca si eu ma confrunt cu aceeasi problema.sa stii ca nu mi-e usor si de multe ori... fac foamea de dureredaca stii vre-un medicament care sa faca sa treaca aftele scrie-mi si mie un email te rog. otniel20@yahoo.com .Merci si iti doresc sanatate si apropo de substantele alea ciudate glicerina boraxata sau mai e o subctanta care amorteste nu le mai recomandati poate ca nu la toti au efect de exemplu la mine!
  •  
    • 88 mesaje
    23 Nov 2005, 16:47
    0 0
    si eu am prolema asta, si ma tratez cu glicerina boraxata amestecata cu stamicin (asta mi-a recomandat medicul); stamicinul este fff amar, de aceea eu nu-l suport decat amestecat cu glicerina - se pare ca isi face efectul mai repede daca poti sa iubesti pastilele respective. Din experienta spun ca apar daca mananc ceva care nu-mi prieste si atunci cand iau antibiotice, si orice fel de lactate le agraveaza...
  •  
    • 767 mesaje
    23 Nov 2005, 17:48
    0 0
    Glicerina boraxata e frectie la picior de lemn. Intradevad poate la unii functioneaza dar la mine si la altii nu. Am problema asta de cand ma stiu iar medicul mi-a spus ca trece de la sine cu varsta (le ea varsta a fost 35!). Pana atunci o rezolv cu o solutie de clorura de zinc pe care o iau de la "tehnnico-sanitare stomatologice" - sunt acele farmacii cu produse si instrumente stomatologice. Solutia o aplic in prima sau a doua zi de cand apare afta, altfel e mai dureroasa si grea vindecare. E singura metoda cu adevarat eficienta de 20 de ani incoace
  •  
    • 97 mesaje
    24 Nov 2005, 10:27
    0 0
    Sunt niste pastile de supt, OROFAR, f bune si pt afte, dezinfecteaza si au lidocaina, care anesteziaza putin deci nu mai doare asa de rau.
  •  
    • 50 mesaje
    25 Nov 2005, 00:14
    0 0
    Stiu ca ulcerul infectios se poate vindeca cu aloe. exista retete vechi cu aloea+miere+lamaie(sau vin) sau exista gelul de aloe stabilizat. cu aftele, nu stiu...
  •  
    • 317 mesaje
    25 Nov 2005, 07:10
    0 0
    Glicerina boraxata nu trateaza afta ci doar o izoleaza de mediul cavitatii bucale pt. ca altfel ar fi mult mai dureroasa;clorura de zinc o cauterizeaza daca pot spune asa.Cind aveti afte aveti grija sa nu consumati sarat,piper,acru.Folositi ape de gura cu,clorhexidina sau cu plante Ossidenta.