cat de des trebuie sa mergi la control?
-
0 0sunt insarcinata in luna a treia si as dori sa va intreb cat de des ar trebui sa merg la medic pentru control?
si ce analize sunt necesare in perioada aceasta? -
am fost la un medic, dar nu mi s-a spus nimic clar.teoretic, ma duc acolo numai cand am probleme.am fost o singura data, pe la jumatatea lunii a doua, cand datorita starii de greata, nu ma mai puteam hrani cu nimic si eram foarte slabita.in rest..nu prea stiu ce sa fac. stau cuminte acasa si ma mangai pe burtica :
. -
Draga Corina,
este necesar sa ai un medic ginecolog care sa urmareasca evolutia sarcinii. nu pot sa inteleg ce fel de medic este acela la care ai fost,daca nu ti-a spus nimic din ce trebuie sa faci. faptul ca estei insarcinata este un miracol, ai grija, cauta un medic care sa te observe pe parcurs si care sa te asiste la nastere.multa sanatate si succes! -
Multumesc pentru incurajare Corina (vezi "9 luni"). Vreau sa ma alatur si eu evelor care ti-au spus ca trebuie sa faci controlul medical lunar. Eu am vorbit cu prietenele mele care sunt mamici si imi spuneau ca au mers la control in fiecare luna. Insa am mai auzit ca in primele trei luni pot apare complicatii, asa ca tu mai ai putin si depasesti perioada. Insa nu se stie niciodata... Du-te la control si mai vorbim! Multa sanatate si sarcina usoara!
-
Ai nevoie de un medic "al tau" care sa urmareasca evolutia sarcinii in permanenta. E nevoie de un control lunar la inceput iar in ultimele 2 luni o data la doua saptamini. Se fac analizele complete (inclusiv testul AIDS) de doua ori - o data la inceputul sarcinii si inca o data pe la mijloc. Ecografii poti face la cerere si eu ti-as recomanda un test Doppler (este un ecograf mai performant, tridimensional in care doctorul il poate lua pe micut "sub lupa" si poate face unele masuratori - ale capsorului, cordonului ombilical, etc.). La controalele lunare nu se intimpla mare lucru, se verifica greutatea mamei, eventual hemoglobina sau un test de urina si poti fii monitorizata (se asculta inimioara micutului). E important sa fii sub control, stai linistita cind stii ca e totul bine! Iti doresc sanatate si nastere frumoasa!