hipertensiune arteriala oscilanta
-
0 0Solicit si eu ajutor intr-o problema de sanatate...nu a mea, ci a unei persoane f. dragi mie, care sufera de boala asta pacatoasa. Exista vreun tratament pentru stabilizarea tensiunii? Vreun regim alimentar ceva?
Va multumesc si astept cu nerabdare sfaturile si sugestiile voastre! -
Da exista! Insa medicamentele si dozajul lor trebuie recomandat de medicul cardiolog. Mama mea are HTA si face tratament si tine regim si o tine sub control.
Ca regim alimentar:fara sare, piper, ardei iute si alte condimente iuti, fara grasimi(carne degresata, fara pielea de pe pui).
Sunt permise carne de pasare slaba, vita,porc NUMAI SLABA, multe legume si fructe.
Multa sanatate!
-
Draga yoyo31, iti multumesc mult. Tipul asta de regim deja il tine...Problema e ca a avut deja accident vascular...si face tratament alopat. Insa as vrea sa stiu daca exista si tratamente naturiste care pe termen lung sa restabileasca echilibrul. Si ma gandesc acum la ceea ce cunosc deja: ceai de vasc, usturoi etc., ceva de tipul asta!
-
Stelia, pai atunci cazul mamei tale este ceva mai complicat... adica depinde foarte mult care anume au fost cauzele care au dus atat la aparitie HTA, cat si cea a atacului cerebral: fie o boala generala corticoviscerala (boala hipertensiva), fie un simptom secund al unei boli nervoase, endocrine, cardiovasculare sau renale.
Asta pentru ca, fireste, fiecare planta nu contine o singura substanta, ci o sumedenie, care actioneaza sinergic pe o anumita directie sau pe alta.
De exemplu, sa presupunem ca mama ta se afla la varsta menopauzei si ca HTA are un substrat hormonal. Atunci i s-ar potrivi paducelul (care are si un efect armonizator, adica ar putea fi remediul ideal pentru mama ta - dar sa nu ne pripim, totusi).
Daca insa in tabloul general exista si obezitatea, atunci papadia este mai buna.
Si asa mai departe. Nu e de joaca cu plantele in ceea ce priveste bolile serioase, de aceea ar fi foarte bine ca mamei tale sa i se prescrie un tratament alternativ bazat pe rezultatele unor analize amanuntite si pe un diagnostic corect al cauzelor hipertensiunii de care sufera.
Nu uita ca vreme de multi ani bolile cardiace relativ usoare se tineau in frau cu Extraveral, care pana acum cativa ani se fabrica doar din valeriana+paducel. Atat si nimic mai mult. (acum, din pacate, locul paducelului ai fost luat de fenobarbital)
Eu una sunt reticenta in privinta usturoiului, deoarece acesta provoaca deseori retentie de apa si, deci, p crestere a tensiunii.
Cat despre vasc, numai preparatelor farmaceutice pe baza de vasc le lipseste componenta toxica - de aceea, eu una nu i-as da mamei mele, cu cugetul impacat, o ceasca cu ceai de vasc de la Plafar. -
mdeh, stiu si eu? In principiu, aloe este contraindicata doar in sarcina si hemoragii. In rest, principalele ei calitati sunt cele de tonic si detoxifiant, avand efecte asupra ficatului, splinei, sangelui si sistemului reproducator feminin.
Eu nu stiu ca aloe, singura, sa aiba un efect stabilizator asupra tensiunii arteriale, insa in combinatii cu alte plante, e posibil...
Mie paducelul mi se pare o planta buna pentru mama ta, dar trebuie combinat cu o alta planta, armonizatoare, in functie de tipul constitutional al mamei tale.
Ti-ar fi util sa gasesti un cabinet de medicina ayurvedica. Stiam adresa unuia, prin cartierul Rahova, parca... O sa incerc sa o gasesc, insa nu sunt in masura sa promit. -
Multumesc de raspuns. Iti pot scrie un email, dar am vazut ca sunt si alte fete interesate si poate e mai bine sa ne spui la toate cam ce-ai mai facut.
Medicul curant al mamei mele pare a face experiente pe ea. Incearca tot felul de chestii, unele straine si scumpe care desi compensate nu se gasesc in farmacii, altele neadecvate, pentru ca nu se vede nici un efect.
Mama mea nu sta cu mine; e la 400km distanta si mi-e greu sa a o ajut, desi ii ofer suport finanicar in limitele in care imi pot si eu permite. Cauza hipertensiuii oscilante nu a fost stabilita in cazul ei, in ciuda analizelor pe care le-a facut. Ma tem ca totul e pe fond de stres, de consum psihic (copiii ei, manca-i-ar mama, unii plecati prin tara-adica eu, altii nefericiti in dragoste sau fara servici-stiti voi cum sunt mamele); si uite asa, ii zvacnesc tamplele si ma tem in fiecare zi sa nu pateasca ceva. Am incercat sa ajut medicatia data de dr cu suplimente nutritionale (pe baza de plante) care combat colesterolul, fluidizeaza sangele si atenueaza efectele stresului). Mama zice ca tot ce ii trimit ii face bine, dar s-ar putea sa o zica doar asa, ca sa nu imi para rau dupa bani.
Sa iti insir ce ia ea acum:
ENAPRIL 1 SI 1/2 /ZI
TERTENSIN 1 PE ZI
INDAPAMID 1 PE ZI
(daca sunt greseli, scuze, le-am aflat telefonic)
NITROGLICERINA- doar cand are intepaturi
Tensiunea ei oscileaza intre 20/10 si 26/12.5.
Medicamnetele care le ea i-o stabilizeaza la 20 dar nu sub aceasta valoare.
Varsta 66.
Daca imi poti sugera ceva, iti voi multumi din suflet. -
Este vorba de produse naturale si chiar daca am vazut ca sunt si persoane care au rezerve, eu sunt adepta produselor naturale, le folosesc de 4 ani si sunt foarte multumita de ele. Medicii au rolul lor foarte important si medicamentele merg tintit pe o anumita afectiune dar produsele naturale ajuta organismul sa-si faca treaba si sa lupte cu boala, ele reprezinta o hrana pentru organism, nu sunt medicamente ci adjuvante si poti, la un moment dat, sa ai surpriza ca medicul, vazand analizele sa reduca medicatia alopata. Am intrebat de localitatea in care traiesti si de adresa ta pentru ca ti-as trimite cateva pliante despre mai multe produse si sa vezi chiar tu despre ce-i vorba. Ar fi foarte mult de scris aici. Daca ai parola pe Yahoo!Messenger scrie-mi. Eu am parola irinahecht, calculatorul mi-e deschis pana seara tarziu si vad imediat cand am un mesaj. Va pup
-
Hipertensiune oscilanta?!Poate,tensiune oscilanta.Hipertensiune,inseamna mai mult decit...normal.Hipertensiune oscilanta,ar fi mai mult decit... apogeul.Nu exista!Medicamentele,sunt cu doua taisuri,se stie.Pentru tensiune oscilanta,cele mai bune reglatoare sunt:
1.visc
2.traista ciobanului,2-3 cani pe zi.
Sanatate...