cat de des schimbati irigatorul?
-
0 0irigatorul trebuie schimbat odata la 3 luni, mai des, mai rar? mentionez ca il folosesc cam odata pe saptamana pentru ca ginecologul meu mi-a spus ca trebuie neaparat sa inlatur excesul de secretie.
-
E un fel de utilaj tehnico-medical cu ajutorul caruia se pot face spalaturi vaginale.
E constituit dintr-un recipient, in care se pune lichidul (bicarbonat sau un antiseptic sau alta substanta indicata de medic, diluata in apa calduta; sau chiar ceaiuri medicinale) care are un furtun cu ajutorul caruia se introduce lichidul in vagin. Fireste, recipientul cu lichid trebuie pozitionat la un nivel mai inalt, pentru ca lichidul sa se poata scurge, prin furtun, din recipient pana in vagin.
Cu multi ani in urma, maica-mea era sa o pateasca din cauza unei spalaturi vaginale cu ceai de musetel - a avut o puternica reactie alergica. -
Nu stiu cat de des trebuie scimbat dar TREBUIE CURATAT BINE.
Eu am unul cu o para(cam asa arara forma
) din cauciuc(in care se pune lichidul) si o tija(stiti voi pt ce)
se apasa pe acea para si jetul isi face treaba.
Insa de fiecare data cand il folosesc il spal foarte bine cu apa CLOCOTITA. Il scufund in apa si il tin cateva minute.
Daca nu e spalat iti poti face mai mult rau decat bine.
In legatura cu ceaiurile. Eu il folosesc pe cel de galbenele. Insa la plafar exista ceai pt spalaturi vaginale. Din mai multe plante cicatrizante, dezinfectante, calmante. -
Mai Gina, chiar ca ginecologul ala e cam...hmm, ciudat...
Excesul de secretie se datoreaza chiar spalaturilor astea. Secretia vaginala se regleaza cantitativ si calitativ SINGURA.
Deci, cu cit intervii din exterior mai des, cu atita dereglezi mai rau toata treaba. Secretia vaginala este rezultatul unui compromis facut de microorganismele saprofite ( adica care nu fac rau), bacterii, fungi, etc.Unde mai pui ca bacilii Doderlein din vagin te apara de "asaltul" altor bacterii, patogene, de aceasta data???
Spalaturile intravaginale se fac doar daca deja ai dereglat totul pe acolo si vrei sa faci curatenie ca sa restabilesti ordinea. In infectii , de ex. se fac spalaturi cu Septovag sau altele, ca sa cureti, si apoi, "pe curat"sa lasi natura sa-si faca treaba.
..Eu cam asa am invatat..