:D Nu stiu ce sa bag ca titlu...

  •  
    svf
    • 5173 mesaje
    22 Mai 2010, 18:43
    0 0
    Am primit pe email urmatoarele, eu ma abtin momentan de la comentarii:

    "Spânzuraţi-ne !!!



    Nu înţeleg de ce ţipă Băsescu la mine.

    De ce mă ameninţă că intră România în colaps.

    ÃŽn ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare în colaps dintodeauna. De când m-am născut.

    Comuniştii, nu ştiu cum se făcea, dar nu se ajungeau fără să ne ia la contract porcul din coteţ. Erau stăpâni pe livada noastră, pe cazanul cu ţuică, pe orătăniile din bătătură.

    Pe capitalişti i-am primit cu bucurie generoasă, aproape nefirească.Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps. ÃŽn dificultate a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea privatizare, şi după ce am scăpat de primul FMI, şi când duduia economia, şi când căutam luminiţa de la capătul tunelului, pe care văd că n-am mai găsit-o. Va fi fiind, probabil, lumânarea de la căpătâiul părinţilor şi bunilor noştri.

    Åži-acum aud că România se duce fix în faliment.

    Iar Traian Băsescu mă solicită să fiu solidară nu ştiu cu cine, să dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.

    Mă uit la Băsescu şi nu seamănă a om aflat în criză. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.

    Dar, defectul meu, am avut ochi de văzut şi urechi de auzit.



    - Da. Aparatul de stat este uriaş. Dar nu populaţia l-a făcut uriaş.Voi, clasa politică,

    l-aţi transformat în monstru.

    - Dacă există un monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, funcţionarul public; monstrul care a încălecat ţara asta sunteţi voi, clasa politică. Åži pentru că sunteţi la putere peste tot, voi, PDL, sunteţi grasul care l-a încălecat pe slab! Cu contribuţia anterioară, în ordine procentelor de reprezentare în structurile politice, a PSD (30%), a PNL(15%), a UDMR (6%) etc... Aţi devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit. Åži-apoi aţi călărit ţara, aţi luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de câtă clientelă

    i-aţi vârât pe gât.

    - Aţi spart instituţiile statului nu pentru că aşa era necesar, ci pentru că vă trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.

    - Aţi creat instituţii noi nu pentru că nu funcţiona statul fără ele, ci pentru că aţi avut un mofturos căruia, fiindcă i s-a năzărit să fie mare director, mare preşedinte, i-aţi fabricat o instituţie.

    Åži nu v-a ajuns: an de an, legislatură de legislatură, aţi mai creat alte structuri; aţi adus directori noi, ceilalţi au rămas în sistem.

    - Nu populaţia ocroteşte fărădelegea în ţara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.

    - Nu populaţia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Åži venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat.Voi, clasa politică, aţi făcut-o: în guvernele formate din partidele voastre, în parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat... instituţia preşedintelui României.

    - Nu mama - mare din pământ a distrus industria, a vândut petrolul şi rafinăriile, a tăiat pădurile şi a mânărit pământurile. Ministere conduse de voi, clasa politică, au făcut-o. Prefecturile voastre, consiliile judeţene ale voastre, primăriile voastre.

    - Nu populaţia a prăpădit banii statului - sute şi mii de miliarde de lei, munţi de bani- pe licitaţii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu ghiotura, ci primarii voştri, ai clasei politice; consilierii voştri, ai clasei politice; miniştri voştri, ai clasei politice.

    - Nu populaţia a organizat doi ani întregi de dănţuieli, de parcă venea sfârşitul lumii. Voi, clasa politică, aţi făcut-o. Pe banii cui?!! Pe ăştia pe care-i tăiaţi azi de la pensionari!

    - V-aţi construit un aparat uriaş de represiune: ministere, agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela voastră politică. Prin ei, controlaţi tot, terorizaţi înstituţiile mai ceva decât poliţia politică a
  •  
    svf
    • 5173 mesaje
    22 Mai 2010, 18:46
    0 0
    - V-aţi construit un aparat uriaş de represiune: ministere, agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela voastră politică. Prin ei, controlaţi tot, terorizaţi înstituţiile mai ceva decât poliţia politică a lui Ceauşescu.

    - Nu populaţia se află în AGA şi CA din companiile şi băncile de stat, plătite, am văzut, regeşte, ci voi, clasa politică.

    - Nu populaţia a stricat ţara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politică. Cum aţi venit, aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte şi aţi luat-o iar de la zero. Åži-apoi, aţi rostogolit vinovăţii între voi, partidele politice, de parcă aţi fi jucat ping-pong cu România.







    Daţi-vă afară întâi pe voi şi clanurile voastre şi-apoi să v-atingeţi de părinţii noştri!



    Åži veniţi, acum, să mă trageţi de urechi pe mine. Să ne trageţi de urechi pe noi, că se duce România de râpă.

    Vreţi s-o scoateţi din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor şi a bugetarilor de execuţie, cei care vă ţin în spate aleşii şi numiţii, în funcţiile de conducere.

    Ce ce curaj? Cu ce moralitate?

    Până să vă atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mână, restructuraţi-vă întâi pe voi!

    Daţi-vă afară şi în şomaj pe voi, pe oamenii voştri, ai clasei politice, şi după aceea scuipaţi pe noi.

    După aceea umblaţi la salariile şi pensiile necăjite.

    După aceea să-l certaţi pe bătrân că mai are îndrăzneala să trăiască, să ducă România-n faliment, cu venitul lui... gras, de 500 sau 600 de lei.





    1.Dacă nu sunteţi capabili să comasaţi sau să desfiinţaţi instituţiile de pomană create de voi, clasa politică, măcar reduceţi numărul de directori. Aveţi o droaie de şefi. Aţi umplut ţara de şefi. Pe ei daţi-i afară întâi şi după aceea ajungeţi la pensionar. Sau la doctor.

    2. Trei sferturi dintre directorii voştri pe care i-aţi instalat, moţ, în instituţiile bugetare, au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public. Daţi-i pe aceştia afară! Nu ei să mănânce cu două guri, şi de la firma lor grasă, şi de la buget, iar altul să crape de foame!

    3. Luaţi-vă clientela politică din toate AGA şi CA-urile companiilor de stat, de pe lângă primării, consilii judeţene şi ministere. Aveţi deja directori acolo, există specialişti.

    4. Daţi-vă afară consilierii de la birourile demnitarului. De ce aţi crede că ei sunt mai puţin paraziţi pe buget decât profesorul?

    5. Daţi-vă afară consilierii de pe lângă miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, căţel, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.

    6. ÃŽncetaţi să mai căpuşaţi ministerele (primăriile, consiliile judeţene) cu clientela pe care o serviţi cu miliarde de euro.

    7. Voi, clasa politică, aţi creat şi întreţineţi evaziunea fiscală şi munca la negru. Oamenii voştri, ai partidelor, îi protejează. ÃŽi apără de funcţionari, să nu-i descopere. ÃŽi apără de lege.

    8.După ce veţi face toate astea, abia atunci să aveţi îndrăzneala să vă legaţi de bătrânii acestei ţări.



    Asta este România, dle Băsescu. O ştiţi, o cunoaşteţi, dar nu îndrăzniţi să vă apropiaţi de clanuri. Dar vă este la îndemână să-i jupuiţi de vii pe bătrâni. Sunt inofensivi. Ascultători. Mult prea blajini. Tăcuţi. Loviţi-i cu nădejde! Nu ţipă.


    In puii mei!
  •  
    svf
    • 5173 mesaje
    22 Mai 2010, 19:46
    0 0
    M-am razgandit. Comentez un pic
    Pe romani pasivitatea i-a omorat. Hai sa ne mai strangem in fata guvernului, dar de data asta sa schimbam ceva, din pinguin - lambada.

    Unde o fi Dikens? Sparge la pastrav acu'?
  •  
    • 4007 mesaje
    22 Mai 2010, 20:01
    0 0
    Mie mi s-a zbarlit parul in cap citind manifestul asta.
    Intr-adevar, noi, romanii, suntem pasivi, nesimtiti si mult prea optimisti, nerealist de optimisti.
    De 20 de ani toleram clasa politica, tot sperand ca vor veni altii si vor indrepta situatia din tara. Dar, dupa cum se vede, nu numai ca nu s-a indreptat nimic-nimicuta-, dar deja am ajuns intr-o situatie catastrofala.
    Numai clasa politica este vinovata de toata nenorocirea asta si de lipsa de orizont din ro.
    Dar si noi, cetatenii, suntem vinovati prin indolenta.
    Jos cu nenorocitii care nu se mai satura de atata furat si averi.
    Politicienii sunt doar o sleahta de hoti si sarlatani, in frunte cu Basescu, care are neobrazarea sa apara la televizor si sa ne ceara sa renuntam la 25% din salariul nostru, de parca noi am adus tara in faliment, nu el impreuna cu ceilalti colegi de breasla.
    Sa renunte ei la 100% din salariu, ca oricum au din ce trai si fara salariile de politicieni. Si la toate beneficiile, inclusiv la plata hotelului si a masinii cu sofer.
  •  
    • 452 mesaje
    22 Mai 2010, 22:04
    0 0
    Super scris, tare cel care a scris acest document.

    Lucrez intr-o scoala si aud zilnic de pe la insepctorat si de mai sus ca NENOROCITII ASTIA sunt pusi pe treaba. Deja ne-au cerut o situatie de la Ministerul de Finante detaliata cu fiecare angajat ce salariu a avut in decembrie anul trecut si la aprilie anul acesta. Ne-au cerut de urgenta

    Profesorii care sunt aproape de pensie si-au depus cereri sa iasa anticipat si culmea li s-a aprobat..
  •  
    • 7743 mesaje
    22 Mai 2010, 22:04
    0 0
    total de acord cu tine svf

    e furaciune mare..se fura mai mult decat oricand..pe langa ca sunt hoti mai sunt si idioti, au dus tara de rapa
    le multumim, sa traiti bine!
    sa-si dea demisia

    franghia si sapunul sunt pentru ei!

    jos cu adunatura de paduchi!
  •  
    • 27207 mesaje
    22 Mai 2010, 22:13
    0 0
    se fura ca si inainte, doar ca acum s-a ajuns la fundul sacului si se vede ghinionul lor
  •  
    svf
    • 5173 mesaje
    22 Mai 2010, 22:16
    0 0
    Pai Ryb, scrie clar , uite:

    "Nu populaţia a stricat ţara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politică. Cum aţi venit, aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte şi aţi luat-o iar de la zero. Åži-apoi, aţi rostogolit vinovăţii între voi, partidele politice, de parcă aţi fi jucat ping-pong cu România."

    Deci...
  •  
    • 7743 mesaje
    22 Mai 2010, 22:27
    0 0
    e cel mai haios guvern pe care l-a avut Romania, e de decor..fura de rup,pe langa asta...au uitat sa ne lase si pe noi sa traim...e cazul sa le multumim, sa traiti bine!
  •  
    • 27207 mesaje
    22 Mai 2010, 22:27
    0 0
    pai da pe vremea lui Ceasca furau securistii si membrii de partid, acu` fura politicienii si acolitii lor aceeasi Marie cu alta palarie
  •  
    • 27207 mesaje
    22 Mai 2010, 22:29
    0 0
    Eva, toate guvernele au fost proaste, nu numai asta. la asta se vede, pentru ca s-a ajuns la fundul sacului ma tot repet, in puii mei plus ca s-a dat mare lupta pe ultimele bucatzele de carne asta e. stau rau cu dantura domnii politicieni
  •  
    • 7743 mesaje
    22 Mai 2010, 22:40
    0 0
    ei lasa , au ajuns incompetentii la fundul sacului? vai ce ghinion! ) acum ca s-a ajuns la fundul sacului, e criza..sa ne sacrificam! i-a durut pe ei in cot de criza si de tara asta, Rybana

    poate acum invata si romanii sa protesteze si sa fie ascultati!

    o noapte frumoasa!
  •  
    • 27207 mesaje
    22 Mai 2010, 22:48
    0 0
    Eva, pe toti ii doare undeva, de tara asta Nu cred ca ar exista vreunul atat de cinstit incat sa vina si sa spuna, jos coruptia, jos hotia. Cat despre noi, sunt convinsa ca nu ne vom trezi veci. O sa murim in somn

    O seara frumoasa si o noapte buna si tie!
  •  
    • 8715 mesaje
    23 Mai 2010, 08:25
    0 0
    Doamnelor, dreaq shtie cum, dar in Romania toata lumea se pricepe la politica, shi implicit, toata lumea discuta despre politica.
    Se cheltuie o gramada de energie, unii striga, altzii dau din maini, toata lumea comenteaza dar nimeni nu observa...
    Sau chiar daca se observa, nimeni (sau prea putzini) nu protesteaza...
    Adevarul e ca nu avem educatzie in domeniul asta.
    Caz...
    Aud o discutzie intre doi...
    "Auzi dom'le, pai fata asta a lui Basescu ne sfideaza. Ce dreaq, nu shi-a putut cumpara shi ea un apartamant de 100-200 de mii de euro? La ce ii trebuie ei apartament de un milion? Ce poate avea inauntru? Sau la ce ii trebuie apartament atat de spatzios? ce, vrea sa intoarca tirul in sufragerie?"
    Ma intorc spre ei shi le explic ca nu asha se pune problema. Intrebarea e de unde are banii ashtia...
    "Pai din salariul ala de europarlamentar"spun cei doi...
    Hai chiar???
    Doamne, doar nu e europarlamentar de o viatza, fatuca aia...
    In fine, trecand peste asta...
    In Romania, nu avem formatori de opinie.
    ONG-urile sunt defapt doar nishte simple AF-uri, care cashtiga nishte bani fara a-shi umple rafturile cu o marfa care poate expira...
    Asta vara eram in Dublin.
    Tocmai se facuse un referendum in legatura cu tratatul de la Lisabona. Din prima, cetatzenii votasera contra tratatului. Deigur, politicienii de pe acolo tocmai fusesera "urechiatzi"de mai-marii comunitatzii europene, pentru rezultatele slabe obtzinute in "imbrobodirea" populatziei.
    Asha ca ce fac ei?
    Organizeaza un al doi-lea referendum. De data asta mult mai bine pregatitzi. Pliante impartzite pe strada, emisiuni de televiziune shi radio, tot tacamul. Toata lumea trebuia sa afle "beneficiile"obtzinute in urma votarii tratatului.
    Moment in care intra in scena COIR.
    Ce sa va spun...
    Cu totul altceva, ce campanie anti tratat au declanshat oamenii aia, nici nu va putetzi imagina. Organizatzie non-profit bazata pe voluntariat.
    Efectiv, tot pe al 2-lea sau al 3-lea stalp, puse panouri prin care li se explica cetatzenilor ce "creshtere negativa" (cum ar spune Basescu) ai inregistra in buzunar, in cazul adoptarii tratatului.
    Panoul urmator, ce restrictzii li se vor impune Irlandezilor, in domeniul agricol ( productzia de carne, lapte s.a.).
    Pliante impartzite pe strada. Efectiv, oamenii iesheau de la servici, treceau pe la sediul COIR, luau bratzul de pliante, shi umblau pe strada inca 2 ore, pana le impartzeau pe toate. Shia asta zilnic...
    Nu sunt bani, nu sunt fonduri? Fiecare prefera sa dea ceva bani din buzunar in acel moment pentru a se putea cumpara materialele de care aveau nevoie, decat sa se trezeasca ca li se scot bani din buzunar in urma aplicarii tratatului.
    Shi acum va intreb, dragele mele, unde s-ar putea pomeni asha ceva in Romania? Aici fiecare cetatzean care se respecta, nu shtie cum sa faca sa ajunga mai repede la carciuma, shi sa se dea rotund ca se pricepe la politica...
    So, forget it...
    Sper sa nu ma intzelegetzi greshit. Shi eu am sperat ca prost'ul 20 de ani ca se va indrepta ceva in Romania, shi m-am trezit ca am imbatranit (nici nu shtiu cum) cu 20 de ani, ca s-au ridicat tot felul de personalitatzi, dar in schimb nivelul de trai canci.
    Acum stau sa pandesc ultimul tren, macar cat mai am de trait sa nu-mi mai bat capul...
    Shi, sa nu uitam, ultimul stinge lumina!

  •  
    • 27207 mesaje
    23 Mai 2010, 08:43
    0 0
    care lumina?
  •  
    • 8715 mesaje
    23 Mai 2010, 08:47
    0 0
    @ rybana

    Cum care?
    Aia de la capatul tunelului. Ca deja, dupa atatzia ani, o fi crescut shi ea, s-o fi maturizat deja, nu ii mai putem spune tot luminitza...

  •  
    svf
    • 5173 mesaje
    23 Mai 2010, 09:43
    0 0
    Hai ma warm, daca se pricepea toata lumea la politica, poate nu era situatia care este, de rahat adica. Discutam si noi, mai uitam de preturi, intretinere, pampersi etc.

    In alta ordine de idei, eu ii astept pe nemti
    Atunci voi vedea lumina solara
  •  
    • 27207 mesaje
    23 Mai 2010, 09:45
    0 0
    Svf, ii astepti sa ne cucereasca, sau sa tranteasca usa, sa cada draperia si sa se dezveleasca geamurile?
  •  
    • 27207 mesaje
    23 Mai 2010, 09:46
    0 0
    warm, cred ca a crescut tunelul si luminita e pe stinse e liber la pipait
  •  
    svf
    • 5173 mesaje
    23 Mai 2010, 10:01
    0 0
    Hai ca am facut un dus.
    Pai Ryb, nemtii ar putea veni sa scoata draperiile, sa ne cucereasca, sa ne pipaie

    Daca nu, plec eu la ei, ce gagalu meu.