Ghidul fructelor si legumelor

"Mananca multe fructe si legume!" este recomandarea specialistilor pentru un organism sanatos. Un consum ridicat de fructe si legume te protejeaza de bolile de inima, de cancer, cataracta si degenerescenta maculara, te ajuta sa tii sub control tensiunea arteriala si nivelul colesterolului si sa previi durerile cauzate de diverse probleme digestive.
 

Sursa sanatatii

"Mananca multe fructe si legume!" este recomandarea specialistilor pentru un organism sanatos. Un consum ridicat de fructe si legume te protejeaza de bolile de inima, de cancer, cataracta si degenerescenta maculara, te ajuta sa tii sub control tensiunea arteriala si nivelul colesterolului si sa previi durerile cauzate de diverse probleme digestive.

Pentru o cantitate mai mare de antioxidanti, alege fructele si legumele bine coapte. Cercetarile conduse de Universitatea Innsbruck din Austria arata ca acestea au un nivel crescut de antioxidanti.

Dupa o analiza atenta a substantelor antioxidante din legume, fructe si uleiuri vegetale s-a constatat ca cele mai importante surse de antioxidanti sunt spanacul, ardeii, sparanghelul, guliile, zmeura, mura, capsunele, maslinele, uleiul din soia si uleiul de masline extravirgin.

Fructe

Ananas, Capsuni, Pepene verde, Prune, Prune uscate, Stafide, Zmeura, Grepfrut, Kiwi, Lamaie, Papaya, Pere, Portocale, Struguri, Afine, Banane, Caise, Merisor sau coacaze de munte, Pepene galben, Smochine

Legume

Ardei, Avocado, Sfecla,   Sparanghel, Castravete, Conopida, Telina, VineteBroccoli, Morcovi, Varza, Varza de Bruxelles