nodul tiroidian

•  
    • 248 mesaje
    24 Oct 2003, 09:33
    8 5
    Ieri la un control la endocrinologie (unde am fost pt. a intreba despre tratamentul ovarelor polichistice) mi s-a spus ca am un nodul la lobul stang al tiroidei si sa fac o ecografie tiroidiana. Sunt destul de speriata, pt. ca am citit pe Internet ca unele pot fi canceroase. Voi ati avut asa ceva? Si cum v-ati vindecat? Multe multumiri.
  •  
    • 2 mesaje
    30 Oct 2003, 13:14
    7 3
    Eu am incredere in medicina naturista si as vrea sa-ti recomand doua retete naturiste pe care le-am extras din revista "Formula AS". Sper sa te ajute. Multa sanatate!

"1. Cu ani in urma, am cunoscut o doamna careia i se depistasera 3 noduli tiroidieni. Era programata pentru operatie, dar ea a refuzat interventia chirurgicala. In schimb, s-a tratat acasa cu argila, dupa metoda descrisa in cartea dr. Jean Valnet, "Tratamentul bolilor cu legume, fructe si cereale". Dupa aproximativ trei saptamani, in care si-a pus cataplasme cu argila si a baut apa de argila (atentie: argila medicinala, alba, care se gaseste in comert!), asa cum scrie in acea carte, nodulii s-au retras si nu a mai fost nevoie de operatie. Nici acum, dupa mai bine de 10 ani, nu mai are probleme cu tiroida.
    Lucia Neiescu - str. Pascaly nr. 11, ap. 4, Cluj, cod 3400
    2. Mamei mele, in urma cu multi ani, ii aparuse un nodul tiroidian, pe care l-a tratat dupa urmatoarea reteta: se amesteca intr-un pahar de apa (cca 200 ml apa) o lingurita de otet de mere si o lingurita de miere de albine (bine ar fi sa folositi otetul de mere preparat in casa sau cumparat de la apicultori), si se bea de 3 ori pe zi, inainte de mesele principale cu 30 de minute. Tratamentul se face pana la consumarea unui litru de otet de mere, dupa aceea se face o pauza de doua saptamani si se reia tratamentul de cate ori este nevoie, pana la disparitia nodulului. Mamei mele i-a disparut nodulul dupa doua serii de tratament si nu i-a mai aparut pana in ziua de astazi.
    Balea Ana Maria - str. Fundatura Harmanului nr. 18, bl. 18A, sc. A, ap. 12, Brasov"
  •  
    • 28 mesaje
    8 Feb 2004, 22:18
    0 2
    Am si eu o singura nedumerire:nodulii se simt la pipait?, unde?pe gat pe undeva? dor?
  •  
    • 1 mesaje
    7 Ian 2008, 12:33
    1 0
    buna,

as vrea sa stiu cum i s-a descoperit maamei tale nodulul , si daca a facut biopsie sa vada de care este. si eu simt la pipait unul, in partra stnaga si am vazut cura pe care a urmat-o cu miere si cu otet, si eram curioasa daca intra-adevari-a disparut. mie imi este frica sa ma duc la doctor si am inceput aceasta cura. astept un raspuns .
    multumesc.
    Lili
  •  
    • 5 mesaje
    3 Apr 2008, 11:03
    5 0
    voiam sa te intreb daca ai obtinut rezultate in urma curei cu otet si ce fel de nodul ai?
  •  
    • 26 mesaje
    4 Apr 2008, 13:20
    4 1
    Nu trebuie sa va speriati fetelor. Majoritatea nodulilor tiroidieni sunt necancerosi. Cura cu otet de mere si miere este sanatoasa dar nu rezolva aceasta problema. Va spun pentru ca si eu am noduli tiroidieni si am facut aceasta cura si nu am avut nici un rezultat. Mie mi-a ajutat foarte mult tratamentul dat de medicul endocrinolog. Nu au disparut toti nodulii dar sau micsorat si sau imputinat. Din nenumerosi noduli dintre care 2 peste 15mm am ramas cu 3 noduli mici ( sub 5mm )care sunt inca sub tratament. Sfatul meu este sa mergeti la un endocrinolog.
  •  
    • 5 mesaje
    7 Apr 2008, 11:53
    0 2
    buna, michelle. spune-mi daca analizele tale sunt in limte normale. ale mele sunt, si cu toate astea am 2 noduli, unul cam mare 25 mm pe lobul drept si unul mic 8 mm pe stangul. am fost la endo, am facut si biopsia si cu toate astea sunt ingrijorata sa nu cumva sa se transforme in..ceva mai rau.
  •  
    • 26 mesaje
    7 Apr 2008, 12:13
    2 2
    Da, analizele au fost in limite normale. Am avut si eu 2 noduli mari si multi mici. In urma tratamentului, la ultima ecografie am mai avut doar 3 noduli mici si iau in continuare acelasi pastile. Nu trebuie sa gandesti negativ, foarte rar se intampla ca nodulii tiroidieni, sub tratament, sa se transforme in altceva. Trebuie sa fi optimista si sa urmezi tratamentul indicat de endocrinolog si totul va fi bine.
  •  
    • 5 mesaje
    8 Apr 2008, 10:15
    0 0
    michelle, putem sa vb mai mult pls despre sub asta? eu sunt destul de..ingrijorata si m-ar ajuta sa stiu k mai sunt si alte pers in aceeasi situatie. nu stiu daca e ok sa pun adresa mea de mail aici.
  •  
    • 26 mesaje
    8 Apr 2008, 13:02
    1 1
    Bineinteles Criss. Daca vrei sa vorbim mai multe da-mi adresa ta de mes. La inceput si eu m-am speriat, mai ales ca primul doctor la care am fost mi-a spus ca e posibil sa am cancer. Dupa 2 zile in care m-am documentat m-am linistit iar dupa o luna a fost infirmat acel diagnostic. Sincer nu ai nici un motiv sa fi necajita, mai ales ca moralul ridicat te va ajuta.
  •  
    • 5 mesaje
    8 Apr 2008, 14:24
    0 0
    michelle, id-ul meu e 
    multumesc pt intelegere..si mie dr mea mi-a spus aceeasi chestie..k ..exista riscul sa se transforme in ..altceva..si k trebuie neaparat sa ma operez..
    da-mi add cand ai tu timp.multuesc ink o data pt intelegere, dar chiar nu am cu cine sa vb si sa ma si inteleaga.
    Acest mesaj a fost editat de către criss83: 20 Oct 2017, 15:02
  •  
    • 26 mesaje
    8 Apr 2008, 14:33
    0 1
    Criss, am dat add. Te astept pe mes
  •  
    • 2 mesaje
    11 Apr 2008, 17:12
    0 1
    buna michelle!poti spune la ce medic endocrinolog ai fost? eu am facut o eco si dupa 3 ani nodulul meu este inca mic, nu a crescut decat f.f.putin si medicul mi-a spus sa stau linistita si sa revin la control "peste cativa ani". nu stiu daca sa ma linistesc sau nu!!!
  •  
    • 2 mesaje
    11 Apr 2008, 17:12
    5 1
    si nici nu mi-a dat niciun tratament
  •  
    • 26 mesaje
    11 Apr 2008, 20:38
    1 0
    Buna Kristine. Eu am fost la endocrinolog in Targu Mures. Parea mea este ca poti sa stai linistita dar ,pentru sufletul tau, mai mergi la un endocrinolog. Foarte multe femei au aceasta problema doar ca nu stiu de ea. Nu te speria si du-te la control cat de des e nevoie. Daca mai ai vreo intrebare iti voi raspunde cu placere.
  •  
    • 3 mesaje
    12 Apr 2008, 19:13
    8 1
    Eu m-am operat in 2006,am avut un singur nodul pe lobul drept si a fost canceros.Am facut tratamentul adecvat si acum sant OK,analizele sant perfecte si nu mai indica nici urma de celula canceroasa.Vreau doar sa subliniez ca neoplasmul tiroidian este singurul cancer care se vindeca 100% si NU se moare din el.
  •  
    • 584 mesaje
    13 Apr 2008, 17:45
    1 0
    Si eu m-am operat, am avut un nodul mare pe lobul drept (avea 5 cm!!). Era mare si era cu chist inauntru, deci nu se mai ducea cu tratament. Nu era malign, dar am inteles ca totusi este riscant sa stai cu asa ceva in organism, mai bine il scoti, altfel oricand se poate transforma in ceva mai rau.
  •  
    • 36 mesaje
    13 Apr 2008, 17:49
    2 2
    c medicamente trebuie folosite?
  •  
    • 36 mesaje
    13 Apr 2008, 17:49
    2 2
    c medicamente trebuie folosite?
  •  
    • 36 mesaje